14 / 05 / 2024

5 kategoride Ekonomiye değer katanlar ödülü

5 kategoride Ekonomiye değer katanlar ödülü

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 40 yıldır düzenli olarak verdiği “Ekonomiye değer katanlar” ödüllerinde format değişikliğine gitti ve 2 yeni kategori eklendi. 5 farklı kategoride ödül verilecek...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ekonomimiz tüm olumsuzluklara rağmen 2022'de yüzde 5,6 büyüdü!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2022 yılını etkisi altına alan savaşın tüm olumsuzluklarına rağmen ekonominin yüzde 5,6 oranında büyümeyi başardığını belirtti.

Kurban derisinden ekonomiye 5 milyar liralık katkı!

3-4 milyar dolarlık ihracat değerine ulaşan Türkiye deri sanayi, hammadde ihtiyacının yüzde 15’ini kurban derilerinden karşılıyor. Ekonomiye 5 milyar TL katma değer yaratan kurban derilerinde potansiyelin daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Ekonomiye güven endeksi haziran ayında yüzde 2,5 geriledi! İnşaat sektörü ise yüzde 3,5 oranında düştü!

TÜİK haziran ayı ekonomik güven endeksin belli oldu. Bir önceki ay 103,7 olan güven endeksi, haziran ayında yüzde 2,5 oranında gerileyerek 101,1 değerini aldı.

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Yastık altındaki altınlar ekonomiye kazandırılacak! Yeni model devreye alınıyor!

Yaklaşık olarak 5 milyon ton altının yastık altından çıkartılarak ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak modelde son hazırlıklar yapılıyor.

Ekonomiye güven normalleşme süreciyle yükseldi!

Kovid-19 ile mücadelede normalleşme adımlarının atıldığı haziran ayında, ekonomiye güven yüzde 19,1 artışla 73,5'e çıktı.

Gayrimenkul sektöründen ekonomiye 0.22 puanlık katkı!

Türkiye ekonomisi 2020 yılının ilk 3 ayında yüzde 4,5 büyüdü. Verilere göre, gayrimenkul sektöründe yüzde 2,4’lük büyüme kaydedildi. Sektörün ekonomiye katkısı ise 0.22 puan oldu.

Ekonomiye güven yaklaşık 1,5 yılın zirvesinde!

Ekonomik güven endeksi aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre 11,8 puan artışla yaklaşık 1,5 yılın zirvesi olan 93,8'i gördü.

İstanbul Havalimanı'nın ekonomiye katkısı 73 milyar TL olacak!

İstanbul Havalimanı'nın 5 yıllık dönemde büyümenin sembolü olacağı belirtiliyor. Ekonomiye yıllık katkısının 73 milyar TL olması beklenen havalimanı 225 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Tamer Group 5 milyarlık fon borçlu şirketlere can verecek!

Tamer Group bünyesinde kurulan “Varlık Yönetim Şirketi” 2018 sonuna kadar yerli ve yabancı yatırımcılardan oluşan 5 milyar dolarlık bir fonla ekonomiye can suyu olacak. Şirket, fonu kredi ödemelerinde zorluk yaşayan şirketlerin tekrar ekonomiye kazandırılmasında kullanacak.

Kapadokya'daki balonlar ekonomiye 100 milyon euro katkı sağladı!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya'ya 'havadan' para yağıyor. Yılda 2.5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da balonlar ekonomiye 100 milyon euro katkı sağladı.

Çine Adnan Menderes Barajı'ndan ekonomiye yıllık 400 milyon TL katkı!

Osmanlı Padişahı Abdülaziz döneminde sedde olarak planlanan ancak yaklaşık 1,5 asır sonra hayata geçirilen Çine Adnan Menderes Barajı, ekonomiye büyük katkı sağlıyor.

Atıklardan ekonomiye 2,5 milyar TL katkı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılında atık yönetimi faaliyetleri kapsamında 2 milyon 413 bin 500 ton ambalaj atığının toplanarak ekonomiye 2,5 milyar TL katkı sağlandığını açıkladı.

5 kategoride Ekonomiye değer katanlar ödülü Haberi

5 kategoride Ekonomiye değer katanlar ödülü

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Ödül törenimizi Bursa’ya yakışır yeni bir formata kavuşturduk”


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO),  40 yıldır düzenli olarak verdiği “Ekonomiye değer katanlar” ödüllerinde format değişikliğine gitti ve 2 yeni kategori eklendi. 5 farklı kategoride yapılan değerlendirmeye göre; Bursa ilinde 2012 yılında en fazla gelir vergisi ödeyen, en fazla kurumlar vergisi veren, en fazla ihracat yapan ilk 3 firma ödül alacak. İlk 10’da yer alan firmalara ‘Başarı Beratı’ verilecek törende, bu sene ilk defa eklenen 2 kategori ile ‘Ar-Ge ve inovasyona en çok yatırım yapan’ ve ‘Bursa için en çok yatırım taahhüdünde bulunan’ ilk 3 firma da ödüllendirilecek.


BTSO tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve 26 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan BTSO Başkanı İbrahim...