28 / 04 / 2024

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.



Goldman Sachs’ın yayımladığı raporda, Hindistan’ın 2030 yılında dünyanın en büyük 3’ncü ekonomisi olacağı öngörülüyor. Hindistan’daki teknolojik gelişmeler, yüksek sermaye yatırımları ve aynı zamanda iş gücündeki verimliliğe vurgu yapıldığı söz konusu rapora göre, ülkenin 2075 yılında ise dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacağı tahmin ediliyor. Goldman Sachs’ın Hindistan ekonomisti Santanu Sengupta, Hindistan’da gelir artışı ile tasarruf oranının artacağını söyledi. Böylece, daha fazla yatırım yapılacağını ifade etti.

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

dunya.com’un haberine göre, Sengupta, Hindistan’da çalışma yaşında bulunan nüfusun çocuk ve yaşlı nüfusa oranla fazla olmasının yatırımları kolay hale getirdiğini söyledi. Hindistan’ın 2023’te nüfus bakımından Çin’i geride bırakarak dünyanın en kalabalık ülkesi olduğunun altını çizen Sengupta, ülkenin, iş gücüne katacak birçok yeni yeteneğe sahip olduğuna vurgu yaptı. Hindistan Ulusal Yazılım ve Hizmet Şirketleri Birliği’nin (NASSCOM) öngörülerine göre, Hindistan’ın teknoloji endüstrisi geliri 2023 yılı sonunda 245 milyar doları bulacak.

FİTCH RATİNGS’TEN ABD’YE ÖZEL RAPOR

Öte yandan, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de üzerinde anlaşmaya varılan borç limiti kanunun, önemli mali zorlukları ele almadığını ifade etti.

Fitch, Amerika’nın borç limiti anlaşmasına ilişkin yayımladığı özel raporuna yönelik açıklama yaptı.

İşte Fitch Ratings’ın yaptığı açıklamanın devamı...


Geri Dön