17 / 05 / 2024

Kentsel Vizyon Platformu 81 il için vizyon planı hazırladı!

Kentsel Vizyon Platformu 81 il için vizyon planı hazırladı!

Nef ve Kentsel Strateji'nin işbirliğinde hayata geçirilen '81 Kent 81 Vizyon' projesi tamamlandı. 81 kentin 10 temel sorunuyla fırsatlarının ortaya çıkarıldığı projede, her kente özel BEK analizleri hazırlandı...




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği ile yürütülen ‘81 kent, 81 vizyon’ çalışmasına Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ile Kentsel Strateji şirketi kurucu ortağı ve şehir plancısı Faruk Göksu önderlik yaptı. 3 bin 884 sayfalık çalışmanın başlangıç olduğunu, ilçe ve mahalle düzeyinde de çalışmalar yapacaklarını belirten Timur, yasal bir düzenleme ve yönetmelik talep ettiklerini dile getirdi. Timur, “Aynı sokakta benim de şirketim dahil 4 farklı proje yapılıyor. Şehri yenilediğimizi sanıyoruz ama zarar veriyoruz. Şehirlerin vizyonu parasal rant ve oy rantına sıkışıyor” dedi. Yaptıkları çalışmaları belediye başkanlarına yollayacaklarını belirten Faruk Göksu, “Yeni belediye başkanları 6 ay içinde stratejik plan yapmak zorunda. Maalesef bu planlar kopyala yapıştır şeklinde yapılıyor. Üstelik 300 bin ila 1.5 milyon TL arasında bedel ödeniyor. Biz belediyelere ücretsiz destek vermeye hazırız” dedi. 


Hemşeri paketi hazır


Kentsel Vizyon Platformu’nun çalışmalardan biri de ‘kıyı köşe projesi’. Proje kapsamında şehirlerde atıl kalmış alanlar bölge sakinleri tarafından fotoğraflanarak platforma gönderilecek. Platformun gönüllü üyeleri bu alanları yeniden tasarlayacak. Örneğin; İstanbul’da yaşayan Urfalı bir işadamı memleketindeki bir kamusal alanın yenilenmesine bütçe sağlayacak ve yapılan yere ismi verilecek.





Hürriyet




Geri Dön