30 / 04 / 2024

ABD Hazine Bakanı'ndan  enflasyon ve kripto analizi!

ABD Hazine Bakanı'ndan  enflasyon ve kripto analizi!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, CBS'ye verdiği bir röportajda ABD ekonomisinin güçlü ve dayanıklı olduğunu söyledi ve enflasyonun gelecek yıl düşeceği tahminini paylaştı. Yellen, kripto para birimlerine yatırım yapmayı "riskli hatta tehlikeli" olarak nitelendirdi.



G20 zirvesi için Bali'de bulunan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, enflasyonun gelecek yıl düşeceğini söyledi ancak küresel düzeyde tablonun belirsiz olduğunun altını çizdi.

Pek çok ülkenin yüksek enerji ve gıda fiyatlarıyla karşı karşıya olduğuna değinen Yellen,  "Bizim de bu konularda sıkıntılarımız var ancak ekonomimiz güçlü ve dirençli. Güçlü şekilde istihdam yaratmaya devam ediyoruz. İşsizlik oranı 50 yılın en düşük seviyelerinde" dedi.

Yellen enflasyonun zamanla gerilemeye başlamasını beklediğine vurgu yaptı.

Haftanın en popüler 5 kripto para birimi!"KRİPTO PARALAR RİSKLİ HATTA TEHLİKELİ"

Dünyanın en büyük kripto para platformlarından biri olan FTX'in iflasını ve ardından kripto para piyasasında yaşanan şok dalgasını değerlendiren Yellen, 'yeterli denetim' olmayan finansal ürünlere yatırım yapmanın 'oldukça riskli' olduğunun altını çizdi.

Yellen FTX`in iflasını istemesi sonrasında kripto para piyasasının daha fazla regülasyona tabi olması gerektiği çağrılarına katıldığını belirterek "Bu, yatırımcıların ve tüketicilerin çok dikkatli olması gereken bir alan. Yatırımcı ve tüketicileri korumak için finans piyasalarımızın çoğunda güçlü koruyucu yasalar mevcut. Ancak kripto alanında regülasyonlar yetersiz." analizinde bulundu.

Gözetim ve düzenleme eksikliğinin FXT'nin ölümüne katkıda bulunduğunu söyleyen Yellen, kripto para birimlerinin "aşırı riskli, hatta bazı yönlerden de tehlikeli varlıklar" olduğunu söyledi. Peki, kriptolarda son durum ne? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön