04 / 05 / 2024

gaz krizi

gaz krizi

Avrupa elektrik fiyatlarını sabitlemeye hazırlanıyor. Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, AB'de enerji kriziyle ilgili sert bir uyarıda bulundu. Van der Straeten gaz fiyatlarıyla ilgili acil önlem alınması gerektiğini aksi takdirde önümüzdeki 5-10 kışın korkunç geçeceğini söyledi.

Evlerde doğal gaz kısıtlanacak

Avrupa ülkeleri doğal gaz kriziyle ilgili çeşitli tedbirler almaya ve acil eylem planlarını oluşturmaya başladı. Alınacak tedbirler arasında tüketiciye ek vergi de var, konutlardan kesip sanayiye aktarma da.

İnşaat işçisi krizi tam gaz: Günlük 3 bin liraya çalışacak işçi bulunamıyor!

İnşaat sektörünün yılın 12 ayı hareketli olduğu Antalya'da inşaat işçisi krizi de tam gaz devam ediyor. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 5 bin işçiye ihtiyaç duyduklarını, günlüğü 3 bin TL yevmiyle işçi bulamadıklarını söyledi.

Aralık ayında vatandaşlardan doğal gaz faturası tahsil edilmeyecek

Enerji krizi ile karşı karşıya kalan Avrupa'da doğal gaz fiyatına üst sınır getirilmesi konusunda tartışmaları sürerken Almanya konutlara ve KOBİ'lere doğal gaz desteği kapsamında bir dizi öneriyi devreye sokuyor.

Fitch'ten artan risk uyarısı!

Fitch Ratings, üçlü faiz artış tehdidi, Avrupa'daki doğal gaz krizi ve Çin'in emlak piyasasında yaşanan zayıflamanın azalma belirtisi göstermemesi sebebiyle küresel kredi risklerinin son çeyrekte çoğaldı bildirdi.

Türkiye'den doğal gaz krizi için kritik hamle

Rusya, Avrupa’ya doğal gaz akışını keserken, Türkiye için gaz tedarik tehdidi henüz yok. Ancak kış ayları gelirken herhangi bir sorun oluşmaması için Türkiye, kritik hamleler yaptı. Bu kapsamda ABD'yle LNG alımına yönelik görüşülüyor.

Doğal gaz krizi Türkiye’ye yaradı! Avrupalılar kış için geliyor

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan enerji krizinden dolayı Avrupalılar kışı Türkiye’de geçirmeye hazırlanıyor.

Doğal gaz krizi kapıda! Gelecek 5 – 10 yıl çok zor geçecek

Belçika Başkanı Alexander De Croo, artış gösteren enerji fiyatları ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulunarak, vatandaşlarını sözleri ile korkuttu. İşte detaylar…

Avrupa’da doğal gaz krizi artıyor! Elektrikli soba için Türkiye’nin kapısı çalındı!

Avrupa ülkelerinde doğal gaz krizi yayılmaya devam ediyor. Elektrikli soba talebinin arttığı Avrupa’dan Türkiye’ye soba siparişi yağıyor. İşte detaylar!

Enerjide yüksek fiyatlar yaşanacak uyarısı: Petrol ve doğal gaz krizi geliyor

Ekonomi uzmanları enerjide büyük kriz yaşandığına dikkat çekerek uyardı. Petrol ve doğal gazda yüksek fiyat riski kapıda. Rusya Ukrayna savaşının ardından küresel piyasalarda yaşanan arz sorunları nedeniyle dünya ekonomilerinde daralma ve resesyon bekleniyor.

Uzundere Doğal Gaz Bağlantı Hattı için acele kamulaştırma!

Uzundere Doğal Gaz Bağlantı Hattı projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla İzmir ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Hatay'a doğal gaz ne zaman gelecek?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Akasya Mahallesi'nde mahalle sakinleri ile bir araya gelerek, en önemli istekleri olan doğal gazın bölgeye getirilmesi konusunda elinden geleni yapacağını söyledi.

Baymak Premix Yoğuşmalı Kombi zararlı gaz emisyonu sağlıyor!

Yoğuşmalı kombi pazarının lideri Baymak tarafından tasarlanan ve üretilen yoğuşmalı kombiler çok sessiz yapılarının yanı sıra düşük zararlı gaz emisyonu ile çevreci ve uzun ömürlü olma özelliğine de sahip.

Konut satışları tam gaz devam ediyor!

İki haftadır ekonomi çok iyi. Yıllık büyüme yüzde 4 oldu. İhracat artıyor. Konut satışları tam gaz. Dolar fiyatı geriliyor. Döviz bollaşıyor. Borsa yükselişte. Bahar havası herkesi memnun ediyor...

Beylikdüzü İnnovia 2'deki aidat krizi mahkemeye taşındı!

Beylikdüzü'nün en büyük sitelerinden İnnovia 2'deki aidat krizi büyüyor! Site yönetiminin yaptığı yüksek zam ve toplu para talebi sonrası konu mahkemeye taşındı. Bilirkişi heyeti çarpıcı tespitlerde bulundu.

gaz krizi Haberi

gaz krizi

Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, Avrupa'da gaz fiyatlarına bir an önce tavan fiyat uygulaması getirilmesi gerektiğini söyledi. Doğal gaz fiyatlarının şu andaki hızla artması halinde Avrupa'nın sadece bu kışı değil önümüzdeki 5-10 kışı korkunç geçireceğini öne süren Tinne Van der Straeten, bir an önce reform yapılması ve AB'nin harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.  Astronomik derecelerde artan doğal gaz fiyatlarından kaynaklanan elektrik krizi ile mücadele edilebilmesi için bir an önce bir diz reform yapılması gerektiğini kaydeden  Tinne Van der Straeten, Avrupa Birliği’nde aşırı yüksek seviyedeki gaz fiyatlarına bir çözüm önerisi olarak tavan fiyat uygulanmasını istedi. Belçika Enerji Bakanı Van der Straeten, sosyal medyadan yaptığı açıklamada doğal gaz fiyatlarının bir an önce dondurulması gerektiğini dile getirdi.  Van der Straeten, tavan fiyat uygulamasıyla, 3...