27 / 04 / 2024

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni tren hattı geliyor!

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni tren hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdeleri arasında yer alan "Turistik Doğu Ekspresi"ne alternatif iki yeni tren hattı geldiğini duyurdu. 



Seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdeleri arasında yer alan "Turistik Doğu Ekspresi"ne alternatif geldiği müjdelendi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ankara-Diyarbakır" ve "Ankara-Tatvan" hatlarında yemekli ve yataklı vagonlardan oluşan yeni turistik trenlerin sefere başlayacağını müjdeledi.

Peki yeni tren hatlarında seferler ne zaman başlayacak? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ankara-Diyarbakır" ve "Ankara-Tatvan" hatlarında yemekli ve yataklı vagonlardan meydan gelen yeni turistik trenlerin sefere başlamaya hazırlandığını açıkladı. NTV'de yer alan habere göre Bakan Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada, seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi ‘Turistik Doğu Ekspresi’ne alternatif sunacak olan ‘Ankara-Diyarbakır’ ve ‘Ankara-Tatvan’ güzergâhlarında çalıştırılacak iki yeni turistik trenin önümüzdeki Nisan ayında seferlerine başlayacağını ve Haziran ayının ortalarına kadar seferlerin süreceğini müjdeledi.

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Turistik Doğu Ekspresi ne alternatif iki yeni tren hattı geliyor!

Bakan Uraloğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Ankara-Kars hattında Doğu Ekspresinin dışında kış sezonunda sefere konulmuş olan ‘Turistik Doğu Ekspresi’ yoğun ilgi görüyor ve seyahat severler, farklı parkurlarda da aynı biçimde turizm amaçlı trenlerin sefere konulması şeklinde talepte bulunuyordu. Biz de bu iki trenle bu taleplere yanıt verdik.” dedi.

Açıklamasında vatandaşlar tarafından yoğun talep gören ve çok sevilen turistik seferlerine yenilerinin eklemekten sevinç duyduklarını dile getiren Bakan Uraloğlu, “1.051 kilometre hat uzunluğunda ‘Ankara-Diyarbakır’ parkurunda işletilecek olan Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni 180 kişi kapasiteli 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan meydana gelecek. Başkent Ankara’dan 19 Nisan tarihinde saat 15.55’te hareket edecek, Diyarbakır’dan da 21 Nisan tarihinde saat 12.00’da seferlerine başlayacak. ‘Ankara-Diyarbakır’ seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4 saat, Kayseri’ de 3 saat turizm amaçlı duracak ve buralardaki tarihi ve kültürel değerleri görme imkânı sunacak.” dedi.

Merakla beklenen hatlarla ilgili fiyat bilgisi de veren Bakan Uraloğlu,  Ankara-Diyarbakır parkurunda iki kişinin seyahat edebildiği yataklı kabin oda fiyatının 9 bin Türk Lirası, Diyarbakır-Ankara parkurunda ise 8 bin Türk Lirası şeklinde belirlendiğini dile getirdi. Bakan Uraloğlu açıklamasında ayrıca 1.262 kilometrelik Ankara-Tatvan-Ankara parkurunda işletilecek olan turistik trenin de başkent Ankara’dan 17 Nisan tarihinde saat 15.55’ te seferlerine başlayacağını dile getirerek, “Ankara-Tatvan seferinde Elazığ’da 4 saatlik bir duruş gerçekleştirecek. 19 Nisan tarihinde de Tatvan’dan 06.35’ te hareket edecek olan tren Tatvan-Ankara seferinde Palu’da 3 saat, Elazığ’da 4 saat ve Kayseri’de 3 saatlik duruş gerçekleştirilecek. Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni, 9 yataklı vagon ve 1 yemekli vagondan meydana geliyor.” dedi.

Bakan Uraloğlu ayrıca Ankara-Tatvan parkurunda iki kişinin seyahat edebildiği yataklı kabin fiyatının 9 bin 900 Türk Lirası, Tatvan-Ankara parkurunda ise 9 bin Türk Lirası olduğunu söyledi. 

TOKİ'den hiç evi olmayanlara Mart 2024 müjdesi geldi! 2 bin 212 konutluk 6 yeni kampanya geliyor!

Yüzde 25 zam sınırı bittiğinde kira zamları ne kadar olacak? Kiracılar ve ev sahipleri dikkat!

1 milyon TL'nin bir aylık faiz getirisi ne kadar? Banka banka mevduat faizi hesaplaması!

 


Geri Dön