28 / 04 / 2024

ABD büyüme

ABD büyüme

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre GSYH 3. çeyrekte mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle yüzde 5,0 büyüdü. 3. çeyrekte yaşanan büyüme, 2003 3. çeyrekten bu yana görülen en yüksek büyüme oldu.

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

S-P ABD'nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 6,5'e yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), ABD'nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 6,5'e çıkardı.

Steven Mnuchin: Konut satışlarıyla desteklenen bir büyüme göreceğimize inanıyorum!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ülke ekonomisinin tarihinin en hızlı toparlanmasını kaydettiğine değinerek, "Üçüncü çeyrekte, güçlü perakende satışları, konut satışları, imalat sanayi büyümesi ve artan ticari faaliyetle desteklenen muazzam bir büyüme göreceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Avro Bölgesi, ABD ve Çin’in büyüme tahmini aşağı yönlü revize edildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avro Bölgesi, ABD ve Çin’in bu yıl ve gelecek yıla ilişkin büyüme tahminini ticaret savaşı ve Brexit belirsizliğinin artmasından dolayı aşağı yönlü revize etti.

Küresel inşaat sektöründe büyüme beklentileri sürüyor!

Türkiye İMSAD Mart Ayı Sektör Raporu'nda, küresel inşaat sektöründe büyüme beklentilerinin sürdüğü ifade edildi. Raporda; ABD'de inşaat sektöründe 2016 yılında da yüzde 3.6 ile yine göreceli yüksek bir büyüme olacağı tahminine yer verildi.

Armada, büyüme ve yenilemede yılın AVM'si seçildi!

Armada'nın Avrupa çapında AVM olması, 3. ödülle tescillendi. Armada, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) tarafından her yıl düzenlenen yarışmada "Büyüme ve Yenileme Kategorisi" ile Yılın Alışveriş Merkezi seçildi.

İnşaat sektöründe yüzde 4.5 büyüme olacak!

İMSAD Başkanı Hinginar, "Türkiye ekonomisinde bu yıl yüzde 3.5, inşaat sektöründe 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

İnşaat sektöründe büyüme bekleniyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Fethi Hinginar, "2015'te inşaat sektöründe 4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4,5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

İnşaatçılar yüzde 4.5 büyüme bekliyor!

Fethi Hinginar, "İnşaat sektörü 2015 yılında Türkiye ekonomisinde yüzde 3.5, inşaat sektöründe yüzde 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

Fethi Hinginar: İnşaatta yüzde 4.5 büyüme bekliyoruz!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar, bu yıl inşaat sektöründe 4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4,5-5 reel büyüme öngördüklerini söyledi.

Vinç sektörü büyüme hızı bir önceki yıla göre geriledi!

Vinç sektörü, hatırlanacağı üzere 2013 yılını yükselişle kapatmıştı. 2014 yılı beklentilerimiz de bir önceki seneyle paralellik gösteriyordu. Fakat söz konusu dönemde büyüme oranı, beklentilerimizin altında gerçekleşerek, yüzde 3.3'te kaldı

Etstur 2015'te yüzde 30 büyüme hedefliyor!

Etstur, 2014-2015 erken rezervasyon kampanyasının 4.döneminde önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 61 'lik artış yakaladı. 2015'te yüzde 30 büyüme hedefleyen Etstur 1 milyar ciro ile 900 bin misafir bekliyor.

ABD büyüme Haberi

ABD büyüme


ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre GSYH 3. çeyrekte mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle yüzde 5,0 büyüdü.  ABD'de GSYH 2. çeyrekte yüzde 4,6 büyüdü. 3. çeyrekte yaşanan büyüme, 2003 3. çeyrekten bu yana görülen en yüksek büyüme oldu. 


Türkiye'yi 3'e katladı


Türkiye'nin 3. çeyrek büyüme oranı yüzde 1.7'da kalarak beklentilerin altındaydı. Türkiye büyümesinin düşük kalmasında hasat mevsimi olmasına rağmen tarım sektörünün yaşadığı daralma büyük rol oynamıştı. Böylece ABD Türkiye'yi büyüme hızında neredeyse 3'e katlamış oldu.


2. çeyrekte büyüme yüzde 2.6 olmuştu 


Bakanlık, 3. çeyrek büyümesi ilk verilerle yüzde 3,9 tahmin etmişti. Ekonomistler ise 3. çeyrek büyüme oranını yüzde 4,3 olarak revize edilmesini bekliyorlardı. 3. çeyrekte GSYH geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,7 arttı. 2. çeyrekte ise yıllık bazda büyüme yüzde 2,6 olmuştu. 


ABD Ticaret Bakanlığı...