04 / 05 / 2024

a grubu mağara

a grubu mağara

Tabiat Varlığı Olarak Belirlenecek Olan Doğal Mağaralara İlişkin İlke Kararı gereğince mağaralar “A grubu, B grubu ve C grubu mağaralar” olarak gruplara ayrıldı. Peki, hangi mağaralarda hangi yapılar inşa edilebilir?

Opel Combo Cargo'nun yeni fiyatları açıklandı! Ticari araç arayanlar hemen bu faiz kampanyasına bakın!

Opel Combo Cargo'nun merakla beklenen yeni ve güncel fiyatları açıklandı... Ticari araç arayanlar hemen tek tek açıklanan bu fiyatlara bakın...

Bugün Marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? 30 Ağustos toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi? Son dakika!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki bugün marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? Hangi toplu taşımalar ücretsiz? 

Hüma Araç Kiralama İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Hüma Araç Kiralama İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Eyüp Güloğlu tarafından kuruldu.

Ağır hasarlı araçlara ne olacak? Ağır hasarlı araçlara ödeme! Hemen başvurun!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra enkaz altında pek çok araç kaldı. Ağır hasarlanan araçlar için vatandaşların akıllarında soru işaretleri bulunuyor. İşte detaylar!

Yüzde 36,2 zam ile 29 Ağustos 2022 araç muayene tam fiyat listesi!

Ticari araçlar için her yıl, otomobiller için her iki yılda bir araç trafik muayenesi yapılması zorunludur. Muayene süresi dolan araç belirtilen sürenin aşılmasına rağmen araç muayenesinin yaptırılmaması durumunda cezai yaptırım uygulanır. İşte, 29 Ağustos 2022 araç muayene tam fiyat listesi…

İslam Memiş: Dolar yatırımı ağrıma gidiyor

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, “dolar yatırımı konusunda dolar yatırımı ağrıma gidiyor” dedi. İşte haberin detayları!

Toyota ağır ticari araçlar için hidrojen motoru geliştirecek

Hibrit motor teknolojiisnde oldukça mesafe kaydeden Toyota, ağır ticar araçlar için hidrojen motor geliştirmek için düğmeye bastı. Geçen yıldan bu yana Japonya’da bazı yarış serilerinde kullanılan hidrojen motorlu Corolla, bu teknolojinin gelişimine öncülük edecek.

Ürgüp Mustafapaşa’daki 40 odalı mağara 2.7 milyon TL'ye satılıyor!

Ürgüp Mustafapaşa'da bulunan 40 odalı mağara satışa çıktı. Ne zaman yapıldığı bilinmeyen mağaranın fiyatı 2 milyon 750 bin lira olarak açıklandı.

Doğa Koleji mağdurlarına Fidol Okulları’ndan destek!

Finlandiya ilhamlı eğitim sistemiyle dikkat çeken ve merkezi Koşuyolu’nda bulunan Fidol Okulları, ekonomik sıkıntıya giren ve bir anda Türkiye’nin gündemine oturan Doğa Koleji mağdurlarına sahip çıktı...

Kocaeli Kandıra'daki antik mağara sit alanı ilan edildi!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde definecilerin kaçak kazı yaptığı, antik tapınma alanı olarak kullanılan mağara 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildi.

İbrahim Tatlıses'in doğduğu mağara müze oluyor!

İbrahim Tatlıses'in doğduğu Şanlıurfa kent merkezindeki mağara, Haliliye Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülecek

Batman Hasankeyf'teki mağara otel açılıyor!

Batman Hasankeyf'teki 'mağara otel' yazın açılacak. 'Üçyol Ekolojik Köy Projesi'nde yer alan 9 mağara turizme kazandırılacak.

Hasankeyf'teki 9 mağara butik otele dönüşecek!

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyünde bulunan 9 mağaranın turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. Bölgedeki 9 mağara butik otele dönüştürülecek.

a grubu mağara Haberi

a grubu mağara

Mağaralarda hangi yapılar inşa edilebilir?

Tabiat Varlığı Olarak Belirlenecek Olan Doğal Mağaralara İlişkin İlke Kararı gereğince mağaralar “A grubu, B grubu ve C grubu mağaralar” olarak gruplara ayrıldı. 


Böylece mağara alanlarında yapılabilecek yapılar da sınıflara ayrılmış oldu. Peki, hangi mağaralarda hangi yapılar inşa edilebilir?


A grubu mağaralarda bilimsel ve ekolojik araştırmalar dışında hiçbir faaliyet yapılamayacak. 


B grubu mağaralarda günübirlik tesisler ve mağaranın ve yakın çevresinin korunması, geliştirilmesi, tanıtımı amacına yönelik yapılar yapılabilecek.


C grubu mağaralar ise “Doğal mağara özellikleri taşıyan sağlık ve eko turizm açısından önemli, mağara içerisinde ve yakın çevresinde rekreasyonel faaliyetler ile tarım, turizm faaliyetleri yapılabilecek kontrollü kullanıma uygun nitelikli mağaralar” olarak tanımlandı. 


Bu mağaralar ile koruma alanı içerisinde, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin almak koşulu ile halka açık rekreasyon amaçlı günübirlik...