08 / 05 / 2024

ab standartları enerji verimliliği

ab standartları enerji verimliliği

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) uyarıyor; “AB’de 1 Ocak 2015 itibariyle enerji verimliliğinde yeni bir dönem başladı. Pişirme araçları etiketlenecek. Kahve makinesi, modemler ve alıcılarda otomatik stand-by modu zorunlu oldu.

Oxford: Yeşil enerji AB'de Rus gazının yerini alabilir!

Avrupa Birliği'nde (AB) yeşil enerjinin 2028 yılına kadar toplamda 811 milyar avro yatırımla Rus doğal gazını ikame edebileceği hesaplanıyor.

AB yeni planını açıkladı! Gaz borsasına müdahale hazırlığı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji krizine yönelik hazırladıkları yeni tedbirler kapsamında, Avrupa doğal gaz borsalarında acil durumlarda fiyatları sınırlandıracak bir mekanizma kurmayı teklif etti.

AB liderleri ve hükümetler doğal gaz tavan fiyatı konusunda anlaşma sağlayamadı!

Avrupa Birliği'ndeki (AB) ülkeler, enerji fiyatlarını düşürmeye yönelik tedbirlerin bir parçası olarak doğal gaz için tavan fiyat konusunda anlaşamadı.

Önlem alınmazsa 5-10 kış korkunç geçecek

Avrupa elektrik fiyatlarını sabitlemeye hazırlanıyor. Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, AB'de enerji kriziyle ilgili sert bir uyarıda bulundu. Van der Straeten gaz fiyatlarıyla ilgili acil önlem alınması gerektiğini aksi takdirde önümüzdeki 5-10 kışın korkunç geçeceğini söyledi.

Gazel Enerji Yatırım İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gazel Enerji Yatırım İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda (Zeın Eddın) M. Abed A. Hawwarın, Ayet Haliloğlu, M. (M. Jawad) Hamza Shahın ve N. (Moh'd Sharıf Sha'lan Abı Sırıeh ortaklığında kuruldu.

AB'den 18 maddelik yeni enerji planı! Rusya ile bağlar kopacak!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya'ya olan enerji bağlılığını azaltmak için 18 maddelik yeni planını açıkladı. İşte o maddeler...

AB "yeşil üretimde" çelik sektörüne destek verecek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Avrupa Birliği’nin (AB), daha maliyetli de olsa Avrupa çelik sanayisinin “yeşil” olarak yeniden yapılanmasında çelik işçilerine destek vereceğini belirtti. 

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı!

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı. Bursagaz’ın Genel Müdürlük binası, Bursa kent merkezinde LEED-çevre dostu bina sertifikası alan ilk bina olarak kayda geçti.

Sıfır enerji için kentsel dönüşüm büyük fırsat!

Türkiye İMSAD Başkanı F. Fethi Hinginar, 60 milyar dolarlık enerji faturasının yarısının konutlardaki tüketimden kaynaklandığına dikkat çekti. Hinginar, AB’nin binalarda sıfır enerji tüketimini hedeflediğini belirtti.

Taşkın riskleri asgari düzeye indirilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin taşkın kontrolü ve yönetiminde AB standartlarına ulaşmaya başladığını belirterek, "Bundan sonra taşkınların yönetiminde kriz yönetimi yerine risk yönetimine geçiyoruz. Böylece taşkın zararlarını asgari düzeye düşürmeyi hedefliyoruz." dedi.

Türkiye İMSAD çevreci yaklaşımlarını AB standartlarına çevirdi!

Türkiye’de ilk kez, Türkiye İMSAD organizasyonuyla gerçekleştirilen SBE Konferansları serisinin İstanbul ayağı SBE16 İSTANBUL, Türkiye İMSAD’ın büyük çevreci vaadi ile başladı.

HNC İnşaat, Moğolistan’da atıksu arıtma tesisi inşa edecek!

Başkent Ulan Bator'un içinden geçen Tuul nehrinin korunması için AB standartlarında projelendirilen, biyolojik atıksu tesisini bir Türk firması inşa ediyor.

Malatya Doğanşehir'deki mezbahane binası tamamlanıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğanşehir Savaklı mevkiinde AB Standartlarında yaptırılan mezbahane inşaatında çalışmalar son aşamaya getirildi.

ab standartları enerji verimliliği Haberi

ab standartları enerji verimliliği


Avrupa Birliği, artık enerji verimliliğinde ‘A’ sınıfı değil, ‘A++’ sınıfı elektrikli eşya istiyor


İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) uyarıyor; “AB’de 1 Ocak 2015 itibariyle enerji verimliliğinde yeni bir dönem başladı. Pişirme araçları etiketlenecek. Kahve makinesi, modemler ve alıcılarda otomatik stand-by modu zorunlu oldu. Enerji tüketiminde A sınıfı olmak yetmiyor, A+, A++ olmak gerekiyor...” Yeni kurallar sektör için büyük önem taşıyor. Avrupa, Türkiye’nin en büyük pazarı. AB’de tüketicilerin yüzde 85’ten fazlası enerji verimliliğine dikkat ediyor. AB’nin düzenlemelerini kabul eden 59 ülke arasında Türkiye’nin pazardaki rakipleri de (Brezilya, Çin, G. Kore de) var. İKV Başkanı Ömer Cihad Vardan da bu noktaya dikkat çekiyor. Vardan, “Bu düzenlemeler ihracatçıyı yakından ilgilendiriyor. Teknik standartları ve koşulları karşılamaları gerekiyor. Yerli üreticiler iç pazarda da pazar paylarını korumak...