28 / 04 / 2024

1997 yılında Haliç'i temizleme çalışmaları başlamış!

1997 yılında Haliç'i temizleme çalışmaları başlamış!

1997 yılında Haliç'in ıslah ve rehabilitasyon çalışmalarının başlaması dolayısıyla Sütlüce'de düzenlenen törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan, Haliç 1997 yılının sonuna kadar temizlenecek demiş.



1997 yılında Haliç i temizleme çalışmaları başlamış!


Haliç'in temizliği yıl sonunda bitiyor


İSTANBUL-MİLLİYET


    İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan , Haliç'in çağdaş ve bilimsel yöntemlerle bu yılın sonuna kadar temizleneceğini öne sürdü.

    Haliç'in ıslah ve rehabilitasyon çalışmalarının başlaması dolayısıyla Sütlüce'de düzenlenen törene katılan Erdoğan, çalışmalarda çevreci bir teknoloji kullanıldığını savunarak, çamur ve atıkların Haliç için geliştirilmiş özel yöntemlerle tarandığını, bölgeden uzaklaştırıldığını bildirildi.

    Haliç'in temizlenmesi çerçevesinde çamur ve atıkları tarama çalışmasının bu yılın sonunda biteceğine dikkati çeken Erdoğan, tarama maliyetinin 4.5 trilyon lira olduğunu kaydetti. Erdoğan, Alibeyköy Deresi'nin ıslah edileceğini anlatarak, Eminönü'deki İstanbul Ticaret Odası'nın önünde dev bir fıskiye yaptıklarını, bu fıskiyenin Haliç'in nefes almasını sağlayacağını belirtti.

    Erdoğan, Beyoğlu Belediye Başkanı Nusret Bayraktar, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, Kağıthane Belediye Başkanı Arif Calban, belediye yetkilileri ve basın mensupları, aktarma araçlarıyla Haliç'te çamur ve atık tarayan gezer kafalı emici Fatih teknesine giderek, çalışmaları başlattı. Her biri 7.5 kilometre uzunluğunda iki boru hattıyla çamurların Alibeyköy'deki taş ocaklarına taşındığını kaydeden Erdoğan, bu amaçla taş ocaklarında derinliği 60 metreye ulaşan barajlar yapıldığını, temizleme işi bittiği zaman bu barajların üstünün kapatılarak, rekreasyon alanı haline getirileceğini anlattı.


(1997 yılında Reşat Altın 12.220.000 liraya satılıyormuş.)


Milliyet 26 Haziran 1997



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön