01 / 05 / 2024

Doğal gaz krizi kapıda! Gelecek 5 – 10 yıl çok zor geçecek

Doğal gaz krizi kapıda! Gelecek 5 – 10 yıl çok zor geçecek

Belçika Başkanı Alexander De Croo, artış gösteren enerji fiyatları ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulunarak, vatandaşlarını sözleri ile korkuttu. İşte detaylar…



Belçika Başbakanı Alexander De Croo, artan enerji fiyatları sebebi ile gelecek 5 - 10 kış aylarının zorlu geçeceği uyarısı yaptı.

Zeebrugge Limanı'nı ziyaretinde toplanan gazetecilere konuşan De Croo, artan enerji maliyetlerinin Belçika için uzun zamanlı ekonomik güçlükler ortaya çıkardığını dile getirdi.

De Croo, ülkesinin bu zor zamanların üstesinden geleceğine inandığını dile getirse de, "Gelecek 5 - 10 kış ayları zor geçecek. Avrupa genelinde oldukça zor bir durum mevcut. Artan enerji fiyatları sebebi ile bazı sektörler ciddi sorunlar ile karşı karşıya" ifadelerini kullandı.

En kötüsüne karşı hazırlıklı olmak gerektiğini dile getiren De Croo, durumu yakından takip ettiklerini ifade etti.

Belçika ekonomisi, özel olarak enerjiyi yoğun olarak kullanan sektörlerin başta olmak üzere artan enerji fiyatları sebebi ile etkilendi. Bazı sektörlerde üretim kapasitesinin yarı yarıya düşürüldüğü ifade ediliyor. Ülkede doğalgazın yaklaşık dörtte biri sanayi tesislerinde kullanışmış durumda.

Doğal gaz krizi kapıda! Gelecek 5 – 10 yıl çok zor geçecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön