27 / 04 / 2024

500 bin tl lik evin tapu harcı

500 bin tl lik evin tapu harcı

Konut almak yada satmak istiyorsunuz. Ancak tapu devir masraflarının ne kadar olacağını bilmiyorsunuz. Örneğin 500 bin TL' lik bir evin tapu masrafının ne kadar olduğunu merak ediyorsanız haberimizi inceleyin...

Günkay Life'ta hemen teslim 5+1'ler 7 milyon 500 bin TL'ye!

Günkay Group imzası ile hayata geçirilen Günkay Life projesinde satış süreci devam ediyor. 5 oda 1 salon dairelerin yer aldığı Günkay Life projesinde fiyatlar 7 milyon 500 bin TL'den başlıyor.

İğneada Yaşam Bahçeleri 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta!

Arsago güvencesi ile Demirköy İğneada’da hayata geçirilen Yaşam Bahçeleri 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta! İşte İğneada Yaşam Bahçeleri ile ilgili ayrıntılar...

Yardıma muhtaç vatandaşlar dikkat! Devlet 500 bin TL'ye kadar nakit yardım yapıyor!

Aile Bakanlığı'nın yeni sosyal yardım programıyla, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar ev onarımları, yapımı ve eşya alımları için 500 bin TL'ye kadar nakit yardım alabilecek. Başvurular hızla yapılmalı, fırsat kaçırılmamalı.

MiaPort Concept'te son 1+1 konut 3 milyon 500 bin TL'ye! Hemen teslim!

MiaPort Concept'te son 1+1 konut 3 milyon 500 bin TL'ye satılıyor. Projede yer alan konutların teslimleri hemen yapılıyor.

500 bin TL ne kadar faiz getirir? Kesin kredi nasıl çıkar?

Elinde belli bir miktarda birikimi olan vatandaşlar bankaya yatırdıkları zaman yüzde kaç faiz getireceğini bilmek isterler. İşte 500 bin TL’si olan kişilerin yatıracakları bankaya göre alabilecekleri faiz oranları!

2. el otomobil piyasası saltanatını ilan etti! 300 - 500 bin TL arasındaki araçlara akın!

Seçim öncesi 2. el otomobil piyasası coştu. 300 - 500 bin TL arasındaki araç satışı hız kazandı. İşte detaylar!

Garanti BBVA'dan konut kredisi kampanyası! 500 bin TL için vade oranı açıklandı!

Garanti BBVA, ev almak isteyen müşterileri için 20 yıl vadeli konut kredisi maliyet hesaplama tablosunu kullanıma sundu. 500 bin TL'ye kadar olan konut kredisi için 240 ay vadeli taksit seçeneği sunulmaktadır.

Çiftçiler müjde! 2 yıl geri ödemesiz 500 bin TL kredi desteğini duyan şok oldu! Şimdi şartlara bakın! 

Ziraat Bankası'ndan çiftçilik yapmak isteyenlere son dakika müjdesi geldi. 2 yıl geri ödemesiz 500 bin TL kredi desteği şaşkına çevirdi. Şimdi şartlara bakın! 

Modda Port'ta 5 milyon 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Ontan İnşaat imzası ile inşa edilen Modda Port'ta fiyatlar 5 milyon 500 bin TL'den başlıyor. Söz konusu projede fiyatlar 2021 yılının Mart ayında 1 milyon 300 bin TL'den başlıyordu.

Halkbank'tan esnaflara müjde! 60 ay vadeli 500 bin TL!

Maliye Bakanlığı, esnaf için 100 milyar liralık kredi paketi başlattı. Bu kapsamda Halkbank, 60 ay vadeli yüzde 7,5 faizle 500 bin TL kredi verecek. Peki, Halkbank'tan 60 ay vadeli kredi başvurusu yapan kimler ve şartları neler?

Ziraat Bankası'ndan genç çiftçilere müjde! 500 bin TL'lik kredi fırsatı!

"Genç Çiftçi Kredisi ile Ziraat'ın Desteği Benimle" kampanyası başlatan Ziraat Bankası genç girişimcilere 500 bin TL'ye kadar kredi fırsatı sunuyor. İşte kampanyanın detayları...

Çiftçilere müjde! Düşük faizli 500 bin TL kredinizi hemen alabilirsiniz!

Milyonlarca çiftçi artan maliyetler sebebiyle üretim yapmakta güçlük çekiyor. Ziraat Bankası'ndan çiftçi olmak isteyenlere düşük faiz ve 10 yıl vade ile 500 bin TL kredi veriliyor. İşte başvuru şartları...

Çiftçilere 2 yıl geri ödemesiz 500 bin TL kredi desteği! Genç çiftçi kredisine kimler başvurabilir?

Ziraat Bankası, çiftçilik yapmak isteyenlerin yüzünü güldürdü. Banka, 'Genç Çiftçi Kredisi ile Ziraat’in Desteği Benimle' sloganıyla tarım alanındaki genç sayısı yükseltmek için 500 bin TL'ye varan ve 2 yıl geri ödemesiz kredi fırsatını başlattı...

500 bin tl lik evin tapu harcı Haberi

500 bin tl lik evin tapu harcı


Tapu devir masrafları!


Tapu devir masrafları, konut alırken ve ya satarken kişilerin aklında soru işareti bırakan bir konudur. Gayrimenkul alım satımı yapacak kişilerin merak ettiği konulardan biri tapu masrafıdır. 


2012 yılındaki mevzuatlara göre bir gayrimenkulün alım satımında söz konusu gayrimenkulun bedeli üzerinden binde 33 oranında tapu harcı alınıyordu. Ödenmesi gereken bu miktarın yarısı alıcı yarısı da satıcı tarafından ödeniyordu. Bu demek oluyor ki gayrimenkulun satış bedelinin binde 16.5’ini alıcı, binde 16.5’ini ise satıcı ödüyordu.

2013 yılında 2012 yılında ödenen tapu masrafları mevzuatında değişiklik yapıldı. Yeni mevzuata göre, gayrimenkul alım yada satımında, gerçek satış bedeli üzerinden binde 20’şer oranında ayrı ayrı tapu harcı ödeneceği bildiriliyor. Konunun daha net algılanması için aşağıdaki somut örnekleri baz alarak tapu harcı için cebinizden ne kadarlık bir miktar...