05 / 05 / 2024

6 antik iyon kenti

6 antik iyon kenti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 Antik İyon kentini birbirine bağlayacak 350 kilometrelik “tematik yol" için STK’lar ile saha çalışmalarına başladı. 6 rotada oluşturulacak projede ana hedef, Karaburun yarımadasını tanıtmak.

Manisa Aigai Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Manisa’nın Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesi Köseler mahallesindeki Aigai Antik kentinde 2015 yılı kazı çalışmaları başladı. 2015 sezonundaki çalışmalar 6 ay sürecek, ziyaretçilerin daha rahat gezebilmeleri için antik yollar açığa çıkarılacak.

6 Antik İyon kenti tematik yol ile bağlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 Antik İyon kentini birbirine bağlayacak 350 kilometrelik “tematik yol" için STK’lar ile saha çalışmalarına başladı. 6 rotada oluşturulacak projede ana hedef, Karaburun yarımadasını tanıtmak.

Antik İyon Yolu için saha çalışmalarına başlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihteki 6 İyon kentini birbirine bağlayacak 350 kilometrelik “tematik yol” için ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte saha çalışmalarına başladı. Projede ana hedef “Yarımada’nın tanıtımı” olarak belirlendi

Efes Antik Kenti gelirini ikiye katladı!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ndeki Efes Antik Kenti'nin yılın ilk 6 ayında 4 milyon lira olan geliri, 8 milyon liraya yükseldi. Efes'in geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 arttı.

İzmir'de 8 bin 500 yıllık antik kentler halka açılıyor!

İzmir'de kazı çalışmaları devam eden antik kentlerden 6'sı daha ziyarete açılıyor. Yeni ören yerleri arasında ilginç kalıntı ve hikayelere ev sahipliği yapan antik kentler de bulunuyor.

Antalya Myra Antik Kenti'ndeki sütunlar restore ediliyor!

Likya Uygarlığının en büyük kentlerinden Demredeki Myra Antik Kentinde antik tiyatronun granit sütunları restore ediliyor. Uzunluğu 6 metre, ağırlığı ise 14 tonu bulan granit sütunlar, restorasyonlarının ardından yerlerine yerleştirilecek

THK'dan Sultanbeyli'de satılık 6 arsa!

Türk Hava Kurumu İstanbul Sultanbeyli'de 6 arsayı satışa çıkardı

FiLife'ta 37 bin TL'ye! Son 6 gün!

Esenyurt'ta inşa edilen FiLife'ta 37 bin TL'den başlayan fiyatlar için son 6 gün!

Sinpaş GYO 6 bin konut üretti!

Sinpaş GYO 6 bin konut üretti, yüzde 70'ini sattı

Metroport Busidence'da son 6 ofisin satışı başladı

Metroport Busidence'da son 6 ofis satışa çıkarıldı

Metroport Busidence'da 375 bin dolara! Son 6 ofis!

İş dünyası için akla gelebilecek her tür konforu sunan Metroport Busidence'da son 6 ofisin satışı başladı

Kiptaş Hadımköy Konutları 2. etapta teslimler 6 Mayıs'ta!

Kiptaş Hadımköy Konutları 2. etapta teslimler 6 Mayıs'ta başlıyor

Aura'da 6 bin TL peşinatla lüks rezidanslar satışa çıktı!

Aura Deluxe Residence'da 6 bin TL peşinat ve 1.248 TL taksitle rezidans daire sahibi olma fırsatı sunuyor

6 antik iyon kenti Haberi

6 antik iyon kenti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin güneybatı aksında kurulmuş 6 antik İyon kenti Ephesos, Kolophon, Lebedos, Teos, Klazomenai ve Erythrai’yi birbirine bağlayarak, Karaburun yarımadasını saracak “tematik yol” için alan çalışmalarına başladı. 


Yürüyüş, bisiklet, tarih, bağ, zeytin ve deniz olmak üzere altı rotada oluşturulacak İyon Yolu’nun bisiklet rotası ile Eurovelo Avrupa Bisikletli Turizm ağına, bağ rotası ile Wine Cities ağına, zeytin rotası ile Gurme Şehirler ağı Delice ve Slow Food’a dahil olması öngörülüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, düzenlenecek ultra maratonlar, macera, orientiring, bisiklet, su sporları yarışları ve bölgeye özgü tematik şenlik ve festivallerle 350 kilometrelik rotaya ulusal ve uluslararası nitelik kazandırmayı hedefl iyor. 


Selçuk Efes’ten başlayarak Çeşme Ildır- Erythrai’ye oradan Mimas hattı ile Karaburun’a ulaşacak olan ana rotaya tali güzergahlar da eklenerek bölgenin tarihsel, doğal...