28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ın mimarisi sil baştan değişiyor! Konutlar artık 5 kattan fazla yapılmayacak!

Kahramanmaraş'ın mimarisi sil baştan değişiyor! Konutlar artık 5 kattan fazla yapılmayacak!

Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından konutların artık yatay mimari esas alınarak yapılacağını ve 5 kattan fazla olmayacağını açıkladı.



6 Şubat tarihinde yaşanan ve Elbistan’da büyük yıkıma sebep olan deprem sonrası ilçede yüksek katlara artık izin verilmeyecek. Özellikle 10 katın üstünde bulunan birçok bina yıkılmamış olsa da yeni imara göre binalar 5 katı geçemeyecek.  Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz konuyla ilgili yeni imar planında yüksek katlı binaların olmadığını belirterek,5 kattan fazla yapıya izin verileyeceğinin altını çizdi. 

YENİ KONUTLAR 5 KATTAN FAZLA OLMAYACAK!

Başkan Mehmet Gürbüz’de yeni imar planında yüksek katlı binaların olmadığını ifade ederek, “Vatandaşımızın can güvenliği bizim için her şeyden önemli” dedi.

Yeni ruhsat başvurularının tamamının değerlendirildiğini, ruhsat isteyip alamayan hiçbir vatandaşın olmadığı vurgulayan Başkan Gürbüz, “6 Şubat tarihi bizim için bir milat oldu. Bu tarihten sonra yapılan yeni ruhsat başvurularını titizlikle inceleyip asla yüksek kat vermeme kararı aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda yatay mimariye geçtik.'' ifadesini kullandı. 

 Kahramanmaraş ın mimarisi sil baştan değişiyor! Konutlar artık 5 kattan fazla yapılmayacak!

Yeni ruhsat talebinde bulunan vatandaşlarla görüşmeler yaptığını anlatan Gürbüz,  mikro bölgelerine uygun yapı ruhsatlarını verdiklerini söyledi. Yani ruhsat isteyip de ruhsat alamayan Elbistan'da hiç kimsenin kalmadığını belirten Belediye Başkanı Gürbüz, '' Ama şuna dikkat ediyoruz Daha önce, 10 kat, 15 kat, 16 kat hatta 17 kat yapılar vardı. Depremde çok büyük hasar aldı, bir kısmı yıkıldı. Yeni imar planda zemin artı 5’i geçen bir yapımız yok.'' ifadelerini kullandı. 

YAPI GÜVENLİĞİNİ MAKSİMUM DÜZEYDE TUTACAĞIZ!

Başkan Gürbüz, yapı güvenliğini maksimum düzeyde tutacaklarını belirterek inşaat aşamasını adım adım takip edeceklerinin vurgusunu yaptı.

Gürbüz ''Zemin emniyet gerilmelerine uygun bir tasarım yapmaları gerekiyor. Mimari projelerini, statik projelerini ona göre güncellemeleri, yenilemeleri gerekiyor. Biz buna önem veriyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın can güvenliği bizim için her şeyden önemli” dedi.

Ücretsiz sosyal konut projesine 3 günde 1000 başvuru! 6 Şubat'ta sona erecek!

Kahramanmaraş Elbistan'a 2 bin konut daha geliyor! İmzalar atıldı! Elbistanlılara yeni konut müjdesi!

Geri Dön