05 / 05 / 2024

9 büyüklüğünde deprem nerede olur

9 büyüklüğünde deprem nerede olur

50’ nin üzerinde çalışmanın değerlendirildiği yeni haritaya göre Avrupa’ da başta Türkiye ve Yunanistan olmak üzere İtalya ve Balkan ülkelerinde büyük depremler yaşanma ihtimali yüksek...

7.4 büyüklüğünde deprem! Bu fay hattı kırılırsa 9 il yerle bir olacak! 

İnönü Üniversitesi İnşaat Teknolojileri Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlisi Vehbi Aluçlu 7.4 büyüklüğünde deprem için sinyal verdi ve etkilenecek 9 ili açıkladı.

O şehir için 6.9, 7.2 ve 7.7 büyüklüğünde deprem uyarısı! Uzman isim fayları tek tek açıkladı: Tüm Marmara'yı vurur!

Prof. Dr. Şerif Barış, İznik ve Gemlik fayı aynı anda kırılması durumunda 7.7 büyüklüğünde deprem olacağına dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu.  

Son dakika! Malatya'da 4,4 büyüklüğünde deprem!

Malatya Pütürge'de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 16.19’da kaydedilen sarsıntı, 9,6 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Bakan Özhaseki'den çelik ev vurgusu! 9 büyüklüğünde deprem olsa bile yıkılmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde çelikten köy evlerinin yapılmasının bilim insanları tarafından önerildiğini belirterek 100 bine yakın çelik ev yapılacağını ve  9 büyüklüğünde deprem bile olsa yıkılmayacak evler olacağını açıkladı. 

Antalya 3.9 büyüklüğünde sallandı! SON DAKİKA: AFAD duyurdu! Geceden beri peş peşe deprem oldu!

AFAD, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. İşte detaylar...

Son dakika! O ilde 3.9 büyüklüğünde deprem! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan son dakika detaylarına göre Niğde'de de 3.9 büyüklüğünde deprem gerçekleşti.

Kuşadası Körfezi'nde 3.9 büyüklüğünde deprem!

Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan resmi verilere göre bugün saat 07:25'te Ege Denizi Kuşadası Körfezi'nde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte son depremler...

Akılalmaz iddia! Bugün 9 büyüklüğünde deprem olacak!

Yeni nesil deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets yeni tahminini paylaştı. Frank Hoogerbeets bugün 9 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geleceğini iddia etti.

İzmir'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, saat 21.29'da merkez üssü Seferihisar açıkları olan 3,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Endonezya'da 6.9 büyüklüğünde deprem!

Endonezya'nın Batı Papua bölgesi açıklarında 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin kıyıya 24 kilometre mesafede meydana geldiği belirtildi.

Muğla'da 4,5 büyüklüğünde deprem!

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi yakınlarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem saat 05.57'de, Köyceğiz'e bağlı Otmanlar köyünün 9,8 kilometre kuzeyinde, yerin 3,7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Japonya'da 6,9 büyüklüğünde deprem!

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, salı günü Japonya'da 6,8 büyüklüğünde bir depremin meydan geldiğini söyledi. USGS'nin orijinal raporlarında ise depremin 6.9 şiddetinde olduğu belirtildi.

Ankara Elmadağ'da 3,9 büyüklüğünde deprem!

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre; deprem saat 23.41'de Elmadağ ilçesinde meydana geldi.

9 büyüklüğünde deprem nerede olur Haberi

9 büyüklüğünde deprem nerede olur

Avrupa çapında deprem riskinin değerlendirildiği yeni bir araştırmaya göre, 9 şiddetinde bir depremin gerçekleşme riski bulunuyor.



‘Share’ isimli ortak proje kapsamında, Avrupa’nın deprem riski haritası yeni veriler doğrultusunda baştan çizildi. 50’nin üzerinde çalışmanın değerlendirildiği yeni haritaya göre Avrupa’da başta Türkiye ve Yunanistan olmak üzere İtalya ve Balkan ülkelerinde büyük depremler yaşanma ihtimali yüksek. Hazırlanan raporlarda, geçmiş yüzyıllarda yaşanan depremlere bakarak yaşanacak depremlerin ölçeğini kestirmenin doğru olmadığı, yeni depremlerin geçmişteki örneklerinden daha şiddetli olabilecekleri belirtiliyor.




Türkiye’nin de dahil olduğu 13 ülkeden araştırmacıların yer aldığı çalışmada, önümüzdeki 10 yıl içerisinde Richter ölçeğinde 0,5 ila 1 derece daha kuvvetli depremlerin yaşanması öngörülüyor. Buna göre Türkiye’de risk altındaki bölgelerde Richter ölçeğine göre 9’un üzerinde depremler görülme riski bulunuyor. Çalışma, Türkiye’de özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı...