10 / 05 / 2024

5355 Mahalli İdare Birlikleri Kanunu

5355 Mahalli İdare Birlikleri Kanunu

5355 sayılı Mahallî İdare Birlikleri Kanunu 11 Haziran 2005 tarihinde 25842 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunda, mahallî idare birliklerinin kuruluşu, yönetimi, görev ve sorumlulukları düzenleniyor...

Mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi? Tevdi Mahalli tayini nasıl olur?

Mirasçının kiracıyı çıkarma yetkisinin olup olmadığı merak edilen konulardan biridir. Bu durumda belirlenen bir kural geçerlidir. Peki mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi ve tevdi mahalli tayini nasıl olur? İştr konu ile ilgili merak edilen kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Dare İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dare İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Ali Boran Düzgün tarafından kuruldu.

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik Yürürlükten Kaldırıldı!

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31193 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Mahalli Yerleştirme Sınavı sistemi konut piyasasını canlandırdı!

TEOG sınavının kalkmasıyla yeni açıklanan Mahalli Yerleştirme Sınavı sistemi emlak piyasasını da canlandırdı. 

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanlığına bağlı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün bundan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerinde devam edeceğini bildirdi.

Mahalli idareler uzlaşma yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Mahalli idareler uzlaşma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 7 Mart 2015 tarihinde 29288 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Mahalli idareler uzlaşma yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Alaköprü Barajı inşaatından etkilenenler için mahalli iskan komisyon kararı askıda!

Mersin Anamur İlçesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine (KKTC) İçme suyu Temini Projesi Kapsamında, yapımı devam eden Alaköprü Baraj İnşaatından etkilenenler için Mahalli İskân Komisyonu kararı 28 Kasım'da askıya çıkarıldı...

İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir, Mahalli Çevre Kurulu'nu topladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü, İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir'e bağlandıktan sonra ilk Mahalli Çevre Kurulu toplantısını bugün yaptı. Nadir, il müdürlüğü yöneticilerinden çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Tevdi mahalli tayini ne demek?

Borçlunun borcunu ödemek istemesine rağmen alacaklının bunu kabul etmemesi, alacaklının adresinin bulunamaması gibi durumlarda borçlu, tevdi mahalli tayini isteyebiliyor. Peki, tevdi mahalli tayini ne demek?

Mahalli çevre kurulu nedir?

Çevrenin korunması ve iyileştirilmesi, kirliliğin önlenmesi amacıyla, Bakanlıkların mevzuatlarında belirlenen esaslar çerçevesinde gerekli kararları alan mahalli çevre kurulu nedir? Mahalli çevre kurulu nasıl kurulur? Görevleri nelerdi?

Mahalli idareler personeli yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Mahalli idareler personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği esaslarına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 7 Mayıs 2014 tarihinde 28993 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı...

5355 Mahalli İdare Birlikleri Kanunu Haberi

5355 Mahalli İdare Birlikleri Kanunu

Mahallî İdare Birlikleri Kanunu!

Kanun No. 5355                                                 

Kabul Tarihi : 26.5.2005


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Tanımlar

             Amaç

             MADDE 1. — Bu Kanunun amacı; mahallî idare birliklerinin hukukî statüsünü, kuruluşunu, organlarını, yönetimini, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usûl ve esaslarını düzenlemektir.


             Kapsam

             MADDE 2. — Bu Kanun mahallî idare birliklerini kapsar.


             Tanımlar

             MADDE 3. — Bu Kanunun uygulanmasında;

             a) Mahallî idare: İl özel...