30 / 04 / 2024

abd iran gerilimi son dakika

abd iran gerilimi son dakika

İran'ın Irak'taki ABD tesislerine yönelik saldırılarının ardından tansiyon yeniden yükseldi. Analistler, ABD Başkanı Donald Trump'tan gelen ilk açıklamaların sakin bir tonda olmasının, piyasalarda oluşabilecek panik havasını engellediğini belirtiyor.

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

ABD İran anlaşması petrol krizini nasıl etkileyecek? Kriz derinleşiyor mu?

İran ile P5+1 ülkeleri arasında gerçekleşen nükleer müzakerelerde sona yaklaşılırken, anlaşmanın petrol fiyatlarına olumlu etki edeceği tezinin doğru olmadığı iddia edildi. Anlaşma gerçekleşirse petrol krizinin daha da derinleşeceği ön görülüyor.

ABD İran'la iş bağlantılı o şirketlere ve isimlere yaptırım kararı aldı

ABD Hazine Bakanlığı, İran’ın petrokimya ürünlerinin ihracatında rol oynayan iki şirketin Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) paravan şirketlerine yaptırım uyguladı.

İran'ın ABD üslerine saldırısı sonrası piyasalarda son durum!

İran'ın Irak'taki ABD tesislerine yönelik saldırılarının ardından tansiyon yeniden yükseldi. Analistler, ABD Başkanı Donald Trump'tan gelen ilk açıklamaların sakin bir tonda olmasının, piyasalarda oluşabilecek panik havasını engellediğini belirtiyor.

ABD-İran geriliminin kazananları ve kaybedenleri kimler?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci "ABD-İran geriliminin kazananları ve kaybedenleri kimler?" başlıklı yazı kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik yazısı...

İran ABD'nin yasa dışı Yahudi yerleşim kararını kınadı!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, ABD'nin yasa dışı Yahudi yerleşim kararını  şiddetle kınadı. 

ABD, İran'a inşaat sektöründe de yaptırım uygulayacak!

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'ın inşaat sektörüne dair yeni yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Bakanlık sözcüsü, yaptırım kararının İran Özgürlük ve Silahsızlanma Yasası'na uygun olarak alındığı belirtildi...

Contra Magazin: Rusya Türkiye ve İran ABD dolarına elveda diyor!

ABD dolarının hegemonyasına son vermek için dünya genelinde yürütülen kampanyanın giderek güçlendiğine vurgu yapan Avusturya merkezli Contra Magazin dergisi; Rusya, Türkiye ve İran'ın ABD dolarına 'elveda' dediğini yazdı.

ABD'deki İran bağlantılı gökdelene el konulabilir!

New York'ta mahkeme, İran tarafından kontrol edildiği gerekçesiyle 36 katlı bir gökdelene ABD'nin el koyabileceğine karar verdi.

New York'taki İran bağlantılı gökdelene ABD el koyabilir!

New York'ta mahkeme, İran tarafından kontrol edildiği gerekçesiyle 36 katlı bir gökdelene ABD'nin el koyabileceğine hükmetti. Karar, 'terör bağlantılı' en büyük el koyma işlemi olarak ülke tarihine geçebilir.

Meksika ile ABD arasında duvar gerilimi!

Meksika, ABD Başkanı Trump'ın, iki ülke sınırına örmeyi planladığı duvarın maliyetini, Meksika'dan ithal edilen mallara yüzde 20 vergi koyarak finanse etme planına tepki gösterdi.

Alanya'da 581 yabancı şirket kurdu!

Alanya'da 33 farklı ülkeden 581 yerleşik yabancı, ticaret yaparak ilçe ekonomisine katkıda bulunuyor. Alanya'yı, Avrupa ülkelerinin yanında Rusya. ABD, Iran ve Kazakistan gibi değişik ülkelerden çok sayıda yatırımcı şirket kurmak için tercih ediyor...

ABD İran'a yeni yaptırımlar yapacak!

ABD Temsilciler Meclisi, İran'ın günde yalnız 1 milyon varil petrol ihraç edebilmesi için yeni bir tasarıyı görüşüyor. ABD Temsilciler Meclisi, İran'ın petrol ihracatı, madencilik ve otomobil endüstrisini kısıtlamak için yeni yaptırımlar getirdi...

abd iran gerilimi son dakika Haberi

abd iran gerilimi son dakika

ABD ve İran arasında artan gerilim, küresel piyasalarda önemli bir baskı unsuru olmaya devam ederken, İran'ın Irak'ta ABD üslerine yönelik bu sabaha karşı gerçekleştirdiği saldırısı sonrası piyasalarda ana gündem artan jeopolitik gerginlik.

Brent petrol 71 dolardan döndü 


Sputniknews'de yer alan habere göre; sabahın ilk saatlerinde 71 doların üzerine çıkan Brent petrolün varili ardından 69 dolar seviyelerine indi. Brent petrolün varili saat 09.12 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1.28 artışla 69.46 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 63.28 dolardan alıcı buldu. 

Altının onsu 1.600 doları gördü


Asya piyasalarında altının ons fiyatı güvenli liman alımlarıyla Mart 2013'ten bu yana en yüksek seviyesi olan 1.611 doları görmesinin ardından şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 1.3 değer kazancıyla 1.592 dolardan işlem...