02 / 05 / 2024

Dövizde ipin ucu kaçtı! İstanbul’da ilçeden ilçeye farklı dolar kur tarifesi uygulanıyor!

Dövizde ipin ucu kaçtı! İstanbul’da ilçeden ilçeye farklı dolar kur tarifesi uygulanıyor!

Döviz kurlarında ayar iyice şaştı. Bankaların döviz alış ve satış kurları arasındaki makas iyice açılırken, İstanbul’da ilçeden ilçeye de döviz bürolarının güncel kur değerleri de birbirini tutmuyor.



İstanbul’da bazı döviz bürolarının son dönemdeki güncel kur değerleri ve birbirleri arasındaki fiyat değişimi dikkat çekici boyutlara ulaştı. Beyoğlu, Fatih ve Beşiktaş’ta bulunan farklı döviz bürolarında doların alış ve satış fiyatları karşılaştırıldı. Buna göre, aynı saat aralıklarında bu ilçelerdeki döviz bürolarında doların satış fiyatı arasında 50 kuruş, alış fiyatı arasında ise 40 kuruşluk farklar ortaya çıktı.

Dövizde ipin ucu kaçtı! İstanbul’da ilçeden ilçeye farklı dolar kur tarifesi uygulanıyor!

Bankaların döviz kurlarında makas açılmaya devam ederken, bazı döviz bürolarının da güncel kur fiyatları arasındaki farklılıklar dikkat çekiyor. İstanbul’da bazı döviz büfelerinin verdiği kur değerleri arasındaki değişim dikkat çekerken, Beyoğlu, Fatih ve Beşiktaş gibi ilçelerde doların alış ve satış kuru için farklı kur değerlerinin uygulandığı görülüyor.

Hürriyet Gazetesi’nin haberinde, İstanbul’un farklı ilçelerindeki döviz büfelerinin farklı kur tarifesi uyguladığı belirtiliyor. Dövizin serbest piyasa gibi görünse de kontrol altında olduğunu kaydeden Yeditepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Natalya Ketenci, bu yüzden kurlarda dalgalanmaların olduğunu olduğunu vurgulayarak kısa vadede spekülasyona dikkat edilmesini önerdi. Kısa vadede ani spekülasyonlar olabileceğini belirten Ketenci, turistik yerlerde daha fazla turist olması nedeniyle dövize daha fazla talep olabileceğini, bu nedenle doların da fiyatının artabileceğini ileri sürdü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön