02 / 05 / 2024

AB Çevre Bakanları Gayriresmi Toplantısı

AB Çevre Bakanları Gayriresmi Toplantısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Biz yaşanabilir çevre, afetlere hazır ve akıllı şehirler vizyonu ile sürdürülebilir çevreye uyumlu hayat kalitesi yüksek şehirler ve yerleşmeler oluşturmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu...

Kentsel dönüşüm ile iklim dirençli binalar inşa edilecek!

İtalya'nın Napoli şehrinde tarihi Palazzo Reale Sarayı'nda düzenlenen "G20 Çevre Bakanları ile İklim ve Enerji Bakanları Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Mehmet Özhaseki, Çevre Bakanları ile Paris’te buluşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Çevre Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Paris’e gidiyor.

AB 650 milyon euro’luk 27 su projesi başlattı!

Avrupa Birliği Bakanlığı, 22 Mart Dünya Su Günü’nde, AB’ye uyum sürecinin Çevre ve İklim Değişikliği Faslı kapsamında toplam 650 milyon euro bütçeli 27 projeye başlandığını açıkladı.

AB Bölgesel Uyum ve Kentsel Gündeme Toplantısı düzenlendi!

AB Dönem Başkanı Letonya’nın başkenti Riga’da 10 Haziran 2016 tarihinde “Uyum Politikası, Bölgesel Uyum ve Kentsel Gündeme ilişkin Gayriresmi Bakanlar Toplantısı” düzenlendi.

Avrupa Birliği ECRAN 2015 İklim toplantısı yapıldı!

“2015 İklim Anlaşmasına Yönelik Ulusal Katkı Niyetleri” konulu, AB Çevre ve İklim Değişikliği Bölgesel Katılım Ağı (ECRAN) Toplantısına Katılım Sağlandı. Toplantıya 9 ülkeden ve AB Komisyonundan üst düzey katılım sağlandı.

Bakanlık AB fonları hakkında açıklama yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, medyada çıkan çevre alanında AB fonlarının kayıt altına alınmadan harcandığı algısına neden olabilecek haber üzerine basın açıklamasında bulundu.

Çevre direktiflerinin AB'ye uyması için 70 milyar avroya ihtiyaç var!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadıoğlu: "Türkiye'deki bütün çevre direktiflerini, AB direktifleri ile uyumlaştırmak için 70 milyar avro yatırıma ihtiyaç var, bunun 35 milyar avrosu su ile alakalı" dedi.

Erdemli'de 13 milyon Euro'luk çevre yatırımının ikinci aşamasına geçildi!

Mersin’in Erdemli ilçesinde denizdeki kirliliği en aza indirecek AB destekli 13 milyon Euro’luk çevre yatırımının ikinci ayağı başlıyor...

Erdemli'de çevre yatırımının ikinci ayağı başlıyor!

Mersin'in Erdemli ilçesinde denizdeki kirliliği en aza indirecek AB destekli 13 milyon Euro'luk çevre yatırımının ikinci ayağı başlıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, proje hakkında açıklamalar yaptı.

AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi Belgesi güncelleniyor!

AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi Belgesi güncelleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gerek AB çevre müktesebatında gerekse ulusal çevre mevzuatında kapsamlı değişiklikler gerçekleşen AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi Belgesi’ni güncelliyor.

5. Çevre Bakanları Toplantısı yapıldı!

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 5. Çevre Bakanları Toplantısı, ilgili ülke bakanları ve delegelerinin katılımıyla İstanbul’da düzenlendi. İdris Güllüce, toplantının düzenlenmesinde emeği olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Sekretaryası’na teşekkürlerini iletti

İdris Güllüce'nin 17 Aralık programı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce, yarın İstanbul Dedeman Otel'de saat 08.00'da "Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 5. Çevre Bakanları Toplantısı"na katılacak. İşte İdris Güllüce'nin 17 Aralık programı...

5. Çevre Bakanları Toplantısı 17 Aralık'ta İstanbul’da yapılacak!

5. Çevre Bakanları Toplantısı İstanbul’da 17 Aralık'ta yapılacak. Bakanlar Toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin başkanlığında üye ülkelerin bakanları veya heyet başkanlarının katılımı ile gerçekleşecek.

AB Çevre Bakanları Gayriresmi Toplantısı Haberi

AB Çevre Bakanları Gayriresmi Toplantısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Avrupa Birliği (AB) 2019 Romanya Dönem Başkanlığının özel davetiyle Bükreş Parlamento Sarayı'nda düzenlenen AB Çevre Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katıldı. Bakan Kurum, AB'ye üye ve aday ülkelerin çevre bakanları ile bir araya geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Basına kapalı yapılan oturumda çevre bakanları, "Yenilikçi çözümlerle düşük karbonlu geleceğe yönelik vatandaşların rolü: Yaşam tarzı, döngüsellik, mekansal planlama ve benzeri fırsatlar nasıl daha iyi değerlendirilebilir?" sorusuna yanıt aradı.

Bakan Kurum, Romanya Başbakan Yardımcısı ve Çevre Bakanı Gratiela Leocadia Gavrilescu ile ikili görüşmede bulundu. Görüşmeden duyduğu memnuniyeti ifade eden Kurum, "Romanya değerli bir komşu, müttefik ve stratejik bir ortağımızdır. Ülkemiz ile Romanya arasında kökleri tarihe dayanan güçlü siyasi, ekonomik, kültürel ve insani bağlar bulunmaktadır. Güvenlik ve ekonomik...