30 / 04 / 2024

abd altyapı sorunu

abd altyapı sorunu

ABD'deki yollar ve raylar bozuk ve tehlikeli. Bu durum ekonomik büyümeye de olumsuz etki ediyor. Başkan Donald Trump teşviklerle özel sektörü altyapı yatırımlarına kazanmayı deniyor.

ABD Hazine Bakanı’ndan nakit sorunu uyarısı!

ABD, nakit sorunuyla karşı karşıya kaldı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limitinin 1 Haziran tarihine kadar yükseltilmemesi veya askıya alınmaması durumunda ülkenin nakit sorunu çekebileceğini bildirdi.

ABD son noktayı koydu! Huawei ve ZTE adaya veda ediyor!

ABD, Huawei ve ZTE cihazlarının ithalatını yasakladı. Bu markaların telekomünikasyon ekipmanları altyapıda kullanılmayacak.

Türk müteahhitler için ABD pazarı açıldı!

ABD'de altyapı yatırımları için 3.5 trilyon dolarlık bütçeye Kongre'den onay verildi. ATBD Council Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu, bu yatırımların Türk müteahhitler için büyük fırsat olduğunu dile getirdi. 

Abdül Batur: Konak'ın en büyük sorunu yapı stokunun eski olması!

 Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçedeki yatırımlarla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Batur, Konak'ın en büyük sorununun yapı stokunun eski olması olduğunu belirtti.

Joe Biden, 2.3 trilyon dolarlık altyapı planını duyurdu!

ABD Başkanı Joe Biden ABD’nin altyapısını yenileyecek olan 8 yıllık planını duyurdu. Biden bu planı 'bir kuşakta bir kez olacak yatırım' şeklinde nitelendirdi.

ABD, Türkiye'deki askeri üslerinin inşaat projelerini 8 Türk şirketine verdi!

Pentagon’un internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Adana’daki İncirlik Üssü dahil olmak üzere Türkiye’de ABD Hava Kuvvetleri’ne ait askeri üs tesisleri ve destek birimlerinin modernizasyon, tasarım ve altyapı projelerini 8 Türk şirketi üstlenecek....

ABD Çin arasındaki ticari gerilim sorunu çözülmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD ve Çin arasındaki ticaret geriliminin azaldığını ancak henüz tamamen ortadan kalkmadığını bildirdi.

Altyapı sorunu çözülmemiş tek bir şehrimiz kalmayacak!

Çevre Bakanı Kurum, "Altyapı sorunu çözülmemiş tek bir şehrimiz, beldemiz, köyümüz ve mahallemiz kalmayacak. Şehirlerimizin tamamında tarihimizi ve kültürümüzü yaşatacağız. Çevremizi sonuna kadar koruyacağız. 2023'ün marka şehirlerini hep birlikte inşa edeceğiz" dedi...

Türkiye'nin Kanal İstanbul kozuna karşı ABD'den 60 milyar dolarlık hamle!

ABD ile Çin altyapı yatırmlarına ve büyük projelere destek konusunda birbirleriyle yarışmaya başlayacaklar. Amerika ilk aşamada bu yarış için 60 milyar dolar ayırdı.

ABD'nin altyapısı çürüyor!

ABD'deki yollar ve raylar bozuk ve tehlikeli. Bu durum ekonomik büyümeye de olumsuz etki ediyor. Başkan Donald Trump teşviklerle özel sektörü altyapı yatırımlarına kazanmayı deniyor.

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak!

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak. Şirket bonoları, devlet tahvilleri, risk fonları, uzun dönemli altyapı, sanayi, gayrimenkul yatırımları ve ABD devlet tahvilleri CIC fonunun yatırımları arasında yer almaktadır.

İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım!

Marka Şehirler Zirvesi 2017'de konuşan Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan: "Marka Şehir İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım” dedi.

Bilecik'in altyapı sorunu çözülüyor!

Şanlıurfa merkez ve ilçelerde vatandaşların alt yapı sorununu çözmek adına çalışmalar başladı. Bilecik'in altyapı sorunu çözülüyor.

abd altyapı sorunu Haberi

abd altyapı sorunu


ABD altyapı krizi geçiriyor. Yollar ve raylar bozuk ve tehlikeli. Bu durum ekonomik büyümeyi de engelliyor. Başkan Trump teşviklerle özel sektörü altyapı yatırımlarına kazanmayı deniyor.


Pazartesi günü New Yorklular için 'cehennem yazı' başladı. Çalışanların işten sonra eve dönüş saatinde Pennsylvania Station merkez garı tıka basa dolar. Her gün 600 bin kişi Penn Station üzerinden Manhattan'daki işyerine gelir ve akşamüstü de Long Island ya da New Jersey'e döner. New York'un üç büyük havalimanından bile bu kadar yolcu geçmez.

Raylar tamir edileceğinden, Penn Station'un bazı peronları yaz boyunca kapalı kalacak. New York Valisi Andrew Cuomo bu tıkanıklığın zincirleme etkisiyle New York'taki ulaşımın tamamen felç olabileceğini söylüyor. İlkbaharda iki trenin garda raydan çıkması üzerine eyalet valisi kamu ulaşımında olağanüstü durum ilan etmişti.

Eskimiş ve yükü...