21 / 05 / 2024

Doğal gaz krizi kapıda! Gelecek 5 – 10 yıl çok zor geçecek

Doğal gaz krizi kapıda! Gelecek 5 – 10 yıl çok zor geçecek

Belçika Başkanı Alexander De Croo, artış gösteren enerji fiyatları ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulunarak, vatandaşlarını sözleri ile korkuttu. İşte detaylar…



AVRUPA'DA DOĞAL GAZ FİYATI BİR HAFTADA YÜZDE 28,6 ARTTI

Avrupa'da derinliği en fazla şekilde olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de işlem geçiren eylül vadeli gaz kontrat fiyatı, bugün megavatsaat başına 266, 75 eurodan fiyata açıldı.

Doğal gazın geçtiğimiz hafta pazartesi günü 220, 11 eurodan kapanan megavatsaat fiyatı, bugün saat 11.50'de 283, 20 euroya çıktı. Bu şekilde, doğal gazın megavatsaat fiyatı bir haftada % 28, 6 artmış oldu.

Fiyat artışında ise Kuzey Akım boru hattı üzerinde mevcut olan doğal gaz sevkiyatının 31 Ağustos - 2 Eylül tarihlerinde askıya alınacağının açıklanması da aynı şekilde etkili oldu.

Tüm bunlarla birlikte, yaz mevsiminin çok sıcak geçmesi sebebi ile Avrupa'daki nehirlerin kuruması ve arz sıkıntısı ile gerçekleşen bölgede talebin artmaya devam etmesi de fiyatların artışını desteklemiş oldu.

Doğal gaz krizi kapıda! Gelecek 5 – 10 yıl çok zor geçecek

Vatandaşlar borçlarını ödeyemiyor! İcra dosya sayısı 25 milyona yaklaştı

İstanbul Havalimanı'ndan mükemmel başarı! İlk beşe girdi

60 bin personel alınacak! İş arayanlar buraya! İŞKUR TYP ilanları çıktı mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön