22 / 11 / 2024
fuzul

Çinliler ev sahipliğinde ABD'yi geçti!

Çinliler ev sahipliğinde ABD'yi geçti!

Çinliler ev sahipliğinde ABD'yi geçti. Çin'dei milenyum kuşağı ABD'deki yaşıtlarına göre iki kat daha fazla ev sahibi... Ülkedeki anne ve babalar oğullarının evlenebilmesi için ev sahibi olmalarını sağlıyor.




Çin hükümeti 2015 yılında nüfus artışını engellemek için tek çocuk politikasını getirmişti. Ancak bu politika cinsiyet dengesizliğine yol açtığı için vazgeçildi. 


BBC'nin haberine göre; Çin'de evlilik ve boşanma oranları gelişmiş ülkelerdeki oranlarla benzerlik gösteriyor. Evliliklerin azaldığı ülkede boşanmalar artıyor. 


Çinliler ev sahipliğinde ABD yi geçti!


Şanghay'daki New York Üniversitesi'nde psikoloji bölümünde öğretim üyesi Xuan Li, Çin'deki boşanma oranlarının daha önce de şimdi de ABD ya da Batı Avrupa ülkelerindeki boşanma oranından çok daha düşük olduğunu ifade etti. Xuan Li, "Komşu bölgelere ve ülkelere kıyasla Çin'de yaşayan insanların evlenme oranları çok daha yüksek. Çin ailelerinin, dolayısıyla da toplumunun ve ülkenin çöktüğüne yönelik görüşler istatistiki olarak yanlış" diyor.


Tek çocuk politikasından vazgeçilmiş olunsa da mirası gelecek yıllarda sorun olmaya devam edecek. Çin'de 30 yaşın üstünde çok sayıda bekar erkek var. Bu erkeklere Shengnan yani "artık erkekler" deniyor. Çin'de 15-24 yaş aralığında her 100 kasına karşılık 114 erkek var. 


Çinliler ev sahipliğinde ABD yi geçti!

 

Çin'deki cinsiyet dengesizliği erkeklerin eş bulmasını zorlaştırıyor. 


Çin'de konut balonunun patlayacağı konuşuyor. Ancak ilginç bir ayrıntı dikkatleri çekiyor. Çin'deki milenyum kuşağının yüzde 70'i ev sahibi. Bu Avrupa ülkeleri ve ABD'den çok farklı. Çin'deki milenyum kuşağı ABD'deki yaşıtlarına göre iki kat daha fazla ev sahibi. 


HSBC Bankası'nın verileri çok önemli bir noktaya işaret ediyor.  Anne ve babalar oğullarının evlenebilmesi için koşullarını zorlayarak ev sahibi olmalarını sağlıyor.


SOAS Üniversitesi Çin Enstitüsü direktör yardımcısı Dr. Jieyu Liu, ülkedeki erkeklerin ev sahibi olmasının bir gelenek olduğunu belirterek; "Pek çok aşk hikayesi erkek ev sahibi olmadığı için evlilikle sonuçlanmıyor" diyor.

 

 

Çinliler ev sahipliğinde ABD yi geçti!

 


Geri Dön