12 / 05 / 2024

Haliçi kim temizledi

Haliçi kim temizledi

1997 yılında Haliç'in ıslah ve rehabilitasyon çalışmalarının başlaması dolayısıyla Sütlüce'de düzenlenen törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan, Haliç 1997 yılının sonuna kadar temizlenecek demiş.

Borsada yaşananlar AK Partili ünlü ismi çileden çıkardı! Bu kişi görevden alınmalı!

Borsa İstanbul’da depremin ardından yaşananlara tepkiler artarken duruma isyan edenlerin arasına AK Partili ünlü bir isim de katıldı. Peki, “Bu kişi görevden alınmalı” diyen ünlü siyasetçi kim ve yaptığı paylaşımla kimi işaret etti?

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylıklarına zamlı hali! İşte zamlı yeni maaşlara dair detaylar!

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylıklarına zamlı halini pek çok vatandaş merak ediyor. İşte zamlı yeni maaşlara dair detaylar!

İstanbullular müjde! 1 Ocak'ta açılıyor!

İstanbul’da yapımı devam eden Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor. Ulaşımı kolaylaştıracak, Haliç'i canlandıracak hattın 1 Ocak'ta açılması planlanıyor.

Haliç'e dip çamuru susuzlaştırma tesisi yapılacak!

İSKİ, Haliç'i kirleten ve oksijensiz bırakan çamuru temizlemek için dip çamuru susuzlaştırma tesisi yapacak. 2018'de ilk adımı atılan proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun görülürken, İstanbul Valiliği tarafından ‘ÇED raporu gerekli değildir’ kararı verildi.

Kim Kardashian'ın ‘evsiz kubbeleri’ yıkıldı!

Kanye West ve eşi Kim Kardashian'ın yaşadığı Calabasas bölgesinde evinin yakınında evsizler için inşa ettirdiği kubbeli binalar, gerekli inşaat izinlerinin alınmadığı nedeniyle yıkımı gerçekleşti.

Kemeraltı Balıkçılar Meydanı'nın hali içler acısı!

CHP’li İzmir Büyükşehir, Kemeraltı’nda bulunan Balıkçılar Meydanı Projesi fiyaskoyla sonuçlandı. Sözde yeni biten imalatlar dikkatleri çekti.

Mirasçılar nasıl bulunur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bana bir tarla miras kaldı. Tarla bölünmüş ve ben dahil dört kişi bu mirası paylaşıyoruz ama diğer üç kişi kim bilmiyorum. Diğer ortakların kimler olduklarını ve isimlerini nasıl öğrenebilirim?' sorusunu yanıtladı

Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı'nı hayata geçireceğiz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haliç'i tekrar, İstanbul'un incisi yaptık. Şimdi, yeni projelerle inşallah burayı bir üst lige çıkaracağız. Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Hattını hayata geçireceğiz" dedi...

Kim Kardashian ve Kanye West Miami'deki evlerini satıyor!

Kim Kardashian ve Kanye West 14 milyon dolarlık evi satışa çıkardı Kanye West, eşi Kim Kardashian’a sürpriz Noel hediyesi olarak satın aldığı 14 milyon dolarlık evi iki ay sonra evi satışa çıkardı.

Kanye West'ten Kim Kardashian'a 14 milyon dolarlık ev hediyesi!

Kim Kardashian ve Kanye West, Florida'da milyarderler sitesi olarak bilinen Faena House'taki yeni evlerini gezdi. Rap şarkıcısı Kanye West, 14 milyon dolarlık evi, reality şov yıldızı olan eşi Kim Kardashian'a daha önce hiç göstermemişti.

Tuzla Aydınlı Sebze ve Meyve Hali için İBB'den onay!

İBB tarafından Türkiye'nin 'en modern hal'i olacağı belirtilen Tuzla Aydınlı Sebze ve Meyve Hali'nin arazisi için plan değişikliği yapıldı. Yapılan değişiklikle projenin önü açıldı.

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi için çalışmalar başladı!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Haliç Bilim Merkezi ile ilgili detayları paylaştı. Avrupa’nın en büyük Bilim Merkezi olması planlanan proje için çalışmalar başladı...

Van Sebze Hali bitişiğindeki dükkanlar kiralandı!

Van Büyükşehir Belediyesi, Şabaniye Mahallesi Sebze Hali bitişiğindeki 31 dükkanı kiraladı.

Haliçi kim temizledi Haberi

Haliçi kim temizledi



Haliç'in temizliği yıl sonunda bitiyor


İSTANBUL-MİLLİYET


    İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan , Haliç'in çağdaş ve bilimsel yöntemlerle bu yılın sonuna kadar temizleneceğini öne sürdü.

    Haliç'in ıslah ve rehabilitasyon çalışmalarının başlaması dolayısıyla Sütlüce'de düzenlenen törene katılan Erdoğan, çalışmalarda çevreci bir teknoloji kullanıldığını savunarak, çamur ve atıkların Haliç için geliştirilmiş özel yöntemlerle tarandığını, bölgeden uzaklaştırıldığını bildirildi.

    Haliç'in temizlenmesi çerçevesinde çamur ve atıkları tarama çalışmasının bu yılın sonunda biteceğine dikkati çeken Erdoğan, tarama maliyetinin 4.5 trilyon lira olduğunu kaydetti. Erdoğan, Alibeyköy Deresi'nin ıslah edileceğini anlatarak, Eminönü'deki İstanbul Ticaret Odası'nın önünde dev bir fıskiye yaptıklarını, bu fıskiyenin Haliç'in...