05 / 05 / 2024

5. İstanbul Finans Zirvesi nerede yapılacak

5. İstanbul Finans Zirvesi nerede yapılacak

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonomik büyüme konusunda, " 3-4 aralığı oldukça emniyetli bir aralık olarak görülmekte. Orta Vadeli Programımızla beraber kesinleşmiş son tahminimizi resmen duyurmuş olacağız" dedi.

5. İstanbul Finans Zirvesi başladı!

İstanbul Finans Zirvesi (IFS) Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Yülek, zirvede yaptığı konuşmada, 2013 yılının Türkiye ve gelişmekte olan piyasalar açısından iyi bir yıl olduğunu söyledi.

5. İstanbul Finans Zirvesi yarın İstanbul'da başlayacak!

15 ülkeden toplam 64 konuşmacının yer aldığı ve 50'den fazla ülkeden binin üzerinde davetlinin katıldığı beşinci IFS, 15 - 16 Eylül 2014 tarihlerinde Conrad Otel'de düzenlenecek.

Finans Merkezi’nin maliyeti arttı mı?

2012'de yapım maliyeti 4.5 milyar TL olarak açıklanan İstanbul Finans Merkezi projesinde kamunun cebinden çıkacak rakam 10 milyar TL'yi aştı.

Murat Kurum'dan İstanbul Finans Merkezi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada toplam 3,5 milyon metrekare inşaat alanına sahip İstanbul Finans Merkezi'nin 2021 Aralık ayına yetiştirilmesi için gece gündüz mesai harcandığını dile getirdi.

Türkiye ekonomisi 2017'de yüzde 5,5 büyüyecek!

Maliye Bakanı Ağbal 8. İstanbul Finans Zirvesi’nde (IFS 2017) konuşma yaptı. Bakan Ağbal, "Türkiye ekonomisi 2017'de yüzde 5,5 büyüyecek " dedi.

Ümraniye Sinpaş Finans Şehir satış ofisi!

Sinpaş Yapı imzası taşıyan Sinpaş Finans Şehir projesi İstanbul Finans Merkezi'ne 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor. İşte Ümraniye Sinpaş Finans Şehir satış ofisi bilgileri...

Sinpaş Finans Şehir satılık daire!

Toplam 2 bin 500 adet daireden meydana gelen Sinpaş Finans Şehir projesi Sinpaş Yapı imzası taşıyor. Ön taleplerin toplandığı Sinpaş Finans Şehir Evleri İstanbul Finans Merkezi'ne 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.

İstanbul Finans Merkezi 2018'e kadar tamamlanacak mı?

İstanbul Finans Merkezi ağır aksak ilerliyor. 2007 yılında gündeme gelen ve 2012'de ilk ihalesi düzenlenen 5 milyar dolar değerindeki projenin açılış tarihi önce 2016'ya ardından 2018'e ertelendi.

İstanbul Finans Zirvesi 8-9 Eylül'de!

Bu yıl 6. kez düzenlenecek olan İstanbul Finans Zirvesi, 8-9 Eylül 2015 tarihlerinde Hilton Convention Center’da gerçekleştirilecek. Zirvenin ana teması "Düşük Büyüme ve Düşük Faiz Ortamında Yol Almak" olacak.

Tatar Yapı yatırımcısına yüzde 15 kazandırdı!

Tatar Yapı’nın İstanbul Finans Merkezi Ataşehir’de hayata geçirdiği Loft Up/ Work Up projelerinin yarısı satıldı. Metrekaresi 5 bin liradan satışa sunulan projedeki daireler, yatırımcısına şimdiden yüzde 15 kazandırdı.

İstanbul Finans Merkezi için vergi teşviği getirilmeli!

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “İstanbul Finans Merkezi için tüm imkanlar seferber ilan edilmeli. Bu imkanlar arasında vergi teşvikleri de başı çekmeli” dedi.

İstanbul Finans Merkezi'ne teşvik verilmeli!

Ucuz Para Transferi (UPT) Genel Müdürü Erol Ulu, İstanbul Finans Merkezi'nin bahtını kurması için marka olması, marka olması için de teşvik verilmesinin şart olduğunu açıkladı.

Kamu kurumları İstanbul Finans Merkezi'ne taşınıyor!

Kamu kurumları kendi hizmet binalarına taşınmaya hazırlanıyor. TOKİ, EPDK, KİK ve BOTAŞ için de hizmet binası inşa edecek. İstanbul Finans Merkezi’nde de bir çok kamu kuruluşu için bina yapılacak.

İstanbul Finans Merkezi ulaşımın kavşak noktası olacak!

İstanbul Finans Merkezi (İFM), metro bağlantıları ve demiryolu hattıyla hem ekonominin hem de ulaşımın kavşak noktası olacak.

İstanbul Finans Merkezi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Finans Merkezi İmar Planları sınırları dışında kalan bölgenin mer’i imar planı ile bütünleştirilmesini sağlamak amacıyla “Park Alanı” ve İlçe Müftülüğü amaçlı “Resmi Kurum Alanı” kullanım kararı getirildi.

5. İstanbul Finans Zirvesi nerede yapılacak Haberi

5. İstanbul Finans Zirvesi nerede yapılacak


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonomik büyüme konusunda, "Çok geniş bir aralık vermek gerekirse 3-4 aralığı oldukça emniyetli bir aralık olarak görülmekte. Orta Vadeli Programımızla beraber kesinleşmiş son tahminimizi resmen duyurmuş olacağız" dedi.


Babacan, Anadolu Ajansının üst üste ikinci defa global iletişim ortağı olduğu 5. İstanbul Finans Zirvesi'nde gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.


Ekonomik büyüme tahmininde revizyon olup olmayacağına yönelik soru üzerine Babacan, geçen yılı yüzde 4,1'lik gerçekleşmeyle beklentilerden daha yüksek büyüme ile kapattıklarını söyledi.


Yılın ilk çeyreğinde tahminlerin üstünde 4,4'lük büyüme yakalandığını dile getiren Babacan, ikinci çeyrekte daha düşük büyüme rakamı görüldüğünü ifade etti. Babacan, şöyle konuştu:


"İlk yarının tamamına baktığınızda tablo çok da iç karartıcı değil. Bu yılın tamamıyla ilgili beklentimiz olumlu. Çok geniş bir aralık vermek gerekirse 3-4 aralığı oldukça emniyetli...