29 / 04 / 2024

ABD eylül ayı konut satış rakamları

ABD eylül ayı konut satış rakamları

Eylül'de ABD’de birinci el konut satışları yüzde 18,9 artarak son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.  Uzmanlar bu beklenmedik artışta Ağustos'ta yaşanan kasırgaların ve baz etkisinin önemli olduğunu söyledi...

Amerika'da konut fiyatları eylül ayında artışını sürdürdü

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, eylül ayında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 3,9 yükseldiğini açıkladı. Yayımlanan ulusal konut fiyat endeksi verileri ve rakamlar ile haberin ayrıntıları...

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD'de Eylül ayında bekleyen konut satışları yüzde 2,3 azaldı!

ABD'de bekleyen konut satışları Eylül ayında aylık olarak 2,3 azalarak beklenenin aksine düşüş yaşadı. 

ABD'de inşaat harcamaları Eylül ayında beklentiyi karşılayamadı!

ABD'de inşaat harcamaları, Eylül ayında aylık yüzde 0,3 artarak piyasa beklentilerinin altında kaldı. 

Silivri Eylül Ayı Meclisi'nde imar konuşuldu!

Silivri Belediyesi Eylül Ayı Meclisi’nin I. Birleşiminin I. Oturumu Belediye Meclis Salonu’nda düzenlendi. Toplantıda imar planları konuşuldu.

2019 Eylül ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak?

Kirada oturan vatandaşların sıkça araştırdığı konular arasında 2019 Eylül ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak sorusu da bulunuyor. Peki 2019 Eylül ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak?

Kredi faizlerinde Türkiye, Eylül ayından çok daha iyi bir noktada!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Gerek kurda gerek ülkenin CDS primlerinde, gerekse kredi faizlerinde Türkiye, Eylül ayından çok ama çok daha iyi bir noktada. Yeterli değil, daha da iyi bir noktaya taşıyacağız" dedi...

Samsun’da Eylül ayında 2 bin 277 konut satıldı!

TÜİK, 2018 yılı Eylül ayı konut satış verilerini açıkladı. Buna göre, Samsun'da konut satışları yüzde 6,6 düşüş göstererek 2 bin 277 konuta geriledi.

Doğu Karadeniz'de Eylül ayında 3 bin 578 konut satıldı!

Türkiye’de 2018 yılı Eylül ayında satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,2 azalarak 127 bin 327'e geriledi. Doğu Karadeniz’de de yüzde 3,7 azalışla 3 bin 578 oldu.

İzmir'de Eylül ayında 6 bin 207 konut satıldı!

TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, İzmir'de Eylül ayında 6 bin 207 konut satıldı. Verilere göre, konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18.1 oranında azaldı.

Kars’ta Eylül ayında 287 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, Kars’ta Eylül ayında 287 konut satıldı..

Erzurum'da Eylül ayında bin 38 konut satıldı!

TÜİK Eylül ayı Erzurum Konut Satış istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, bölgede Eylül ayında bin 38 konut satılırken, yıllık bazda bakıldığında 6 bin 48 konut el değiştirdi.

Eylül ayında 690 inşaat şirketi kuruldu!

TOBB, 2018 Eylül ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini yayınladı. Verilere göre, Eylül ayında 690 inşaat şirketi kuruldu.

ABD eylül ayı konut satış rakamları Haberi

ABD eylül ayı konut satış rakamları

Anadolu Ajansı'nın haberine göre ülkede yeni konut satışları, Eylüld ayında yüzde 18,9 artarak Ekim 2007’den bu yana en yüksek seviyesini kaydetti.

ABD’de birinci el konut satışları, Eylül'de yüzde 18,9 artarak son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 

ABD Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı raporuna göre, birinci el konut satışları, eylülde önceki aya kıyasla yüzde 18,9 artarak 667 bin oldu.

2007 yılı Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesini kaydeden veriye ilişkin beklenti, yüzde 1 azalması yönündeydi. Piyasaları şaşkına çeivren birinci el konut satışları, önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 17 artış kaydetti. 

Veriler aynı zamada, ABD'de yeni konut satışları için medyan fiyatın eylülde önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,5 artarak 319 bin 700 dolara yükseldiğini ortaya koydu.

Bu arada, Ağustos ayına ait birinci el konutsatışları 560...