27 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan İstanbul Finans Merkezi açıklaması!

Murat Kurum'dan İstanbul Finans Merkezi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada toplam 3,5 milyon metrekare inşaat alanına sahip İstanbul Finans Merkezi'nin 2021 Aralık ayına yetiştirilmesi için gece gündüz mesai harcandığını dile getirdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ataşehir'de inşaatı devam eden İstanbul Finans Merkezi inşaatında incelemeler yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Kurum, incelemelerden sonra yaptığı açıklamada, 300 bin metrekare alana inşa edilen İstanbul Finans Merkezi'nde inşaat ilerleme seviyesinin yüzde 34'e geldiğini belirtti.

Şu an itibarıyla 4 bin 800 işçinin alanda yoğun bir mesai harcadığını dile getiren Bakan Kurum, "Toplamda 3,5 milyon metrekare inşaat alanına sahip İstanbul Finans Merkezi'mizi inşallah 2021 Aralık ayına yetiştirmek için gece gündüz mesai harcanıyor." diye konuştu.

Finans merkezinde hem inşaat ilerlemelerini hem de firmaların durumlarını yerinde tespit etme fırsatı bulduklarına değinen Kurum, şunları söyledi:

"Bittiğinde dünyada örnek gösterilecek, hakikaten finans anlamında, finansı destekleyen kuruluşlar anlamında çok önemli bir süreci burada İstanbul'umuzda yaşatmış olacağız. Hedefimiz 2021 Aralık ayına yetiştirmek. Bittiğinde aynı anda 50 bin kişinin çalışacağı önemli bir finans merkezi inşallah hem ülkemize hem de dünyaya kazandırılmış olacak. Biz Bakanlık olarak süreci takip ediyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı'mızın koordinasyonunda da buradaki bankalarımızın yapım süreçlerini birlikte yürütüyoruz. İnşallah İstanbul'umuza şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum."

Bakan Murat Kurum'a incelemeleri esnasında Bakan Yardımcısı Fatma Varank ile  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut da eşlik etti.
 

İFM projesi ile İstanbul faizsiz finansın merkezi olacak!


Geri Dön