02 / 05 / 2024

A.B Gıda fuar alanı

A.B Gıda fuar alanı

Unakıtanların iki şirketi A.B Gıda ve Telemobil, Türkiye’nin en büyük fuar merkezini Tuzla’da kurmaya hazırlanıyor. Unakıtanlar araziyi özelleştirmeden aldı. Yatırımın başlaması için Başbakan’ın onay vermesi gerekiyor

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul için çarpıcı açıklama! Marmara'da 7.6 büyüklüğünde... Peş peşe sıraladı! 

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul için çarpıcı açıklama! Marmara'da 7.6 büyüklüğünde... Peş peşe sıraladı! 

Ünlü iş insanından rahatlatan açıklama! Gıda fiyatlarında önemli bir artış beklemiyoruz!

Asgari ücretli, emekli, memur kesimi kendisine yapılan zamların ardından önümüzdeki günlerde özellikle gıda fiyatların ne kadar artacağını sorarken, çok önemli bir isimden bu konuyla ilgili flaş bir açıklama geldi.

Yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 zamlandı! Gıda güvenliği için büyük risk

Dünya piyasasında gübre fiyatlarının yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 oranlarında zamlanmasının ardından S&P’den yapılan açıklamada, yaşanan fiyat artışının gıda güvenliği için büyük risk olduğu belirtildi. Yapılan uyarıda Rusya’ya bağımlılığın azaltılması gerektiği belirtildi.

Tarımda korkunç haber! Apar topar bir araya gelip sayıyı aşağı çektiler, gıda krizi patladı! Ekmek de var

Gıda krizi dünya genelinde iyice belli oluyor. Uluslararası Hububat Konseyi (IGC), 2022/23 dönemi için global mısır ve buğday üretim tahminini aşağı çekti. Ekmek fiyatlarının artmasından korkuluyor.

KDV indirimine ek indirim haberi geldi! Temel gıda ürünlerinde büyük fırsat!

Türkiye'nin her bir noktasında toplam 10,001 mağaza sayısı ile hizmet veren ünlü market A101 milyonların cebini rahatlatacak indirimleri açıkladı. Gıda ürünlerindeki yüksek artışın önüne geçebilmek için KDV indirimi yapılırken şimdi gelen son dakika haberine göre yeni indirimler geliyor...

İnteraktif Yapımcılık Turizm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı İletişim Gıda Eğitim San.Tic.A.Ş.Kadıköy Şb. açıldı!

İnteraktif Yapımcılık Turizm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı İletişim Gıda Eğitim San.Tic.A.Ş.Kadıköy Şb. bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Nesrin Yılmaz Karakoç tarafından açıldı.

İstanbul Gıda Toptancılar Sitesi'ndeki akaryakıt istasyonu 39.5 milyon TL'ye satışta!

Emlak Konut GYO’nun bünyesinde bulunan Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş. “İstanbul Gıda Toptancılar Sitesi”ndeki akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa 39 milyon 500 bin TL'ye satışa sunuldu...

Yeni 2021 İnşaat Metal Lojistik Oto Yedek Parça Petrol Gıda Tekstil Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Yeni 2021 İnşaat Metal Lojistik Oto Yedek Parça Petrol Gıda Tekstil Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Sancaktepe'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Önder Kara tarafından kuruldu.

İstanbul Gıda Toptancılar Sitesi'ndeki akaryakıt istasyonu satışa sunuldu! 

Emlak Konut GYO’nun bünyesinde bulunan Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş. “İstanbul Gıda Toptancılar Sitesi”ndeki 2 bin 930 metrekare büyüklüğündeki Akaryakıt İstasyon Alanı imarlı arsasını satışa çıkardı. 

35,5 milyon TL'lik Keşan Gıda OSB 2023'te açılacak!

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası)’nun, Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne ilişkin başlattığı ÇED (Çevre Etki Değerlendirmesi) süreci sonuçlandı. 35,5 milyon TL'lik Keşan Gıda OSB 2023'te açılacağı belirtildi...

EPP İstanbul Gıda Toptancıları Sitesi'ndeki 101 iş yerini satıyor!

Emlak Konut GYO'nun bünyesinde bulunan Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş. İstanbul Gıda Toptancıları Sitesi'nde bulunan 101 iş yerini satıyor.

Al Dabbagh Rent a Car Kuyumculuk Gıda Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Dabbagh Rent a Car Kuyumculuk Gıda Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli Omar Farooq B. Al Dabbagh tarafından kuruldu.

A.B Gıda fuar alanı Haberi

A.B Gıda fuar alanı


Türkiye’nin en büyük fuar merkezi İstanbul- Tuzla’da kurulacak. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarılan Aydınlı Köyü’ndeki fuar alanı arazisini alan şirketler ise Telemobil ve A.B Gıda Ortak Girişim Grubu (OGG) oldu. Aslında A.B Gıda, bir dönem Türkiye’nin yakından tanıdığı bir şirketti. 2001 yılında kurulan A.B Gıda’nın yönetim kurulu başkanlığını Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan yapıyor. Telemobil Bilgi İletişim şirketinin yönetim kurulu başkanıysa eski bakanın kızı Zeynep Unakıtan Çaylı. İki firma da Unakıtanların aile şirketi. Bu şirketler, 4 ayrı firmanın girdiği ihaleyi 82 milyon liralık bedelle 25 Aralık 2013’te almışlar. Yatırım bedeli ise 120 milyon euro olarak öngörülüyor. 


İhale şu anda Başbakan’ın onayını bekliyor. Onay halinde bu ay bir şirket kurulacak ve arsa ÖİB’den devir alınacak. Aralık 2014’te...