06 / 05 / 2024

5 Hes teklifi

5 Hes teklifi

Elektrik Üretim AŞ'ye ait 5 hidroelektrik santralinin (HES) özelleştirme ihalesinde toplam 14 milyon 450 bin dolar teklif verildi. Hidroelektrik santralleri için yapılan ihaleye 5 firma katıldı.

Emekliye ek zam teklifi bu hafta Meclis'e geliyor! En düşük emekli maaşı 10 bin TL olacak!

Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen emekliye ek zam teklifi bu hafta TBMM Genel Kurulu'na geliyor. Verilen bilgilere göre İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam verilmesine ilişkin teklifin, bu hafta görüşülmesi ve yasalaşması bekleniyor.

4 ildeki 5 HES için özelleştirme kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, dört ildeki 5 Hidroelektrik Santrali, üzerindeki taşınmazlarla birlikte 2025 yılının sonuna kadar özelleştirilecek.

Sakarya'da ev ve arsa için 5 yıl arayla aynı teklif verildi!

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde yaşayan ve arsaları organize sanayi bölgesinde kalan Engin ailesine 2015 yılına 107 bin TL teklif edilmişti. Teklifi kabul etmeyen aileye 5 yıl aradan sonra aynı tutar teklif edildi. 

Müzeyyen Şevkin'den arazilerde emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2012'de çıkarılan yasa köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve tarım arazilerinden ilk 5 yıl muaf olmak üzere 2017'den itibaren alınmaya başlanan emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi hazırladı.

Naci Ağbal: 88,5 milyar liralık kamu yatırımı yapılacak!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ne ilişkin basını bilgilendirme toplantısında; 2020 yılında ulaştırmadan imalat sanayisine, sağlıktan eğitime kadar 88,5 milyar liralık kamu yatırımı yapılacağının bilgisini verdi...

Bizim Mahalle 2. Etap ihalesine 5 teklif!

Emlak Konut Küçükçekmece Bizim Mahalle 2. Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi yapıldı. İhaleye 5 firma katıldı. Bizim Mahalle 1. Etap'ın ihalesine en yüksek teklifi Özak GYO vermişti.

Yenice HES özelleştirme ihalesine 130.3 milyon TL'lik teklif!

Eskişehir'de bulunan 38 megavat kapasiteli Yenice HES ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesine 8 firma teklif verdi. En yüksek en yüksek teklifi 130 milyon 300 bin lira ile Kılıç Enerji Üretim AŞ verdi.

Büyükşehir Belediyesi Kanununda değişiklik teklifi verildi!

CHP Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu ile CHP Milletvekili Özgür Özel başta olmak üzere 5 milletvekili Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi verdi..

Tuzla İçmeler E-5 Köprülü Kavşağı 1.etap imar planı askıda!

İstanbul Tuzla İlçesi, İçmeler Mahallesi, E-5 İçmeler Köprülü Kavşağı 1.Etap 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı teklifi askıya çıkarıldı...

Vergisini düzenli ödeyene yüzde 5 indirim!

Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 4 maddesi kabul edildi. Buna göre vergisini düzenli ödeyene yüzde 5 indirim yapılabiliyor.

Özelleştirmede 2,5 milyarlık enerji bereketi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından dün gerçekleştirilen ve yılın en büyük ihalesi olan, Menzelet-Kılavuzlu hidroelektrik santrallerine (HES) 1 milyar 250 milyon lira teklif gelmesiyle, 15 Temmuz'dan sonra enerji özelleştirmelerine önerilen toplam rakam, 2,5 milyar liraya yaklaştı.

Tunceli Munzur Vadisi'ne 26 tane HES yapılacak!

Tunceli halkı tarafından kutsal olarak görülen Munzur Vadisi üzerine yapılmak istenen 26 HES projesinin 5’i faaliyete girdi. Bölge halkı HES ve siyanürlü altın arama projeleriyle 60 köyün sular altında kalarak yok olacağı belirtiliyor.

Akın Üstündağ'dan Büyükşehir Belediyesi Kanunu için 5 teklif!

Akın Üstündağ, Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 5 ayrı kanun teklifi verdi. Kanun tekliflerinin tümü 25 Mayıs'ta İçişleri Komisyonu'na gönderildi..

5 Hes teklifi Haberi

5 Hes teklifi


Elektrik Üretim AŞ'ye ait 5 hidroelektrik santralinin (HES) özelleştirme ihalesinde toplam 14 milyon 450 bin dolar teklif verildi. Hidroelektrik santrallerinin 3 grup halinde 49 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesinde nihai pazarlık görüşmeleri Özelleştirme İdaresi Başkanlığında gerçekleştirildi. Birinci grupta yer alan Artvin'deki 0,3 megavat kurulu güce sahip Esendal ve Trabzon'daki 1,04 megavat kurulu güce sahip Işıklar (Visera) hidroelektrik santralleri için yapılan ihaleye 5 firma katıldı. İhalede en yüksek teklifi, 1 milyon 850 bin dolar ile Metek Hidro Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ verdi, ikinci grupta yer alan Konya'daki 0,6 megavat kurulu güce sahip Dere ve 1,04 megavat kurulu güce sahip İvriz hidroelektrik santrallerinin ihalesi ise 6 firmanın katılımıyla yapıldı. 


Santraller için en yüksek teklif, 2 milyon 300 bin dolar...