14 / 05 / 2024

99 gölcük depremi

99 gölcük depremi

Marmara Depremi'nde yakınlarını ve mallarını kaybedenlerin açtıkları tazminat davaları felaketin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen hâlâ bitirilemedi

Yalova'da 17 Ağustos depreminde yaşamını yitirenler anıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 13. yıl dönümü nedeniyle Yalova'da düzenlenen törende, depremde yaşamını yitirenler anıldı

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Gölcük'ün konut stoku yenilendi!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde can kayıplarının yanı sıra binlerce binanın da yerle bir olduğu Gölcük'te 21 senede yapılan yatırımlarla sosyal ve kültürel alanlar ile ekonomik anlamda büyük gelişme yaşanıyor.

Gölcük'te kentsel dönüşüm projesinin yüzde 99'u tamam!

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gürel, yüzde 99’u biten projeyle ilgili hak sahiplerinin bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Gölcük'te deprem enkaz alanında artık at yarışları yapılıyor!

Binlerce binanın yıkıldığı Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Gölcük'te, enkazın döküldüğü alanda oluşturulan at yarışı pistiyle ata sporu binicilikle ilgili etkinliklere ev sahipliği yapıyor...

Gölcük'te yapı yasaklı bölge hala boşaltılamadı!

Gölcük’te 1999 depremi sonrasında ağır hasarlı binalar yıkılırken, yapı yasaklı alan ilan edilen Denizevler Mahallesi’ndeki binalar hala boşaltılmadı..

Gölcük'ün tamamen kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Gölcük'ün tamamen kentsel dönüşüme ihtiyacı var" dedi

Gölcük Panayır mahallesinin altyapısı yenileniyor!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinin kırsal kesiminde yer alan ve doğası ile dikkat çeken Yazlık Panayır Mahallesinin sağlıklı atıksu altyapısına kavuşması için çalışmalara başlanıldı.

Gölcük'te 40 milyon lira yatırımla 8 yeni okul inşa edilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Gölcük'te bu yıl yaklaşık 40 milyon lira yatırımla 8 yeni okulu eğitime kazandırıyoruz. Böylece, 1999 depreminden sonra ilçedeki bütün okullarımızı yenilemiş olacağız" dedi.

Gölcük'te kentleşme yüksek kesimlerde arttı!

17 Ağustos Depremi'nin ardından Gölcük'te kentleşme, ilçemizin yukarı kısımlarına doğru devam ediyor. Yeni konutlar, ilçe merkezindense yukarı kesimlerde daha fazla yapılıyor.

İzmir Asarlık Gölcük Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlamalı!

Menemen'in Sesi Gazetesi muhtarlarla başladığı “Mahallenizin Sesi” projesi kapsamında Asarlık Gölcük Mahalle Muhtarı Yakup Görceğiz'i Menemen Medya Merkezi'nde ağırladı. Görceğiz, Asarlık Gölcük Mahallesi'nde dönüşümün başlaması gerektiğini belitti.

Gölcük Tabiat Parkı'na Europark Projesi uygulanacak!

Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük Tabiat Parkı'nda uygulanacak 'Europark' projesinin onay sürecinde olduğunu belirtti. Yılmaztürk, "Proje içerisinde bir Macera Parkı, bisiklet parkurları var.

Gölcük Yaylası Rekreasyon Alanı için çalışmalar başlıyor!

Ödemiş Belediyesi'nce başlatılan Gölcük Yaylası 1. Etap Rekreasyon Projesi'ne mevsimsel nedenlerle çalışmalara ara verilirken çalışmaların hava koşullarının elverişli hale gelişinin ardından hız kazanması bekleniyor.

Gölcük Mahalle Konağı'nın inşaatında sona gelindi!

Gölcük Belediyesinin önem verdiği projelerinden olan ve yapımı tamamlandığında çok amaçlı kullanılacak olan Yazlık Mahalle Konağı projesi inşaatında sona yaklaşılıyor.

99 gölcük depremi Haberi

99 gölcük depremi

İdare mahkemelerinde sonuçlandıktan sonra 3 yıl önce temyize götürülen davalar, Danıştay'ın kararını bekliyor. Depremzedeler, başta müteahhitler olmak üzere sorumlulardan davacı oldu. Ancak ceza davalarında çoğu kişi hiçbir müeyyideye maruz kalmadı. Sadece Sakarya'da 695 davadan 5 kişiye ceza çıktı. Birçok dava zamanaşımından düştü.


Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde depremde yaşadıkları apartmanın yıkılması sonucu eşini kaybeden Ayşe Hale Demir, çocukları Kaan ve Ebru Demir için 2000 yılında Sakarya 1. İdare Mahkemesi'nde Adapazarı Belediyesi aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtı. İdare mahkemesi, depremden sonra 60 günlük süre içinde başvuru yapılmadığı için davaları reddetti. Yapılan itiraz üzerine 2005 yılında Danıştay, idare mahkemesinin zamanaşımı kararını bozdu. 2007 yılında yeniden görülmeye başlanan dava sürecinde, davalı belediyenin görev ve yetkileri yeni kurulan Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. 2009 yılında...