21 / 05 / 2024

ABD Japonya

ABD Japonya

ABD, Japonya'nın Okinawa eyaletindeki askeri üssünden 40 bin dönümlük alanı Tokyo hükümetine törenle devretti. Binlerce kişi ise ABD'nin Okinawa'daki varlığını tamamen sonlandırması talebiyle eylem yaptı.

ABD’deki ticari gayrimenkullerdeki değer düşüşü bankaları sarstı!

ABD ve Japonya’da bulunan iki bankanın ABD’deki ticari gayrimenkullerdeki değer düşüşü kaynaklı açıkladığı zararın etkisi devam ediyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.

ABD ve Çin arasındaki ‘çip savaşı’ iyice büyüdü

Küresel yarı iletken pazarının 2030'da 1 trilyon dolara erişmesi tahmin edilirken, bu sahada bağımsız olmak isteyen ülkeler çip teknolojisine has uygulamalar planlanıyor. ABD, Çin, İsrail, Japonya, Güney Kore, Almanya ve İngiltere, teşvik sistemlerini tekrar yapılandırarak milyar dolarlık yatırımlar

Dünyanın ‘en değerli’ markaları ABD ve Çin’den… Bakın hangi markalar var?

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, "Dünyanın En Değerli 500 Markası" araştırmasının sonuçlarını açıkladı. En değerli markalarda ABD, Çin ve Japonya başı çekerken, teknoloji şirketleri liderliği kaptırmadı.

Dünyada en borçlu ülkeler listesi açıklandı! Japonya ikinci Türkiye'nin yeri ise şaşırttı

Dünyanın en çok borç yapan ülkelerinin listesi açıklandı. Listenin birinci sırasında 30,5 trilyon dolarla ABD yer alırken 14,9 trilyon dolarla Japonya ikinci, 10,6 trilyon dolarla Çin üçüncü sırada bulunuyor. Türkiye'nin listedeki yeri ise şaşırttı.

Limak Holding'in tarım yatırımıyla Türkiye'ye 130 milyon dolar girdi sağlandı!

Limak Holding Onursal Başkanı Nihat Özdemir, "Başta ABD, Japonya, Güney Kore, Vietnam, Avrupa, İngiltere olmak üzere 40 ülkeye ihracat yapmakta olan Limkon şirketimiz, ülkemiz adına katma değeri yüksek ürün satarak bugüne kadar ülkeye 130 milyon doların üzerinde döviz getirmiştir" açıklamasında bulu

Japonya ile ABD arasında ticaret anlaşması imzalandı!

ABD ve Japonya, bazı tarım ve sanayi ürünlerinde gümrük tarifelerinin düşürülmesini hedefleyen ticaret anlaşması imzaladı.

ABD'den Türkiye inşaat demiri ithalinde damping iddiası!

ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye ve Japonya'dan ithal edilen inşaat demiri hakkında çalışmasını sonuçlandırdı. ABD Bakanlığı, iki ülkeden gelen üründe damping yapıldığını iddia etti.

ABD Japonya'ya 40 bin dönümlük arazi devretti!

ABD, Japonya'nın Okinawa eyaletindeki askeri üssünden 40 bin dönümlük alanı Tokyo hükümetine törenle devretti. Binlerce kişi ise ABD'nin Okinawa'daki varlığını tamamen sonlandırması talebiyle eylem yaptı.

Japonya'da 6,9 büyüklüğünde deprem!

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, salı günü Japonya'da 6,8 büyüklüğünde bir depremin meydan geldiğini söyledi. USGS'nin orijinal raporlarında ise depremin 6.9 şiddetinde olduğu belirtildi.

Esenboğa Havalimanı'nda direkt uçuş eksikliği!

Esenboğa Havalimanı’ndan direkt uçuşların sadece 11 ülkeye yapıldığını belirten işadamları, Ankara’dan; Fransa, İtalya, ABD, Japonya, Çin gibi ülkelere doğrudan ulaşmak istediklerini, havalimanının potansiyelinin olduğunu söyledi.

Japonya'da 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Japonya'nın orta kesiminde Nagano'da 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası tsunami alarmı verilmedi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, yerin 10 kilometre altında meydana gelen depremin büyüklüğünü 6,2 olarak açıkladı.

Japonya'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Japonya 'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, sarsıntının başkent Tokyo 'nun 800 kilometre güneyindeki Bonin takımadaları yakınlarında kaydedildiğini açıkladı.

ABD Japonya Haberi

ABD Japonya

ABD ordusu, Okinawa adasındaki üslerini içeren 'Kuzey Eğitim Alanı' bölgesinin yarısına denk gelen 40 bin dönümlük araziyi Japonya'ya iade etti.


Nago kentinde yapılan törende konuşan ABD'nin Japonya Büyükelçisi Caroline Kennedy, 1972'den bu yana yapılan en büyük arazi devrini  iki ülke ilişkilerinde 'bir dönüm noktası' olarak niteledi. Kennedy "İade, Okinawa'daki üslerin kapladığı alana yüzde 20 oranında küçültecek ve gelecek nesillerin ve Okinawa'yı ziyaret edenlerin bu bakir doğadan faydalanmasını sağlayacak" dedi. Zengin bir orman örtüsüyle kaplı olan alan, nadir kuş cinslerini ve yaban hayatı barındırıyor. Törende Japonya Hükümet Sözcüsü Yoşihide Suga da hazır bulundu.


İADE KARŞILIKSIZ DEĞİL

ABD savaş uçağı Japonya'da düştü ABD ordusunun toprak iadesi karşılığında Japon hükümeti de üs yakınlarında 'Osprey' adlı çok amaçlı hava araçları için 6 iniş pistinin inşasına onay...