16 / 05 / 2024

abd de taşınabilir ev hareketi

abd de taşınabilir ev hareketi

Kemal Sunal'ın ev satın alamadığı için taşınabilir ev kuran bir adamı canlandırdığı 'Gülen Adam' filmindeki gibi ABD'de yeni bir konaklama hareketi başladı. Taşınabilir evlere yoğun ilgi var.

ABD’de ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemiyor! Hacizler Mart'ta yüzde 117 arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID sonrası ABD’de baş gösteren ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemezken geçtiğimiz Mart ayında ticari emlak hacizlerinde yüzde 117’lik rekor bir artış yaşandı. 

ABD'de üretici enflasyonu Ağustos'ta beklentilerin üzerinde gerçekleşti!

ABD'de Ağustos ayında üretici fiyat endeksi yıllık yüzde 1,6 oranında artış kaydederek piyasa beklentilerinin üzerine yükseldi. ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı ise piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

ABD'de kişisel tüketim amaçlı harcamalar Mayıs'ta beklentiyi karşılamadı

ABD’de yapılan çekirdek kişisel tüketim harcamaları Mayıs ayında beklentilerin altında gerçekleşti. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, Fed’in enflasyon göstergesi olarak dikkate alması nedeniyle önem taşıyor.

ABD'de üretici enflasyonu Mayıs'ta yüzde 1,1 artışla beklentilerin altında kaldı!

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 0,3 azalırken, yıllık bazda yüzde 1,1 artışla beklentilerin altında kaldı.

ABD'de konut fiyatları Mart'ta yüzde 0,7 arttı!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında aylık bazda mevsim etkisinden arındırılmış olarak yüzde 0,4 oranında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,7 arttı. 

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 9,6 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Mart ayında aylık yüzde 9,6 artışla 683 bine yükseldi ve beklentilerin üzerine çıktı.

ABD'de konut başlangıçları düşüşünü dördüncü ayda da sürdürdü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, geçen senenin aralık ayında yüzde 1,4 azalışla 1 milyon 382 bine geriledi ve düşüşünü dördüncü aya taşıdı.

ABD'de konut başlangıçları düşüşünü üçüncü aya taşıdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Kasım ayında yüzde 0,5 azaldı ve 1 milyon 427 bine gerileyerek düşüşünü 3. aya taşıdı.

Taşınabilir evlere talep yağıyor! İster ofis yap, ister ev! İşte 8 ülkenin talip olduğu o akıl almaz evler!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile insanların tercihleri de değişmeye başladı. Kovid-19 salgını ile birlikte üretilmeye başlayan ''taşınabilir evlere'' talep yağıyor. Hem ofis hem de ev olarak kullanılabilen aynı zamanda taşınabilen bu evler herkes tarafından merak ediliyor. İşt

ABD'de yeni konut satışları Mayıs'ta yüzde 10,7 arttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, piyasa beklentilerinin aksine yükseliş gösterdi. Mayıs ayında aylık yüzde 10,7 artan yeni konut satışları 696 bine çıktı.

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 8,6 düştü!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Mart 2022'de aylık bazda yüzde 8,6 azalış göstererek, 763 bine geriledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

ABD'de bekleyen konut satışları Şubat'ta 5,4 düştü!

Merakla beklenen ve resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında düştü.

ABD'de bekleyen konut satışları Ocak'ta 5,7 düştü!

Merakla beklenen resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları Ocak'ta 5,7 düştü...

abd de taşınabilir ev hareketi Haberi

abd de taşınabilir ev hareketi

Kemal Sunal'ın ev satın alamadığı için taşınabilir ev kuran bir adamı canlandırdığı 'Gülen Adam' filmindeki gibi ABD'de yeni bir konaklama hareketi başladı. Tiny House Movement (Ufak Ev Hareketi) olarak adlandırılan ve ev satın almak için başvurulan kredilere tepki olarak doğan hareket gün geçtikçe büyüyor. 


30 yıl boyunca her ay kira öder gibi ev almak yerine, çok küçük boyutlarda, taşınabilen evler tercih edilmeye başlandı. ABD'de normal bir ev ortalama 241 metrekare iken bu evlerin boyutları 9 ile 37 metrekare arasında değişiyor. Bu hareketin doğmasına sebep olarak insanların senelerce mortgage ile uğraşmak istememesi ve küçük evlerin normal evlere göre daha rahat, kullanışlı ve az masraflı olması gösteriliyor. California eyaletindeki Tumblevveed Tiny House isimli bir şirketin yaptığı evler, özellikle milenyum nesli tarafından tercih...