07 / 05 / 2024

6 metro hattı çökme uyarısı

6 metro hattı çökme uyarısı

Maden Mühendisleri Odası, ihaleleri iptal edilen 6 metro hattı ile ilgili “çökme” uyarısı yaptı. Uzmanlar, “Tüneller olduğu gibi bırakılırsa yüzeydeki yapılarda hasar oluşur” açıklamasını yaptı.

Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı durduruldu mu?

6 duraktan oluşan Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı İBB ekipleri tarafından durduruldu. Kapatılan metro şantiyesi havadan görüntülendi. Sarıgazi durağındaki kazı çalışmalarının da beton dökülerek kapatılmaya başlandığı belirtildi. 

Gebze-Darıca Metro Hattı 2023'te açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gebze-Darıca Metro Hattı yaklaşık 15,6 kilometre uzunluğunda çift hat sistem olmak üzere, 12 istasyon, bir depo sahasından oluşuyor" dedi ve hattın 2023'te açılmasının planlandığını belirtti.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın tünel çalışmaları tamam!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın Kabataş’a uzanan ikinci kısmında da tünel çalışmaları bitti. Tüm tünellerinin tamamlanması nedeniyle 6 Kasım'da İBB Başkanı İmamoğlu’nun katılımıyla tören düzenlenecek...

İstanbul'da bu yıl açılacak 6 yeni metro hattı!

İstanbul raylı sistem yatırımları devam ediyor. Bu kapsamda 2019 yılı içerisinde İstanbul'da toplam 6 yeni metro hattı açılacak...

İptal edilen 6 metro hattına 3.3 milyar TL ödenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın iptal edilen metro hattı projelerine yeni ödenek ayrıldı. 6 metro hattına toplam 3.3 milyar TL ödeneceği açıklandı.

İstanbul’a yeni metro hattı müjdesi!

Kadir Topbaş döneminde onaylanan ve yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın iptal ettiği 76,9 kilometrelik 6 metro hattı ihalesinin ardından İstanbul genelinde toplam 60 kilometrelik yeni metro hattı projesi tasarlamak için düğmeye basıldı.

Maden Mühendisleri Odası'ndan 6 metro hattı için çökme uyarısı!

Maden Mühendisleri Odası, ihaleleri iptal edilen 6 metro hattı ile ilgili “çökme” uyarısı yaptı. Uzmanlar, “Tüneller olduğu gibi bırakılırsa yüzeydeki yapılarda hasar oluşur” açıklamasını yaptı.

İBB'ye 6 metro hattı için 4 milyar lira borçlanma yetkisi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 12 milyar 859 milyon 636 bin 112 liraya ihale edilen 6 metro inşaatı için dış borçlanmaya gidecek. 

İBB, 5 metro hattının yapım ihalelerini tamamladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2016'da ön yeterlilik ihalesine çıktığı 6 metro hattının elektro-mekanik işlerinin yapım ihalelerini biri dışında tamamladı.

İstanbul'da 6 metro hattının danışmanlık ihalesi 18 Mayıs'ta!

İBB metro yatırımlarına hız verdi. 18 Mayıs Perşembe günü 6 metro ve 1 havaray hattının danışmanlık hizmet alımı ihalesi yapılacak.

İstanbul'a yapılacak 6 yeni metro hattı nerelerden geçecek?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2 etap halinde gerçekleştirilecek ve 6 ilçeden geçecek olan 3. Havalimanı metro hattı ihalenin sonuçlandığını duyurdu.

Sarıgazi-Türkiş Blokları metro hattının ihalesi bugün!

Sarıgazi Türkiş Blokları metro hattının uygulamaya esas kesin proje hizmetleri işi bugün ihaleye çıkıyor. 6 kilometre uzunluğundaki Sarıgazi Türkiş Blokları metro hattı tamamlandığında Sarıgazi-Türkiş Blokları arası yolculuk süresi 8 dakikaya inecek.

Gaziantep Organize Sanayi-GATEM metro hattı geliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Başpınar Organize Sanayi Bölgesi ile GATEM arasında metro hattı yapıyor. İhalesi yapılan ve toplamda 25 km olan Organize Saniyi–GATEM arasındaki hat, Beylerbeyi, Gar, Seyrantepe ve GATEM güzergahında hizmet verecek.

6 metro hattı çökme uyarısı Haberi

6 metro hattı çökme uyarısı

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 metro hattı ihalesinin ‘ekonomik olmadıkları' için iptal edilmesi tartışma yarattı. TMMOB Maden Mühendisleri Odası ise iptal kararıyla ilgili olarak farklı bir konuya dikkat çekti. Kaynarca-Pendik-Tuzla, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe, Kirazlı-Halkalı, Başakşehir-Kayaşehir, Mahmutbey-Bahçeşehir hatlarının durdurulmasını değerlendiren Maden Mühendisleri Odası, yaşanabilecek ‘çökme' riskine karşı yetkilileri uyardı.

ETKİ HARİTASI ÇIKARILSIN

Uzmanlar, bazı projelerde imalatların yüzde 10'luk kısmının tamamlanmış olduğunu belirterek şu açıklamasını yaptı: “Yeraltında yapılan kazı ve inşaat çalışmaları şehir içinde ve yapılaşmaların yoğun olduğu alanların altında yapılmaktadır. Şehir içi tünelcilikte en önemli unsur yüzeydeki yapıların, yeraltında yapılan kazılardan ve inşaat çalışmalarından etkilenmemesidir. Bu sebeple yüzeyde ciddi bir izleme ve okumalar yapılarak yüzey etki haritaları çıkarılmaktadır.”

Maden mühendisleri metro için açılan tünelleri bekleyen tehlikeyi şu şekilde...