02 / 05 / 2024

5 Mimari Maket Eğitimi

5 Mimari Maket Eğitimi

TSMD 2016 yılı itibari ile başlatmış olduğu eğitim seminerlerinin beşincisine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin beşincisi olan “Mimari Maket Eğitimi” semineri, 20 – 24 Haziran 2016 tarihlerinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılıyor.

Kahramanmaraş'ın mimarisi sil baştan değişiyor! Konutlar artık 5 kattan fazla yapılmayacak!

Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından konutların artık yatay mimari esas alınarak yapılacağını ve 5 kattan fazla olmayacağını açıkladı.

Uzunlar Mimari Yapı Taahhüt Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzunlar Mimari Yapı Taahhüt Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ferruh Uzun tarafından kuruldu.

Bilir Yapı Mimari İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bilir Yapı Mimari İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kağıthane’de  5 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Bilir tarafından kuruldu.

TOKİ'den yatay mimari atağı: Zemin+5 kat geçilmeyecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde TOKİ konutlarını ve TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut'un açıklamalarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın '130 bin konut yaptık zemin artı 5’i geçmedik' başlıklı yazısı...

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

Kalyon Mimari Maket İnşaat Reklam ve Fotoğrafçılık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kalyon Mimari Maket İnşaat Reklam ve Fotoğrafçılık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Bican Onay, Nihat Yenice, Sezgin Gül ve Ümit Çomaklı ortaklığında  kuruldu.

Mimaride maket!

"Maketini yapmakla sorumlu olduğumuz mimari projenin bire birini yapmakla yükümlüyüz" diyen maket tasarımcısı Onur Çaka, mimari düşüncenin somut bir yansıması olan makette projenin doğru ifade edilebilmesinin önemli olduğunu vurguluyor...

Arch+Dsgn Summit 5-6 Nisan'da gerçekleşecek!

“Mimari ve Tasarımda Gelecek” temasıyla 5-6 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda üçüncüsü düzenlenecek Arch+Dsgn Summit, mimarlık ve tasarım profesyonellerinin katılımıyla ziyaretçilerini ağırlayacak.

Mimari ve Tasarım Zirvesi 5-6 Nisan'da!

Mimarlık ve tasarımın profesyonellerinin katılımlarıyla her yıl yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan mimari ve tasarım zirvesi 5-6 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleşecek.

Mimarlık ve tasarımın geleceği 5-6 Nisan’da konuşulacak!

Mimari ve tasarım zirvesi Arch+Dsgn Summit, bu sene “Mimari ve Tasarımda Gelecek” temasıyla 5-6 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

Serda Sarayı, İslami mimari tarzıyla dikkat çekiyor!

Güzelliği ve İslami mimari tarzıyla dikkati çeken, 27 bin metrekare alan üzerine kurulan yaklaşık 5 bin metrekarelik Serda Sarayı, Filistin Milli Kütüphanesi olarak halka hizmet verecek.

5 maddede ev satın almanın mimari kriterleri!

Ev satın alırken hangi mimari kriterlere dikkat etmek gerekiyor? Anadolu Yakası’nın en çok kentsel dönüşüm projesi üreten mimarı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, 5 maddede ‘‘ev satın alırken dikkat edilecek mimari kriterleri’’ açıklıyor.

Ytong Mimari Fikir Yarışması'nda 5 proje ödüllendirildi!

Yapı sektörünün öncü kuruluşlarından Türk Ytong’un düzenlediği “Yersizlik İçin Bir Yer” konulu 2016 Ytong Mimari Fikir Yarışması’nda 116 proje arasında yapılan değerlendirmede, 5 proje ödüle değer bulundu.

5 Mimari Maket Eğitimi Haberi

5 Mimari Maket Eğitimi

Türk Serbest Mimarlar Derneği, 2016 yılı itibari ile başlatmış olduğu eğitim seminerlerinin beşincisine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin beşincisi olan “Mimari Maket Eğitimi” semineri, 20 – 24 Haziran 2016 tarihlerinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılıyor.


Katılım ücreti 500 TL (TSMD üyelerine ve öğrencilere 400 TL) olup, eğitim malzemeleri ücrete dahildir. 


Seminere katılım herkese açık olmakla beraber, salon kapasitesi sınırlı olduğundan en geç 13 Haziran 2016 tarihine kadar [email protected] adresine kayıt yaptırmanız beklenmektedir.


Eğitim minimum 15 kişinin katılımı ile açılacaktır ve TSMD tarafından katılımcılara katılım belgesi verilecektir.


TSMD Eğitim Seminerleri – 5: Mimari Maket Eğitimi

20 – 24 Haziran 2016 (20 saat)

Saat: 14:00 – 18:00

Yer: TSMD Mimarlık Merkezi, Ankara


Ders Bilgileri

Ders verilme şekli: Yüz yüze - Uygulamalı

Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri: Teknik resimden ve projeden makete geçiş. Uygulamalı...