22 / 11 / 2024
fuzul

6 milyon konutun yıkılması mı gerekiyor

6 milyon konutun yıkılması mı gerekiyor

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz Türkiye'de 6.5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılacağını, çok önemli ve sıkıntılı bir süreç olduğunu vurguladı...

Deprem sigortasına talep azaldı! 20 milyon konutun sadece 11 milyon 253 bininde deprem sigortası var!

6 Şubat 2023 depreminden önce yüzde 54.7 olan sigortalılık oranı Ağustos 2023’te yüzde 59’a kadar çıktı. Sonrasında ise yeniden gerilemeye başladı. Son verilere göre; 20 milyon konutun sadece 11 milyon 253 bininde deprem sigortası bulunuyor. 

Koçsa Life'ta son 5 konut! 6 milyon 850 bin TL'ye hemen teslim 3+1'ler!

Koçsa Life projesinde son 5 konutun satışı devam ediyor. Sadece 3 oda 1 salon konut tiplerinin bulunduğu ve fiyatların 6 milyon 850 bin TL'den başladığı projede teslimler de hemen yapılıyor.

Kayseri'de 6 milyonluk konutun kira getirisi 25 bin iken, İstanbul'da 4.5 milyon TL'lik konutun kira getirisi 30 bin TL

Kripto fenomeni  Murat Ali Calman yaptığı paylaşımda Kayseri'de dairenin 6 milyon TL, kira getirisinin aylık 25 bin TL, Ümraniye'de 20 yıllık dairenin 4.5 milyon TL, kira getirisinin aylık 30 bin TL olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 milyon yeni konut müjdesi!

Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarında vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 milyon yeni konutun müjdesini verdi. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...

250 bin yeni konut projesine tepki: 1,6 milyon boş konut var

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu 250 bin yeni sosyal konut projesine tepki gösterdi. Türkkan, halihazırda 1.6 milyon konutun boş durduğunu söyledi.

Marmara'daki 6 milyon konutun yüzde 32'si sigortalı değil!

Marmara'daki 6 milyon konutta yüzde 32'si sigortalı değil. Yine İstanbul'daki 3 milyon 682 bin evin yaklaşık yüzde 33’ü sigorta kapsamında değil. Bu rakamlar olası bir depremde büyük risklerle karşı karşıya kalınabileceğini gözler önüne seriyor.

6 milyon 100 bin konut denetlendi!

İzmir'de meydana gelen depremin ardından ülke genelindeki yapı denetimleri tekrar gündeme geldi. Bugüne kadar ülke genelinde 6.1 milyon konutun denetimi tamamlandı. 400 bin binada da çalışmalar devam ediyor.

5.6 milyon konut çıplak!

İZODER sektörün son 3 yılına ışık tutan bir rapor hazırladı. İZODER Türkiye Isı ve Su Yalıtım Pazarı Raporu’na göre, 5.6 milyon konutun da yalıtım ihtiyacı bulunuyor...

6.7 milyon konutun kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor!

Türkiye’deki deprem gerçeğinin altını çizen Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum dönüşüme girmesi gereken 6.7 milyon konutun bulunduğunu belirtiyor. İlk hedef 5 yılda 1.5 milyon konut...

20 yılda 6 milyon 700 bin konut yenilenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ülkemizde kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu söyleyerek yılda 300 bin konutun dönüştürülmesini hedeflediklerini açıkladı. Kurum, 20 yılda 6 milyon 700 bin konutun yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini kaydetti..

Türkiye’de 6,5 milyon konutun acilen yenilenmesi gerekiyor!

Türkiye’de 6,5 milyon konutun acilen yenilenmesi gerekiyor. Tüketicilerin bilinçli olması ve binaların deprem güvenliğiyle inşa edilmesi gerekiyor…

Akfen GYO'nun 9 aylık net dönem karı 21.6 milyon lira!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının, 30 Eylül 2014 itibariyle net dönem karı 21,6 milyon lira oldu. Aklen GYO'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin, konsolide kira gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21 artarak 37,6 milyon lira oldu.

Kentsel dönüşüm kapsamında ilk etapta 6 milyon konut yenilenecek!

Türkiye için sürdürülebilir şehirlerin anahtarı kentsel dönüşümün kapısında. Günden güne yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de kentsel dönüşüm kapsamında 20 yılda 14 milyon konutun yenilenmesi hedefleniyor.

6 milyon konutun yıkılması mı gerekiyor Haberi

6 milyon konutun yıkılması mı gerekiyor


Mevcut deprem yönetmeliğinin 7. bölümündeki yönteme göre yapılırsa binaların tespiti 300 yıl falan sürüyor. Başka bir yöntem bulunması gerekiyordu. Bunun için daha az balalı sonuç verme olasılığı olan, işlemi hızlandıran, maliyeti düşüren riskli bina tespit esasları yöntemi ortaya çıktı. Deprem yönetmeliği betonarme, çelik, yığma her türlü bina için geçerli. Buna karşılık riskli bina tespit esaslarının nispeten daha yaklaşık ve basit bir yöntem olduğu için sınırlı bir geçerlilik alanı var" dedi. 


"SORUNLU BİNANIN ÇOK OLDUĞU YERDE TOPTAN DÖNÜŞÜM OLMALI" 


Genel olarak sorunsuz ama bunların ortasında sorunlu bir bina varsa orada ekonomik olduğu sürece güçlendirmenin düşünülebileceğini söyleyen İlki, yapısal ve sosyal olarak çok kötü binaların, yapılaşmanın, planlamanın kötü olduğu, teknik olarak güçlendirmenin çok zor olduğu, güçlendirmenin anlamının olmadığı alanlarda toplan dönüştürmenin yapılmasının daha...