28 / 04 / 2024

Konut fiyatlarında ipin ucu kaçtı! O ilde ev fiyatları Miami'yi geçti!

Konut fiyatlarında ipin ucu kaçtı! O ilde ev fiyatları Miami'yi geçti!

Türkiye'de ekonomik krizle beraber 'barınma' sorununu büyük sorun olmaya başladı. Pandemi dönemiyle birlikte artan konut fiyatları ve konut kiraları vatandaşın gelirini aşmaya başladı. Konut fiyatları öyle arttı ki, o ilde ev fiyatları Miami'yi geçti...



Konut kiraların vatandaşın gelirini aşmaya başladı. Ev alma hayali kuran vatandaşlar ise artan fiyatlar karşısında ezilirken, bazı kentlerdeki konut fiyatları görenleri şoke etmeye başladı. Konut fiyatları öyel bir hale geldi ki o ilde ev  fiyatları Miami'deki fiyatları geçti.

Konut fiyatlarında ipin ucu kaçtı! O ilde ev fiyatları Miami yi geçti!
O İLDE KONUT FİYATLARI MİAMİ'Yİ GEÇTİ!

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Emlak Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi, konut krizine karşı "Burada Herkes Kazanır" başlık seminerde konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunuldu.

Oda Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, depremden sonra yaşanan göç ve imar planlarının gecikmesiyle beraber Mersin’de orta ve alt gelir seviyesindeki kişilerin konut sıkıntı yaşamaya başladığını belirtti.

Bucuge, konut fiyatlarının dünyadaki karşılaştırması gayri resmi olarak Miami’deki bir villa ile yapıldığına değinerek '' Miami’deki villa 1 milyon dolar. Ne oldu da Mersin’de Miami’nin üzerine çıktık? Burada 250-300 metrekarelik villa için 30 milyonları duymaya başladık” diye konuştu.

KONUT FİYATLARI SUNİ...

Konut fiyatlarının suni olduğunu aktaran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de ekonomik dengeler, pandemi, siyasi gerilimler, seçimler, ekonomiyi alt üst ettiğini söyleyerek ''Biz de mustaribiz, vatandaş da. Şimdi kim, kaç paraya, ne satıyor herhalde kimse farkında değil. Büyük dengesizlik var" diye konuştu.

Konut fiyatlarında ipin ucu kaçtı! O ilde ev fiyatları Miami yi geçti!
MERSİN SİLİFKE'DE BİR VİLLA 30 MİLYON LİRA!

Mersin’de satılık villa ilanlarına bakıldığında şehir merkezindeki villaların 5 ila 10 milyon TL arasında satıldığı ortaya çıktı.  Yaylalara ve deniz kıyısına olan konumu ile fiyatlar 10 milyon TL'yi aşıyor.

Nükleer santrale yakın ilçelerden olan Silifke’de villaların fiyatı 30 milyon TL'yi geçiyor. Bu rakamlarla Miami’de ortalama bir villa almak da mümkün....

Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türk yatırımcılara yönelik hizmet veren emlak sitelerinin ilanlarına göre Miami’de villa tipi konutların fiyatları 1 milyon dolar ile 5 milyon dolar arasında olduğu belirtildi. 

Bakan Özhaseki: Arz talep dengesini sağlayıp konut fiyatlarını düşüreceğiz!

Satılık ve kiralık konutlarda fiyat düşürmek için çarpıcı öneri: Yüksek vergi alınmalı! 

 


Geri Dön