07 / 05 / 2024

5 yıl emlak vergisi muafiyeti

5 yıl emlak vergisi muafiyeti

Emlak vergisi uygulamasında taşınmaz mallar için birtakım indirim ve muafiyet avantajı bulunuyor. Bu avantajla arasında yer alan ilk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti nedir? Tüm taşınmaz mallar emlak vergisinden ilk 5 yıl muaf mı?

Emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi!

Emlak vergisinde sıfır oran uygulamasından yararlanabilen ancak bundan habersiz olanlar ödedikleri vergilerin iadesini alabiliyor. İşte emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi...

Murat Kurum: Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesini 1,5 yıl içerisinde bitireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni 1,5 yıl içerisinde bitireceklerini söyledi.

Torunlar GYO 5 yıl vadeli 800 milyon TL'lik kredi kullandı!

Torunlar GYO, İş Bankası'ndan 5 yıl vadeli 800 milyon TL tutarında kredi kullandı. Kredinin teminatını oluşturmak üzere şirketinin maliki bulunduğu Mall of İstanbul AVM isimli taşınmazı ipotek ettirdi.

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine düştü. İkincil konut fiyatları 2016'dan beri ilk kez metrekare başına bin doları aşmadı.

Akfen GYO'nun sermaye tavanı yetki süresi 5 yıl uzadı!

Akfen GYO'nun kayıtlı Sermaye Tavanı muhafaza edilerek, Yönetim Kurulunun Kayıtlı Sermaye Tavanı ile ilgili yetki sürelerinin, 2020-2024 yılları arası 5 yıl süreyle uzatılması hususunda SPK'ya başvurdu.

Akiş GYO 5 yıl vadeli kredi sözleşmesi imzaladı!

Akiş GYO'nun 1 yılı anapara ödemesiz 5 yıl vadeli, vade sonunda yüzde 30 balon ödeme içerecek ve kalan tutar aylık eşit taksitli olacak şekilde  yenilenmesine ve ilgili şartları düzenleyecek tadil sözleşmesi imzalanmasına karar verildi.

Raylı sistem hattımızı 5 yıl içerisinde 18 bin kilometrelere çıkaracağız!

Ulaştırma ve Altyapıda Dijital Gelecek Zirvesi'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Raylı sistem hattımızı 5 yıl içerisinde 18 bin kilometrelere çıkaracağız. Hızlı tren hattımızı ise 5 yılda 1200 kilometreden 5 bin 500 kilometreye çıkarma hedefindeyiz." dedi.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! 2020 yılı emlak vergi değerleri!

İş yeri ve konut sahipleri için emlak vergisi ödemeleri başladı. 2020 yılı emlak vergi değerleri, 2019’da yılındaki emlak rayici üzerine yeniden değerleme oranının yarısı uygulanarak hesaplanıyor. İşte tüm merak edilenler...

Arazi anlaşmazlığında yeğenini vuran sanık ve oğullarına 5 yıl 7 ay hapis!

Konya'da arazi anlaşmazlığı yaşadığı yeğenini av tüfeğiyle vurarak ağır yaralayan tutuklu sanık ve iki oğlu 5 yıl 7'şer ay hapis cezasına çarptırıldı...

Berlin’de ev kiralarına 5 yıl zam yapılamayacak!

Almanya’nın başkenti Berlin’de yerel yönetim, tartışmaların ardından karar verdi. 5 yıl boyunca kira artışlarını dondurdu.

Ekonomiye güven yaklaşık 1,5 yılın zirvesinde!

Ekonomik güven endeksi aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre 11,8 puan artışla yaklaşık 1,5 yılın zirvesi olan 93,8'i gördü.

Konut kredisi faizleri son 1.5 yılın en düşük seviyesinde!

Dengelenme sürecinin olumlu yansımaları ve Merkez Bankası’nın hamleleri ile kredi kanallarını açıldı. Konutta kredi faizleri 1.5 yıl sonra yüzde 13’ün altına indi. Ticari kredide ise faizi yüzde 12.87 ile 3 yılın en düşük oranını gördü...

Tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder mi?

Emeklilerin 200 metrekarenin altındaki tek meskenleri için emlak vergisi oranı sıfır olarak uygulanıyor. Peki tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder m?

5 yıl emlak vergisi muafiyeti Haberi

5 yıl emlak vergisi muafiyeti

Emlak vergisi ilk 5 yıl muaf mı?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri emlak vergisi mükellefi oluyor. Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar vergiye tabi tutuluyor.


Emlak vergisi uygulamasında taşınmaz mallar için birtakım indirim ve muafiyet avantajı bulunuyor. Söz konusu avantajlardan biri de emlak vergisinden ilk 5 yıl muad olma durumu olarak karşımıza çıkıyor.


Peki, İlk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti nedir? Tüm taşınmaz mallarda emlak vergisi ilk 5 yıl muaf mı? İlk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti ne zaman ve hangi hallerde uygulanır?


Emlak Vergisi Kanunu’nun 5. maddesine göre, yeni inşa edilen binalardan konut alanlarda, iktisap tarihini izleyen 5 yıl boyunca, konutun emlak vergisi değerinin 1/4’ü, beş yıl süre ile emlak vergisinden...