25 / 05 / 2024

Abanoz Sokak adı neden değişti

Abanoz Sokak adı neden değişti

Attila İlhan, Necati Cumalı ve Ümit Yaşar Oğuzcan'ın şiirlerinde geçen ve bir dönem Beyoğlu'nda genelevlerin bulunduğu 'Abanoz Sokağı' ile aynı ismi taşıyan Şile'deki bir sokağın ismi, 'çirkin ve müstehcen bir anlam anımsattığı' gerekçesiyle değiştirildi.

Ad Durmaz Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ad Durmaz Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Adnan Durmaz tarafından 50 bin TL sermaye ile 18 Mart'ta Tuzla, Aydınlı Mahallesi, Kuyu Sokak'ta kuruldu.

1985 yılında Tozkoparan'da çadırdan bir mahalle kurulmuş!

1985 yılında Güngören'e bağlı Tozkoparan'da çadırdan bir mahalle kurulmuş. İmar ve İskan Bakanlığı'nın çürük olduğu gerekçesiyle boşaltılan bloklarına gizlice yerleşen 66 aile tahliye edilmiş. Sokak ortasında kalan ailelere Kızılay çadır dağıtmış.

Sokak aydınlatmasında ekonominin adı Wone Lighting!

Türkiye’de ve tüm dünyada yaşanan ekonomik krizler insanları enerji tüketimi ve enerjinin verimli kullanımı konusunda düşünmeye gitti. Enerji adına verimlilik sağlamak için LED’li ürün kullanımı önemli..

Zeytinburnu'nda sokak ismi için halk oylaması yapılacak!

Zeytinburnu’ndaki 71. Sokak’ın yeni ismini belirlemek için halk oylaması yapılacak. Sokak sakinleri, 6, 7 ve 8 Aralık’ta sandığa gidecek. 5 isim ve bir serbest öneri bulunan oy pusulalarından en çok tercih edilen sokağın yeni adı olacak.

Yavuz Bingöl Sokak'ın adı Berkin Elvan Sokak oldu!

Yavuz Bingöl’e bir tepki de İzmir’den geldi. Narlıdere’de bulunan Yavuz Bingöl Sokağı isminin değiştirilmesi için harekete geçildi. Sokağın adı, belediye meclisi kararıyla Berkin Elvan Sokağı olarak değiştirildi. İşte detaylar...

'Müstehcen' diye sokağın adı değiştirildi!

Şiirlerde adı geçen, bir dönem Beyoğlu'nda genelevlerin bulunduğu 'Abanoz Sokağı' ile aynı ismi taşıyan Şile'deki bir sokağın ismi, 'çirkin ve müstehcen bir anlam anımsattığı' gerekçesiyle değiştirildi.

Beyoğlu ve Şile'deki Abanoz Sokağı'nın adı müstehcen olduğu için değiştirildi!

Attila İlhan, Necati Cumalı ve Ümit Yaşar Oğuzcan'ın şiirlerinde geçen ve bir dönem Beyoğlu'nda genelevlerin bulunduğu 'Abanoz Sokağı' ile aynı ismi taşıyan Şile'deki bir sokağın ismi, 'çirkin ve müstehcen bir anlam anımsattığı' gerekçesiyle değiştirildi.

AD Gayrimenkul Yatırım ve Basın Yayın Anonim Şirketi kuruldu!

AD Gayrimenkul Yatırım ve Basın Yayın Anonim Şirketi, Mustafa Özçelik tarafından 750 bin TL'lik sermaye ile 4 Şubat'ta Beyoğlu, Dümen Sokak, Gümüşsuyu İş Merkezi'nde kuruldu.

Adıyaman Oturakçı Pazarı’ndaki çalışmalar tamamlanmak üzere!

Adıyaman Belediyesi’nin girişimleriyle projesi hazırlanan ve Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanarak yapımına başlanan sokak sağlıklaştırma uygulama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor...

Sunasu Turizm Otelcilik Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sunasu Turizm Otelcilik Ticaret Anonim Şirketi, Suna Çimşit tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 13 Kasım 2013 tarihinde Erenköy, Çoban Yıldızı Sokak, Adıgüzel Apartmanı'nda kuruldu

Türkiye'de Kenan Evren adına 44 sokak, cadde ve bulvar bulunuyor!

Türkiye'de sokak, cadde ve bulvar isimlerinde rekor 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'de...

Laleli'nin sokak ve caddeleri 8 milyon liraya değişecek!

2011'de 7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren LASİAD üyeleri, hazirana kadar Laleli'nin tüm sokak ve caddelerini değiştirmek için 8 milyon liralık proje başlattı

Kimse Yok Mu Derneği üç bin afet çadırı alacak!

Kimse Yok Mu Derneği, üç bin afet çadırı almak için ihale açtı. İhale 23 Ağustos 2011 günü Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kısıklı Mahallesi Aydınoğlu Sokak No 19 Üsküdar adresinde gerçekleştirilecek

Abanoz Sokak adı neden değişti Haberi

Abanoz Sokak adı neden değişti

Şile'deki Abanoz Sokağı'nın ismi ismi, ‘çirkin ve müstehcen bir anlam anımsattığı’ gerekçesiyle değiştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Ekim ayı oturumunda, Harita Müdürlüğü’nün teklifi üzerine sokağa oybirliği ile “Asım Sokağı” adı verildi. 


Önce "Okul" sonra "Asım" Sokağı


Şile Belediye Başkanlığı, 18 Ağustos 2014 tarihinde, Abdullah Yılmazçetin’e ait dilekçeyi bir üst yazı ile, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gönderdi. Dilekçede “Şile ilçesi Sahilköy Mahallesinde bulunan ‘Abanoz Sokağı’nın isminin çirkin ve müstehcen bir anlam anımsatmasından dolayı bu sokağın isminin 'Okul Sokağı' olarak değiştirilmesi talep edilmektedir” ifadelerine yer verildi. 


Milliyet'in haberine göre; konuyu inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harita Müdürlüğü, teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne iletti. Harita Müdürlüğü’nün görüşünde aynı ilçede “Okul Sokağı”nın bulunması nedeniyle “Abanoz Sokağı” ismi “Okul Sokağı” yerine “Asım Sokağı” olarak değiştirildi. 


Abanoz ne demek?


Sağlamlığı...