29 / 04 / 2024

Önlem alınmazsa 5-10 kış korkunç geçecek

 Önlem alınmazsa 5-10 kış korkunç geçecek

Avrupa elektrik fiyatlarını sabitlemeye hazırlanıyor. Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, AB'de enerji kriziyle ilgili sert bir uyarıda bulundu. Van der Straeten gaz fiyatlarıyla ilgili acil önlem alınması gerektiğini aksi takdirde önümüzdeki 5-10 kışın korkunç geçeceğini söyledi.



Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, Avrupa'da gaz fiyatlarına bir an önce tavan fiyat uygulaması getirilmesi gerektiğini söyledi. Doğal gaz fiyatlarının şu andaki hızla artması halinde Avrupa'nın sadece bu kışı değil önümüzdeki 5-10 kışı korkunç geçireceğini öne süren Tinne Van der Straeten, bir an önce reform yapılması ve AB'nin harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.  Astronomik derecelerde artan doğal gaz fiyatlarından kaynaklanan elektrik krizi ile mücadele edilebilmesi için bir an önce bir diz reform yapılması gerektiğini kaydeden  Tinne Van der Straeten, Avrupa Birliği’nde aşırı yüksek seviyedeki gaz fiyatlarına bir çözüm önerisi olarak tavan fiyat uygulanmasını istedi. Belçika Enerji Bakanı Van der Straeten, sosyal medyadan yaptığı açıklamada doğal gaz fiyatlarının bir an önce dondurulması gerektiğini dile getirdi.  Van der Straeten, tavan fiyat uygulamasıyla, 3 bin euronun üzerine çıkan doğal gaz fiyatının yeniden 770 euro seviyesine gerileyebileceğine işaret etti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön