ÇEDBİK 6. yılında ulusal yeşil bina sertifika çalışmalarını anlatıyor!
Türkiye’nin sürdürülebilir kentsel dönüşüm, enerji verimliliği ve yeşil bina konularında bilinçlendirilmesine önemli katkıda bulunan ve Dünya Yeşil Binalar Konseyi 6. yılında ulusal yeşil bina sertifika çalışmalarını anlatıyor...
2007 yılından beri sürdürdüğü çalışmalarla Türkiye’nin sürdürülebilir kentsel dönüşüm, enerji verimliliği ve yeşil bina konularında bilinçlendirilmesine önemli katkıda bulunan ve Dünya Yeşil Binalar Konseyi (WGBC) Tam Konsey Statüsü’ne layık görülen Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği, bugüne kadar sürdürdüğü bilinçlendirme çalışmalarının Türkiye’ye kazandırdıklarını paylaşıyor. 100’ün üzerinde akademisyen, enstitü temsilcisi, şirket ve STK’nın katılımıyla şekillenen Yeşil Bina Sertifikası’nın çalışmalarıyla ilgili bilgi verecek olan dernek 8 Ekim günü Haliç Kongre Merkezi’nde.
2012 yılında Türkiye’de bir ilke imza atarak Türkiye’nin ilk uluslar arası Yeşil Binalar Zirvesi’ni düzenleyen Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği, 2013 yılı Şubat ayında 2.’sini gerçekleştirdiği bu zirvede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği tarafından imzalanan iyi niyet protokolünün ardından Ulusal Yeşil Bina Sertifası’na yönelik çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor.
Ulusal Yeşil Bina Sertifikası’nda gelinen aşamayı paylaşabilmek amacıyla 8 Ekim 2013 tarihinde düzenlenecek etkinlik, Arkitera tarafından düzenlenen Arkimeet konferansı kapsamında, Haliç Kongre Merkezi Fener Salonu’nda 18.30-19.30 saatleri arasında gerçekleşecek.
Üyelerin desteği ve 100’ün üzerinde akademisyen, enstitü temsilcisi, şirket ve STK’nın katılımıyla ortak akılla şekillenen Yeşil Bina Sertifikası’yla ilgili geri bildirim süreci ÇEDBİK internet sitesi üzerinden 15 Ekim tarihine kadar devam ediyor.
EMLAK SEKTÖRÜNÜN Gündemi: SÜRDÜRÜLEBİLİR BİNALAR
Ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirliğe yeşil binalar ve yerleşmelerle katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Çevre Dostu Binalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Duygu Erten, “Dünya Yeşil Binalar Konseyi çatısı altında kurulan ve 98 ülke networkünün etkili bir parçası olarak full konsey statüsüne erişen derneğimiz senelerdir uluslararası yeşil bina sertifikalarını yerelleştirilmesinden yola çıkarak ortak akılla bir çalışma geliştiriyor.Türkiye’deki inşaat ve malzeme sektörünün gelişimine katkıda bulunma ve entegre tasarımı teşvik etme motivasyonuyla
geliştirilen ve yaşayan bir doküman olarak görülmesi gerekli bu kılavuz pilot projeler tamamlandığında ilk versiyonunu hayata geçirecek.”