03 / 05 / 2024

kentsel vizyon platformu

kentsel vizyon platformu

Edirne'nin teknoloji ve tasarım teması ile yeniden kurgulanması gerektiğini ifade eden Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, "Edirne’nin potansiyeli çok çok daha büyük... Biz de bunun bilincindeyiz. " dedi.

Kentleşme süreci yalnızca yık-yap üzerine kurgulanmamalı!

Kentsel Vizyon Platformu, kentlerin geleceğini yeniden düşünmek için kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliği ile bölge, kent ve mahalle ölçeğinde yeni planlama yaklaşımları ve modelleri geliştirmeyi amaçlıyor.

Kentsel dönüşümde Sosyal Etki Değerlendirme raporları zorunlu olmalı!

Kentsel Vizyon Platformu'nun kurucuları Erden Timur ve A.Faruk Göksu, büyük altyapı ve çevre projelerinde aranan ÇED raporları gibi, kentsel dönüşümde de 'Sosyal Etki Değerlendirme' (SED) raporlarının yasal zorunluluk haline gelmesi gerektiğini söylediler

Kentsel dönüşüm halkla birlikte olmalı!

Kentsel Vizyon Platformu, kentsel dönüşüm projelerinde mekan ve yaşama olan olumsuz etkilerin belirlenmesi için Sosyal Etki Değerlendirme (SED) Rehberi'ni hazırladı.

Kentsel dönüşümün sosyal etkileri incelenmeli!

NEF ve Kentsel Strateji işbirliği ile 2013 yılında kurulan ‘Kentsel Vizyon Platformu’, kentsel dönüşüm sürecine yeni bir yaklaşım getirdi: Kentsel dönüşümde sosyal etkiler de incelenmeli.

Nef Kentsel Vizyon Platformu 7 Nisan'da düzenlenecek!

Kentsel Vizyon Platformu, kentsel dönüşüm projelerinde mekan ve yaşama olan olumsuz etkilerin belirlenmesi için ‘On Proje Onlarca Etki Programı’ sonuçlarını dikkate alarak Sosyal Etki Değerlendirme (SED) Rehberi hazırladı.

Nef Kentsel Vizyon Platformu toplantısı 8 Nisan'da!

Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ve Kentsel Strateji Kurucu Ortağı Faruk Göksu tarafından hayata geçirilen Kentsel Vizyon Platformu, kentsel dönüşümde Sosyal Etki Değerlendirme raporunu bir toplantıyla açıklayacak.

39Kent1İstanbul Programı başlatıldı!

NEF Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ve Kentsel Strateji Kurucu Ortağı, Şehir Plancısı A. Faruk Göksu tarafından 1 yıl önce kurulan Kentsel Vizyon Platformu, '39Kent1İstanbul Programı'nı başlattı...

81 kente ait vizyon planı çalışmaları tamamlandı!

Türkiye'deki kentlerin modern şehircilik ilkeleriyle yeniden tasarlanması amacıyla kurulan Kentsel Vizyon Platformu, 81 kente ait vizyon planı çalışmalarını tamamladı. 81 kentin öncelikli 10 temel sorunu ile fırsatları ortaya çıkarıldı...

Kentsel Vizyon Platformu 81 il için vizyon planı hazırladı!

Nef ve Kentsel Strateji'nin işbirliğinde hayata geçirilen '81 Kent 81 Vizyon' projesi tamamlandı. 81 kentin 10 temel sorunuyla fırsatlarının ortaya çıkarıldığı projede, her kente özel BEK analizleri hazırlandı...

Nef, 81 Kent 81 Vizyon projesini tanıttı!

81 Kent, 81 Vizyon sloganıyla Türkiye'nin tüm kentleri için Kentsel Vizyon Planları hazırlamak amacıyla NEF Kentsel Vizyon Platformu 6 ayda 81 kentin vizyon planını tamamladı...

Kentsel Vizyon Platformu ile 81 Kent, 81 Vizyon!

Kentsel Vizyon Platformu, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 14’üncü yıldönümünde kuruldu. Platform bölge, kent ve mahalle olmak üzere 3 temel ölçekte, örnek olabilecek ve uygulanabilecek çalışmalar yapacak.

Kentsel Vizyon Platformu ile kentler yeniden şekillenecek!

Kamu, özel ve sivil sektörlerin işbirliğini sağlamak amacıyla Marmara depreminin 14'üncü yıldönümünde kurulan 'Kentsel Vizyon Platformu', bölge, kent ve mahalle ayaklarında çalışmalar yapmak üzere kolları sıvadı...

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Platformu’ndan İBB Meclisi’nin aldığı karara tepki!

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Bakırköy Revizyon Nazım İmar Planına yönelik aldığı siyasi karara dair açıklama yaptı.

Kentsel dönüşüm doğru planlanırsa 5 yılda tamamlanabilir!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, gelecek üç ayda kentsel dönüşüm doğru planlanırsa beş senede kentsel dönüşümün ülke gündeminden kalkabileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

'Süreci iyi yönetemedik' diyen Prof. Dr. Gürsel Öngören'den kentsel dönüşümde 90 gün şartı 1 yıla çıksın önerisi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, riskli binaları 90 günde boşaltma zorunluluğunun kentsel dönüşümün önünü tıkadığını dile getirerek, sürenin en az 1 yıla çıkarılmasını önerdi.

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'de afetlere karşı kurulan İzmir Afet Platformu'nun ilk toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli'de kentsel dönüşüm çalışmalarının kısa sürede başlayacağını dile getirdi. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması için yeni çalışmalar hayata geçmeye devam ediyor. KİPTAŞ ve BİMTAŞ’ın ortaklığı ile gerçekleşen “İstanbul Yenileniyor Platformu”nda yeni dönem kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aktarıldı.

Bursa Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi görücüye çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon çalışmalarından biri olarak hayata geçirilecek ‘Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’ yarışmasına katılan 35 proje, uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor.

Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Kayseri Kocasinan Belediyesi'nin ilçeye ve Kayseri'ye değer katacak vizyon projelerinin başında gelen kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşümde altın çağını yaşıyor!

Kocasinan Belediyesi’nin Kocasinan’a ve Kayseri’ye değer katacak vizyon projeleri arasında yer alan Kocasinan Kentsel Dönüşüm Projeleri tüm hızıyla devam ediyor. 

Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu mağdurları bir araya getirdi!

Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu, kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyetleri çözüyor. Mağdurların bir birine ulaşmasını sağlayan platform üzerinden kolayca avukat bulunabiliyor.

Avcılar kentsel dönüşüm mağdurları bugün toplanıyor!

120 bin kişinin yaşadığı Avcılar'da 7 bin binanın acilen yenilenmesi gerekiyor. Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu da bu konulara dikkat çekmek ve mağduriyetlerinin giderilmesi için Avcılar Havuz Meydanı'nda miting düzenleyecek...

Equal Spaces / Kentsel Araştırmalar serisi The Circle'da başlıyor!

İsveç Enstitüsü, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ve In-Between Tasarım Platformu işbirliği ile, kentsel sorunları Türkiye ve İsveç arasında diyalog oluşturarak tartışan “Equal Spaces / Kentsel Araştırmalar” etkinlik serisi Ekim ayından itibaren The Circle’da gerçekleşecek...

İstanbul'da kentsel dönüşüm seferberliği!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, İstanbul'da tüm ilçe ve büyükşehir belediyelerin kentsel dönüşüm çalışmalarına başladığını açıkladı.

kentsel vizyon platformu Haberi

kentsel vizyon platformu

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Edirne'nin potansiyel şehirler arasında olduğunu ifade etti. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Edirne'nin potansiyelinin bilincinde olduklarını belirten Timur, "Faruk Göksu Hocamızla ortak kurduğumuz Kentsel Vizyon Platformu tarafından hazırlanan Edirne Vizyon Planı; Edirne’nin hem bölgesel hem de kentsel ölçekte geleceğinin nasıl kurgulanacağına ilişkin strateji ve projeleri kapsamakta. Batı ve Doğu kültürlerinin buluşma kenti olan Edirne, Balkanlar ile Anadolu arasındaki buluşma noktası, ortak payda. Bana göre bu özelliği nedeniyle, bütünleştiricilik rolünü daha fazla üstlenmeli" dedi.

Sınır kenti özelliği

Edirne'nin Mimar Sinan'ın şehri olarak bilindiğini hatırlatan Timur, "Ömrünü imparatorluk şehirlerini güzelleştirmeye adayan, ustalık eserini Edirne’ye ve dünya mimarlık tarihine hediye eden Sinan’ın şehri Edirne; Nef olarak bizim her zaman ilgimizi, merakımızı ve hayranlığımızı üzerine çekmiştir. Edirne, tarihi...