05 / 05 / 2024

AB Konseyi bina yapımı

AB Konseyi bina yapımı

Avrupa Birliği (AB) Konseyinin Brüksel'de bulunan 321 milyon avroya mal olan yeni binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı iddia ediliyor.

Yeni asgari ücret yasası onaylandı! AB ülkeleri kararı verdi!

Avrupa Birliği (AB) üyesi 21 ülkeyi kapsayan ve yeni asgari ücret kurallarını belirleyen yasa onaylandı. Avrupa Birliği Konseyi, asgari ücretlerin düzgün bir yaşam standardı sağlayacak seviyelere yükseltilmesi için hazırlanan yasaya onay verdi.

AB Konseyi 2021-2027 bütçesini onayladı!

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Birlik'in toplam 1 trilyon 74 milyar avro olan 2021-2027 dönem bütçesine onay verdi.

Lübnan'da inşaat gereksinimleri nedeniyle dayanışmaya ihtiyaç var!

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Lübnan'da inşaat gereksinimleri sebebiyle hem uluslararası camianın hem bizim dayanışmamıza her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulacağını belirtti...

AB Konseyi binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı iddiası!

Avrupa Birliği (AB) Konseyinin Brüksel'de bulunan 321 milyon avroya mal olan yeni binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı iddia ediliyor.

Yeşil Bina Konseyleri'nden öneriler geldi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Didem Eryan Ünlü bugünkü yazısında Yeşil Bina Konseyi ile ilgili bilgiler verdi. Ünlü, mevcut binaların emisyonlarını azaltmaları gerektiğini açıkladı.

Bursa Büyükşehir'den AB ofisine yeni bina!

Bursa Valiliği’yle imzalanan protokol gereği Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Maksem’deki tarihi bir bina, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’ne tahsis edilerek hizmete açıldı.

Türkiye, yeşil bina sertifikaları sıralamasında ilk 10'da!

Türkiye, Amerikan Yeşil Bina Konseyi USGBC tarafından yapılan ve 150 ülkeyi kapsayan yeşil bina araştırmasına göre, çevre dostu yeşil bina sertifikaları sıralamasında ilk 10'a girdi.

Türkiye çevre dostu yeşil bina sertifikalarında 10. sıraya girdi!

Amerikan Yeşil Bina Konseyi USGBC’nin 150 ülkeyi kapsayan araştırmasına göre, çevre dostu yeşil bina sertifikaları sıralamasında Türkiye ilk 10’a girmeyi başardı.

Soyak Soho en yeşil bina seçildi!

Yeşil bina olarak tasarlanan Soyak Soho, USGBC (ABD Yeşil Binalar Konseyi) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold seviyesinde almaya hak kazandı. Soyak Soho, 77 rezidans daire ve 4 bin 40 metrekarelik ofisten oluşuyor.

Groupama Plaza Yeşil Bina adayı!

GROUP AMANIN Maslak'ta bulunan genel müdürlük binası Groupama Plaza'ya LEED (Yeşil Bina Sertifikası) almak için USGBC'ye (United States Green Building Council - Amerika Birleşik Devletleri Yeşil Bina Konseyi) başvurdu...

Başakşehir Belediyesi’ne çevre dostu bina sertifikası verildi!

Merkezi ABD’de bulunan Yeşil Binalar Konseyi’ nin ( USGBC ) yeşil bina standartlarına uygun yapılara verdiği Leed Gold (yeşil bina) sertifikası Başakşehir Belediyesi’ ne verildi...

ÇEDBİK 6. yılında ulusal yeşil bina sertifika çalışmalarını anlatıyor!

Türkiye’nin sürdürülebilir kentsel dönüşüm, enerji verimliliği ve yeşil bina konularında bilinçlendirilmesine önemli katkıda bulunan ve Dünya Yeşil Binalar Konseyi 6. yılında ulusal yeşil bina sertifika çalışmalarını anlatıyor...

Gama Holding'e Yeşil Binalar Konseyi'nden liderlik sertifikası!

GAMA Holding, ABD’deki Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve yeşil bina standartlarına uygun yapılara verilen Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikasını aldı.

AB Konseyi bina yapımı Haberi

AB Konseyi bina yapımı

Avrupa Birliği (AB) Konseyin tarafından Brüksel'de 321 milyon avroya mal olan yeni binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Belçika'da Flamanca yayın yapan De Standaard gazetesi, 2016'da hizmete açılan Konsey binasının inşaatında çalışmalarda bulunan bazı işçilerle röportajlar gerçekleştirdi.

Habere göre, demir döküm ustası Beyhan Celilov, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Takımımızdaki bazı arkadaşların Belçika oturum izni yoktu. Hiç birimizin sözleşmesi de yoktu, sigortamız da." 

Haberde, Konsey binasının inşaatını gerçekleştiren ve 2015 yılında iflas açıklayan Diamond Services isimli taşeron firmayla ilgili Bulgar işçilerin şikayetleri üzerine, Belçika savcılığı tarafından soruşturma açıldığı hatırlatıldı.

Konuyla ilgili yetkililer tarafından açıklama...