16 / 05 / 2024

5 adımda risk değerlendirme

5 adımda risk değerlendirme

Risk değerlendirmesi; işyerlerinde tehlikelerin, çalışanlara, işyerine ve çevresine verebileceği zararların ve bunlara karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla yapılması gerekli çalışmalardır. İşte 5 adımda risk değerlendirmesi..

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi seviyesi ne kadar oldu?

Türkiye'nin 5 senelik kredi risk primi (CDS), Şubat 2021'den bu yana ilk defa 282 baz puanın altına gerileyerek 281,75 puana kadar düşüş yaşadı..

Merkez Bankası, 2024'te kira krizini çözecek formülü 3 adımda açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılar ne dedi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bu yılın ilk enflasyon raporunda kira krizine de yer verildi. Peki kira sorunu nasıl çözülecek? Ev sahipleri ve kiracılar bu önerileri nasıl yorumladı? İşte ekonomist Barış Soydan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Borsada başarılı yatırım yapmanın 8 temel taşı

Borsa İstanbul’da gözler endeksin 8 bin 500 puanın üstüne çıkmasını beklerken, yatırımcılar da yüksek kar elde etmenin peşinde. Borsa Eğitmeni Adem Ayan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, başarılı bir yatırım için yapılması gerekenleri 8 adımda anlattı.

Deprem uzmanı açıkladı: 3 adımda kentler depreme nasıl hazırlanır?

Deprem bilimci, Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, X sosyal medya hesabından 3 adımda kentlerin depreme nasıl hazırlanacağını açıkladı. İşte Görür'ün o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Emlak Konut GYO Adıyaman'daki deprem konutları için sözleşme imzaladı! 4.5 milyar TL'lik 5 proje! 

Emlak Konut GYO, Adıyaman'daki deprem konutları kapsamında 4 milyar 472 milyon 53 bin TL'lik 5 proje için sözleşme imzaladı. İşte detaylar...

İnşaat demiri alacaklar dikkat! Yeni dönem başlıyor! Artık zorunlu olacak!  

İnşaat demirini her adımda takip edecek İnşaat Demiri İzleme Sistemi için hazırlıklar tamamlandı. 2024’ten itibaren üzerinde özel güvenlikli etiket olmayan, İDİS tarafından izlenmeyen demirler satılamayacak.

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor

Türk Lirası som 1,5 yılın ardından dün en kötü gününü yaşadı. Dolar/TL kurunda yüzde 7'yi aşan rekor yükseliş Türk Lirası'nın değerini düşürdü.

7 adımda konut kredisi çekmek!

Konut satın alırken bütçeyi artırmak için en çok tercih edilen yöntemlerden biri de ev kredisi çekmektir. Konut kredisi almak büyük bir karardır ve kredi çekmeden önce dikkate alınması gereken birkaç şey vardır. İşte 7 adımda konut kredisi çekmek...

Fahiş kiraya 6 adımda 'dur' denilecek

Kira artışlarını sınırlamak için kapsamlı düzenleme yolda. Yüzde 25 tavan uygulamasının süresi uzatılıyor. Memurlara kira desteği de sağlanacak. Fahiş artış yapanlara hapis ve para cezası verilecek.

6 adımda oy kullanmak: Bunlara çok dikkat edin!

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için seçmenler, 14 Mayıs 2023 Pazar günü oy kullanacaklar. Peki, nasıl oy kullanılır? Oy kullanırken nelere dikkat edilir?

'Yarısı Bizden' kampanyasında başvurular ne zaman başlayacak? 5 adımda 'Yarısı Bizden' kampanyası tüm detaylarıyla! 

'Yarısı Bizden' kampanyası kapsamında kredi için vade ve taksit tutarları peş peşe açıklandı. İşte 5 adımda 'Yarısı Bizden' kampanyası tüm detaylarıyla! 

5 adımda risk değerlendirme Haberi

5 adımda risk değerlendirme

5 adımda risk değerlendirmesi!

Risk değerlendirmesi; işyerlerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin, çalışanlara, işyerine ve çevresine verebileceği zararların ve bunlara karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla yapılması gerekli çalışmalardır.


Olumsuz sağlık ve güvenlik koşulları altında çalışma, insanların yararlanmasınai hastalanmasına, uzuv kaybına ya da ölüme neden olabileceği gibi hayat koşullarının ağırlaşmasına, ürün ve malzeme kaybına, iş ekipmanlarının hasar görmesine de neden olabilir.


Risk değerlendirmesi aşamasında öncelikle karar verilmesi gereken husus; bir tehlikenin önemli olup olmadığı ve riskin azaltılması için gerekli önlemlerin alınıp alınmadığıdır. Konu ile ilgili olarak beş adımda risk değerlendirmesi rehberi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlandı:


Beş adımda risk değerlendirmesi

1. adım: Tehlikenin belirlenmesi

Bu adımda, işyerinizde çalışanlara, ürünlere ve iş ekipmanlarınıza nelerin zarar verebileceğini belirlemeniz gerekmektedir.


2. adım: Tehlikelerin değerlendirilmesi

Birinci adımda oluşturduğumuz tehlikeler...