30 / 07 / 2024

81 ilin kodu

81 ilin kodu

Nef ve Kentsel Strateji'nin işbirliğinde hayata geçirilen '81 Kent 81 Vizyon' projesi tamamlandı. 81 kentin 10 temel sorunuyla fırsatlarının ortaya çıkarıldığı projede, her kente özel BEK analizleri hazırlandı...

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan o şehir için şok eden bindirmeli deprem uyarısı: 7.3 şiddetinde sallanacak!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, alfabetik sıraya göre 81 ilin deprem riskini açıklamaya devam ediyor. Bugünkü açıklamasında o il için 7.3 büyüklüğünde deprem uyarısında bulunan Ercan, bindirmeli deprem riskini de dile getirdi. İşte deprem uzmanının o açıklaması...

Depremin 50. gününde Adıyaman'da 53 bin 830 konutun temeli atıldı!

Depremin 50. gününde Adıyaman'da 53 bin 830 konutun temeli atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, temel atma töreninde yaptığı açıklamada 81 ilin tamamında dönüşüm seferberliği içinde olduklarını söyledi.

81 ilin borç haritası hazırlandı! Zirvedeki iller çok şaşırttı

BDDK, kredi değeri, kredi ve kredi kartı borçluluğu gibi değerler üzerinden Türkiye'nin borç haritasını hazırladı. 81 şehirde son bir yılda kartlarda ortalama yüzde 85, artışlar karşımıza çıktı. Batıklardaki ortalama artış hızı yüzde 69 seviyesinde.

Bu belge olmadan sokağa adım atmayın!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin Valiliğine “Görev Belgesi Düzenlenmesi” konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre, bazı sektörde çalışanlar ''görev belgesi'' başvurusu yapabilecek.

Esnafa kira yardımı ne kadar yapılacak?

Kira yardımı ödemeleri sürüyor. Kovid-19 salgını sebebiyle ekonomik anlamda zorluk çeken işletmelere devlet tarafından kira yardımı sunulacak. Kira yardımı genelgesi 81 ilin valiliklerine iletilirken, işletme sahipleri kira yardımı başvurusuyla ilgili detayları araştırıyor. 

Türkiye'nin 81 ili akıllı şehir olacak!

AsisCT, son kazandığı ihaleyle 81 ilin akıllı şehir olması için bir yıl boyunca projeye liderlik edecek. 2019'da 206 milyon TL olarak gerçekleşen cirosunda bu yıl yüzde 20'lik artış bekleyen şirket, yeni ihracat pazarlarına odaklandı. 

Murat Kurum: 81 ilin 3 boyutlu dijital ikizini çıkardık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Nöbetçi Bakan" uygulaması kapsamında geldiği Meclis'te, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Murat Kurum kentsel dönüşüm kapsamında, "81 ilin 3 boyutlu dijital ikizini çıkardık" dedi...

Akıllı şehir ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilin valiliğine "Akıllı Şehirler Strateji Belgesi" gönderdi. Peki nedir bu akıllı şehir uygulaması? Akıllı şehir daha önce Türkiye'de uygulandı mı? Akıllı şehir ne? İşte detaylar...

Konut kredi faizleri yüzde 1,81'e indi!

Konut kredi faiz oranları güncellendi. Düşüş eğilimi devam eden faiz oranları yüzde 1,81'e kadar geriledi. Bu durum konut almak isteyen vatandaşa umut oldu...

Ömer Bulut: 81'den daha fazla millet bahçesi inşa edeceğiz!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Cumhurbaşkanımız 81 ile en az 1 millet bahçesi yapılmasını istediğinden dolayı önümüzdeki süreçte 81'den daha fazla millet bahçesi inşa edeceğiz." dedi..

Millet Bahçeleri için 81 ilden 800’ü aşkın talep!

Millet Bahçeleri Projeleri'ne yoğun talep geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Millet Bahçesi kurulması için 81 ilden 800’ün üzerinde talep geldiğini açıkladı.

Engelli ve dar gelirliye özel konutlar üretilecek!

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" kapsamında, engelli, yaşlı, öğrenci ve dar gelirlilerin konut ihtiyacı için özel çalışmalar yapılacak. 81 ilin sosyal analiz haritası çıkarılacak ve buna göre konut alanları geliştirilecek.

Kayseri'de imar barışına 81 bin 296 kişi başvurdu!

Kayseri’de, 8 Haziran’da başlayan imar barışından faydalanmak isteyen 81 bin 296 kişi başvuru yaptı, 38 milyon 752 bin TL gelir elde edildi.

81 ilin kodu Haberi

81 ilin kodu


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği ile yürütülen ‘81 kent, 81 vizyon’ çalışmasına Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ile Kentsel Strateji şirketi kurucu ortağı ve şehir plancısı Faruk Göksu önderlik yaptı. 3 bin 884 sayfalık çalışmanın başlangıç olduğunu, ilçe ve mahalle düzeyinde de çalışmalar yapacaklarını belirten Timur, yasal bir düzenleme ve yönetmelik talep ettiklerini dile getirdi. Timur, “Aynı sokakta benim de şirketim dahil 4 farklı proje yapılıyor. Şehri yenilediğimizi sanıyoruz ama zarar veriyoruz. Şehirlerin vizyonu parasal rant ve oy rantına sıkışıyor” dedi. Yaptıkları çalışmaları belediye başkanlarına yollayacaklarını belirten Faruk Göksu, “Yeni belediye başkanları 6 ay içinde stratejik plan yapmak zorunda. Maalesef bu planlar kopyala yapıştır şeklinde yapılıyor. Üstelik 300 bin ila 1.5 milyon TL arasında bedel ödeniyor. Biz belediyelere...