08 / 05 / 2024

559 Belediye tarih mi oluyor

559 Belediye tarih mi oluyor

Geçici 2. maddedeki 2011 yılı Adrese Dayalı Nüfus Sayım sonuçlarına göre nüfusu 2 binin altında kalan 559 belediyenin ilk yerel genel seçiminden geçerli olmak üzere köye dönüştürülmeleri anayasaya aykırı görülmedi.

Belediye memur alımı resmen başladı! KPSS puanı olan herkes başvursun! Son tarih 12 Nisan! Fırsatı sakın kaçırmayın

Son zamanlarda belediye memur alımları ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. Milyonlarca kişi memur alımlarını yakından takip ederken o belediyeden resmen açıklama geldi. KPSS puanı olan herkes başvursun! Son tarih 12 Nisan! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.

Antalya Çalkaya'nın imar sorunu tarih oldu!

Antalya Çalkaya bölgesinin yıllardır yaşadığı imar sorunu tarih oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksulu vatandaşlarla bir araya gelerek müjdeli haberi verdi.

Esenyurt belediye başkanının seçileceği tarih belli oldu!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Belediye meclisinin, yeni belediye başkanını seçmek üzere 20 Aralık Çarşamba günü toplanması valiliğimizce uygun görülmüştür." diye açıklama yaptı. 

İzmit Tarih Koridoru Projesi'nde son durum!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz şehrin dikkat çeken yatırımı Tarih Koridoru Projesi’nde incelemelerde bulundu.

Esenler Belediye Meclisi olağanüstü toplanıyor!

5393 Sayılı Yasanın 30/05/2007 tarih ve 5675/3. Ek Fıkrası ile Değişik 20. Maddesi gereğince; Esenler Belediye Meclisinin 5. Seçim Yılı 3. Dönem 2016 Senesi 2.Olağanüstü Meclis Toplantısı 23 Aralık Cuma günü yapılacak

Belediyelerde arkeolog ve sanat tarihçisi kadrosu açılması için teklif!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Belediye Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi. Teklif ile belediyelerde arkeolog ve sanat tarihçisi kadrosu açılması öngörülüyor..

Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi şekilleniyor!

Belediye Başkanı Dündar: "Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi, Osmangazi Belediyesinin en büyük bütçeli en ciddi yatırımı. Bursa'yı Bursa dışına taşıyacak bir proje" dedi.

Ceyhan Belediye Meclisi Mayıs toplantısında imar konuşuldu!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin 13 Şubat 2015 tarih ve 69 sayılı karar ile onaylanan söz konusu planlama alanının 1/1000’lik uygulama imar planı değişikliği görüşülerek oy birliğile Büyükşehir belediye meclisine gönderildi.

Harem ve Esenler otogarı tarih oluyor!

1970’te hizmete giren İstanbul’un ilk otogarı Harem ile günlük ücretleriyle sürekli tartışılan Esenler otogarı tarih oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde planlanan 6 yeni otogar projesinden 3’ü masaya yatırıldı.

Adana Yüreğir'de yol sorunu tarih oluyor!

Yüreğir Belediyesi, asfalt çalışmalarını hız kesmeden sürdüyor. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Girilmedik yer bırakmadık. Yüreğir'de yol sorunu tarih oluyor" dedi

Biga Belediye Meclisi'nde imar konuları görüşüldü!

Biga Belediyesi’nin Ekim meclis toplantısı Belediye Başkanı İsmail Işık başkanlığında belediye meclis toplantı salonunda yapıldı.İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 29/09/2015 tarih ve 2015-2940 sayılı yazısının görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Kadıköy Belediye Başkanı'ndan Fenerbahçe Kulübü'ne 119 dönümlük arazi!

Kadıköy Belediye Başkanı Osman Hızlan, Selamiçeşme'deki 200 milyar lira değerindeki 119 dönümlük araziyi tesis yapılması şartıyla Fenerbahçe Spor Kulübü'ne vermiş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

559 Belediye tarih mi oluyor Haberi

559 Belediye tarih mi oluyor

Anayasa Mahkemesi (AYM) nüfusu 2 binin altında kalan 559 belde belediyesini Mart 2014 seçimlerinde kapatarak köye dönüştüren yasanın iptal istemini reddetti.


Bu beldeler önümüzdeki yerel seçimde artık köy tüzel kişiliğine geçecek ve belediye başkanı yerine muhtar seçimi için sandığa gidecek. İstanbul Şişli ve Ankara Yenimahalle’de belediye sınırlarını değiştiren yasa AYM’den vize alırken, sadece yolların inşa, tamir ve genişletilmesine ilişkin katılma paylarının belediye meclis kararı olmaksızın alınabileceğine ilişkin düzenleme anayasaya aykırı görüldü ve iptal edildi. CHP, “Şişli’de, Yenimahalle’de, Hatay’da sınırlar iktidar lehine değiştiriliyor. Referandumsuz köy tüzel kişilikleri kaldırılamaz” gerekçeleriyle yasanın sekiz maddesinin iptalini istemişti. Başvuruyu esastan görüşen AYM, kısmen iptal kararı verdi. İptal edilen 27 fıkra, yolların inşa, tamir ve genişletilmesi nedeniyle Belediye Gelirleri Kanunu’nu uyarınca tarh edilmemiş harcamalara katılma paylarının...