03 / 05 / 2024

4708 nolu Yapı Denetim Kanunu

4708 nolu Yapı Denetim Kanunu

Yapı denetim kuruluşunun görev ve sorumlulukları nelerdir? Sorunuzun yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Lagos Yapı İnşaat Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 1 Nolu Şubesi açıldı!

Lagos Yapı İnşaat Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 1 Nolu Şubesi bugün Fatih'te 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Gedikli tarafından açıldı.

Lagos Yapı İnşaat Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 2 Nolu Şubesi açıldı!

Lagos Yapı İnşaat Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 2 Nolu Şubesi bugün Fatih'te 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Gedikli tarafından açıldı.

Reysaş GYO'nun Çayırova deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar 2 Mahallesi 420 Ada 33 Parsel'de yer alan Çayırova 15 nolu deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı.

Keleşoğlu Holding'ten yeni şirket!

Keleşoğlu Holding yeni bir yatırım hayata geçirdi. Eston 1 Nolu Yapı Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Fuat Keleş, Dursun Keleş, Şerif Eren ve Çağla Keleş ortaklığında kuruldu.

Eston 1 Nolu Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Eston 1 Nolu Yapı Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 5 milyon TL sermaye bedeli ile Fuat Keleş, Dursun Keleş, Şerif Eren ve Çağla Keleş ortaklığında kuruldu.

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile jeoloji mühendisinin proje ve uygulama denetçisi göreviyle çekirdek personel olarak istihdam edilmesi zorunlu olacak. 

Yapı denetim kuruluşlarına kesilen idari para cezalarında yargı yolu açıldı!

Anayasa Mahkemesi, 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun'daki, "yapı denetimi kuruluşlarına kesilen idari para cezasına karşı yapılan itiraz üzerine verilen mahkeme kararlarının kesin olduğunu" öngören düzenlemenin iptaline karar verdi.

Ata GYO Lüleburgaz yapı kullanım izin belgesi açıklaması!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde yer alan Kırklareli Lüleburgaz Kocasinan Mahallesi'nde 145 ada ve 52 nolu parselde kayıtlı gayrimenkulün yapı kullanma izin belgesi 5 Kasım'da alındı...

Yapı Denetim Sistemi’nde yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu’nda yapılan değişiklik “Yeni Yapı Denetim Modeli” Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği tarafından düzenlenen panelle anlatıldı.

Yapı Ruhsatı Formu Standardı tebliği mimarları nasıl etkileyecek?

 2 Mayıs’ta Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren TS 8737 nolu yeni Yapı Ruhsatı Formu Standardı tebliğinin mimarlık ofisleri üzerindeki etkisi ne olacak?

Ata GYO Lüleburgaz'daki gayrimenkulün tadilat yapı ruhsatı alındı!

Ata GYO, Lüleburgaz'da 145 ada ve 52 nolu parselde kayıtlı taşınmaza ilişkin tadilat yapı ruhsatını dün itibariyle aldı.

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği seri no:2!

Bugün Resmi Gazete'de 2 seri nolu bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği yayımlandı ve yürürlüğe girdi...

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği seri no:1!

Bugün Resmi Gazete'de 1 seri nolu bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği yayımlandı. İşte tebliğin tam metni...

4708 nolu Yapı Denetim Kanunu Haberi

4708 nolu Yapı Denetim Kanunu

Yapı denetim kuruluşunun görev ve sorumlulukları nelerdir?

Can ve mal güvenliğini temin etmek amacı ile, imar planına, fen, sanat ve sağlık kurallarına, standartlara uygun kaliteli yapı yapılması için proje ve yapı denetimleri yapılıyor.


Söz konusu denetimler, denetçi olarak belirlenen mühendis ve mimarlar tarafından gerçekleşiyor. Yapı Denetim Kanunu kapsamında "Denetçi"lere ilişkin bilgilere yer veriliyor. Buna göre;


Denetçi mimar ve mühendisler, ilgili mühendis ve mimar meslek odalarına üyeliği devam eden ve Bakanlıkça denetçi belgesi verilmiş mühendis ve mimarları ifade ediyor.


Yukarıdaki niteliklere sahip denetçilerin yani yapı denetim kuruluşunun görev ve sorumlulukları Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği kapsamında şu şekilde sıralanıyor.


Yapı denetim kuruluşunun görev ve sorumlulukları nelerdir?

MADDE 5 – 

(1) Yapı denetim kuruluşu, Kanunun 2’nci maddesinde belirtilen görevleri, Kanun ile belirlenmiş süreler içinde, imar planına, fen, sanat ve...