15 / 05 / 2024

Önlem alınmazsa 5-10 kış korkunç geçecek

 Önlem alınmazsa 5-10 kış korkunç geçecek

Avrupa elektrik fiyatlarını sabitlemeye hazırlanıyor. Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, AB'de enerji kriziyle ilgili sert bir uyarıda bulundu. Van der Straeten gaz fiyatlarıyla ilgili acil önlem alınması gerektiğini aksi takdirde önümüzdeki 5-10 kışın korkunç geçeceğini söyledi.



"Avrupa enerji piyasası başarısız oluyor ve acilen reforma ihtiyacı var" diyen Van der Straeten, bu durumun birçok aile ve şirket için kabul edilemez hale geldiğini söyledi. Elektriğin rekor fiyatlara rekor karlarla satıldığını ileri süren Van der Straeten, "Reform yaparak, aşırı kârlılıkla mücadele ediyoruz. Konuşma zamanı bitti, şimdi karar zamanı” diye konuştu.

Öte yandan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, elektrik piyasasıyla ilgili yapısal bir reform üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Bizi tekrar dengeye getirecek yeni bir piyasa modeline ihtiyacımız var" dedi.

AB üyesi ülkelerin enerji bakanları, doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki hızlı artışı görüşmek üzere 9 Eylül'de olağanüstü toplantı yaparak bir dizi reform önerisini ele alacak. Öte yandan Ekim ayında doğal gaz ihtiyacının daha da artmasıyla birlikte Avrupa'da halen 3 bin dolar seviyesinde olan bin metreküp doğal gaz fiyatının 4 bin dolar seviyesini geçebileceği belirtiliyor.

Rusya - Ukrayna savaşıyla Rusya'ya uygulanan ambargo ve Rusya'nın Avrupa'ya gaz akışını kesmesi Avrupa ülkelerinde gaz ve elektrik fiyatlarında krize yol açmıştı.

 

Avrupa'da rekor kıran doğal gaz fiyatı doları fırlatacak

Bu kış doğalgaz kesintisi olacak mı? Türkiye'yi neler bekliyor?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön