01 / 05 / 2024

haliç temiz mi

haliç temiz mi

1997 yılında Haliç'in ıslah ve rehabilitasyon çalışmalarının başlaması dolayısıyla Sütlüce'de düzenlenen törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan, Haliç 1997 yılının sonuna kadar temizlenecek demiş.

1986 yılında Haliç bitkisel yaşamdan kurtulmuş!

1986 yılında Haliç bitkisel yaşamdan bir ölçüde kurtulmuş. 1986 yılına kadar 50 milyar harcanan Haliç'e, 50 milyar lira daha harcanacakmış. Çalışmalar sonunda 1.5 milyon metrekare alan yeşillendirilerek halka açılmış.

1984 yılında Haliç'teki işyerleri başka yere nakledilecekmiş!

1984 yılında İstanbul Valiliği, Haliç'in temizlenmesi ile ilgili hazırladığı rapora göre, Haliç'teki 696 kuruluş buluyormuş. Bu 696 işyerinin Haliç'ten başka bir yere nakledilmesine karar verilmiş.

1972 yılında Haliç'te üçüncü köprüye gerek yokmuş!

1972 yılında İlhami Söker, Haliç'in akan lağımlar ve çöplerle her gün biraz daha dolduğunu söylemiş. Bozmacı İlhami, bu gidişle 20 yıl sonra karşıdan karşıya yürüyerek geçilir demiş.

1929 yılında Haliç tehlikeli olmaya başlamış!

1929 yılında Haliç sandallar için bile tehlikeli olmaya başlamış ve içinde hareket edilemeyecek bir hale gelmiş. Belediye daireleri, temizleme neticesinde çıkacak malzemenin kime ait olduğu konusunda anlaşamıyormuş.

1964 yılında Haliç'in dolmasına porselen fabrikası mani olacakmış!

1964 yılında Haliç'teki çamur tabakasının kalınlığı 30 metre civarındaymış ve bu tabaka her yıl üç metre artmaktaymış. Haliç'te kurulacak porselen fabrikası lazım, olan hammaddeyi buradan temin edebilirmiş.

Haliç ve Kurbağalıdere'den 47 ton çamur çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü Haliç'ten ve Kadıköy Kurbağalıdere'den çıkarılan çamur miktarını açıkladı. Peki Haliç'ten ne kadar, Kurbağalıdere'den ne kadar çamur çıktı? İşte o açıklama...

Haliç ve Beyoğlu Kasımpaşa Deresi'nden 8,5 ton çamur çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, Haliç ve Beyoğlu Kasımpaşa Deresi'nden çıkardığı çamur miktarını açıkladı. İşte İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü rakamlarıyla Mayıs 2014 itibariyle çıkarılan çamur miktarı...

Almak istediğiniz gayrimenkulün tapusu ‘temiz’ mi?

Gayrimenkul satışlarında, alıcının gayrimenkulün fiziki yapısı konusunda bilgisi olsa da bu bilgi, tapu kayıtlarını kapsamayabiliyor. Sağlam Tapu, alıcıyı koruyan profesyonel bir destek olarak bireysel alıcının güvenle gayrimenkul almasına yardımcı oluyor.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı geliyor!

Haliç-Kemerburgaz dekovil hattı, geçmiş dönemlerde İstanbul'da faaliyet gösteren Silahtarağa Elektrik Santrali'yle şehrin kuzeyindeki linyit ocakları arasında kurulan tarihi demiryolu hattı tekrar hayata geçiriliyor.

We Haliç Gaziosmanpaşa projesinin adı Bizim Haliç mi olacak?

"We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi" temel atma töreninde, projenin gayet iyi planlandığını ve itirazı olmadığını ancak projenin ismine takıldığını anlatan Özhaseki, isminin, "Bizim Haliç" olması ricasında bulundu.

Haliç Tüp Geçit Projesi Haliç'i temizleyecek!

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi tamamlandığında 180 yıllık Unkapanı Köprüsü kaldırılacak ve daha temiz bir Haliç ortaya çıkacak. 900 metrelik sualtı köprüsünde üç şerit geliş, üç şerit gidiş olacak.

Haliç Tersanesi’ne beton santrali mi kuruldu?

Haliç Tersanesi’nin Taşkızak Tersanesi kısmına, Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli’ne beton sağlamak için kurulan santrali, Beyoğlu bölgesinden sorumlu olan İstanbul 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu raportörü fark etti.

Konut kredisinde ara ödeme yapılabilir mi?

Hali hazırda konut kredisi ödemeleri devam eden tüketiciler kredilerinde ara dönemde toplu bir ödeme yapmak isteyebiliyor. Peki, konut kredisinde ara ödeme yapılabilir mi? İşte yanıtı..

İzmir Körfezi temizliğinde Haliç modeli mi uygulanacak?

Bakan Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da İzmir milletvekili adayı olduğunu ancak kent için hiçbir projeden bahsetmediğini, İzmir Körfezi'ni nasıl kurtaracağını söylemediğini belirtti.

Gayrimenkullerinizin menkulleşmiş hali GYF’ler!

Avukat Kadir Kurtuluş; gayrimenkulün yurt dışındaki piyasalarda inşaat sektörünün altında değil de finans sektörünün altında değerlendirildiğini tüm gelişmiş ekonomilerde doğru ve sağlıklı konumlandırmanın bu şekilde olduğunu söyledi.

Büyükşehirlere temiz hava merkezi kurulacak!

‘Kentin havası kirli mi, temiz mi’ tartışmaları henüz başlarken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, aralarında Ankara’nın da yer aldığı 8 büyükşehirde ‘temiz hava merkezi’ kurulacağını açıkladı.

Hisseli ev satılabilir mi?

Hisseli tapu; denildiğinde ise birden fazla kişinin gayrimenkul üzerinde malik olmasını anlıyoruz bir taşınmazda birden fazla mülkiyetin var olması hali olarak da ifade ediliyor. Peki, hisseli ev satılabilir mi?

Sanayi merkezi 1900'lü yıllarda Haliç'miş!

1929 yılında Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul'da sanayinin merkezi Haliç'miş. O dönemde fabrikaların büyük bir çoğunluğu Haliç'teymiş. Haberde 1929 yılında çekilmiş Haliç fotoğrafı da mevcuttur.

Boğaz'ın temiz suyu 14 kilometrelik tünelle Haliç'e ulaştı!

100 yıllık rüya gerçek oldu; Boğaz’ın temiz ve oksijenli suyu, dev borular 14 km’lik tünellerle Haliç’e ulaştı. Kağıthane Belediye Başkanı çok mutlu: Belediyenin arkasında 30 santimlik balıklar görüyorum

Haliç Köprüsü'ne yapılan asfaltlama çalışması ne kadar idare eder? Köprü güvenli mi?

Haliç köprüsüne çürük diş dolgusunu yapılmış, sorun halının altına süpürülmüştür. En kısa sürede sorun, kalıcı çözüme kavuşturulmalıdır

haliç temiz mi Haberi

haliç temiz mi



Haliç'in temizliği yıl sonunda bitiyor


İSTANBUL-MİLLİYET


    İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan , Haliç'in çağdaş ve bilimsel yöntemlerle bu yılın sonuna kadar temizleneceğini öne sürdü.

    Haliç'in ıslah ve rehabilitasyon çalışmalarının başlaması dolayısıyla Sütlüce'de düzenlenen törene katılan Erdoğan, çalışmalarda çevreci bir teknoloji kullanıldığını savunarak, çamur ve atıkların Haliç için geliştirilmiş özel yöntemlerle tarandığını, bölgeden uzaklaştırıldığını bildirildi.

    Haliç'in temizlenmesi çerçevesinde çamur ve atıkları tarama çalışmasının bu yılın sonunda biteceğine dikkati çeken Erdoğan, tarama maliyetinin 4.5 trilyon lira olduğunu kaydetti. Erdoğan, Alibeyköy Deresi'nin ıslah edileceğini anlatarak, Eminönü'deki İstanbul Ticaret Odası'nın önünde dev bir fıskiye yaptıklarını, bu fıskiyenin Haliç'in...