29 / 04 / 2024

1929 yılında Haliç tehlikeli olmaya başlamış!

1929 yılında Haliç tehlikeli olmaya başlamış!

1929 yılında Haliç sandallar için bile tehlikeli olmaya başlamış ve içinde hareket edilemeyecek bir hale gelmiş. Belediye daireleri, temizleme neticesinde çıkacak malzemenin kime ait olduğu konusunda anlaşamıyormuş.



1929 yılında Haliç tehlikeli olmaya başlamış!


Bu defa temizlenecek mi?


Haliç, sandallar için bile tehlikeli olmaya başladı


Alakadar daireler birleşerek Haliç'i temizlemek için kati bir karar verecekler...


  Günlerden beri temizlenecek nakaratı ile gazete sütunlarını dolduran Haliç artık içinde hareket edilemeyecek bir hale gelmiştir. Haliç'in şimdiye kadar temizlenmemesi denizden çıkacak eşyanın hangi daireye ait olduğuna dair anlaşılamamasından ileri geliyor.

  Hiç bir daire temizleme neticesinde çıkacak malzemenin kime ait olacağı belli olmadan masrafa yanaşmıyor. Bu vaziyet karşısında Haliç günden güne doluyor.

  Alakadarlar bu kıştan sonra kazasız Haliç'te seyrüsefer imkanı kalmayacağı fikrindedirler. Filhakika son günlerde yapılan tetkikat neticesinde bu sene de Haliç temizlenemez ve şiddetli bir kış olursa artık Haliç'te sandalların bile güçlükle hareket edeceklerini meydana çıkartmıştır.

  Bundan başka, Haliç'in bazı sahillerindeki taaffün de sahilde oturanların sıhhatini ihlal ediyor. Haliç'le alakadar daireler ve müesseseler yakında müzakeratta bulunacaklar ve burasının temizlenmesi için karar vereceklerdir. Temizleme neticesinde çıkacak malzeme bir nispet dahilinde taksim edilecektir.


Akşam Gazetesi 6 Teşrinisani (Kasım) 1929



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön