30 / 04 / 2024

ABD Hazine Bakanı’ndan nakit sorunu uyarısı!

ABD Hazine Bakanı’ndan nakit sorunu uyarısı!

ABD, nakit sorunuyla karşı karşıya kaldı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limitinin 1 Haziran tarihine kadar yükseltilmemesi veya askıya alınmaması durumunda ülkenin nakit sorunu çekebileceğini bildirdi.



Yellen, borç limitiyle ilgili güncel bilgileri paylaşmak amacıyla ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy’ye yeni bir mektup yazdı.

Bakan Yellen, yazdığı mektupta Kongre’nin borç limitini haziran ayı başına ve potansiyel olarak 1 Haziran tarihine kadar artırılmaması veya askıya almaması durumunda Hazine’nin hükümetin tüm yükümlülüklerini yerine getiremeyebileceğinin öngörüldüğünü belirtti.

Yellen, bu tahminlerin mevcut verilere dayandığının altını çizerek federal gelirler, harcamalar ve borçların bu tahminlerden farklı olabileceğini ifade etti.

ABD Hazine Bakanı’ndan nakit sorunu uyarısı!

BORÇ LİMİTİ KONUSUNDA SON DAKİKAYA KALMAMA UYARISI

Hazine’nin olağanüstü önlemlerin sonuna geldiğini fiili tarihin bu tahminlerden birkaç gün veya hafta sonra olabileceğini söyleyen Yellen, daha fazla bilgi edinildiği sürece gelecek hafta Kongre’ye ek bilgi sağlayacağını kaydetti.

Yellen, “Borç limitinin askıya alınması veya yükseltilmesi için son dakikaya kadar beklemenin işletme ve tüketici güveninde ciddi zararlara yol açabileceğini, vergi mükellefleri için kısa vadeli borçlanma maliyetlerini yükseltebileceğini ve ABD’nin kredi notunu olumsuz etkileyebileceğini geçmiş borç limiti açmazlarından öğrendik” dedi.

İşte detaylar...


Geri Dön