17 / 05 / 2024

Dövizde ipin ucu kaçtı! İstanbul’da ilçeden ilçeye farklı dolar kur tarifesi uygulanıyor!

Dövizde ipin ucu kaçtı! İstanbul’da ilçeden ilçeye farklı dolar kur tarifesi uygulanıyor!

Döviz kurlarında ayar iyice şaştı. Bankaların döviz alış ve satış kurları arasındaki makas iyice açılırken, İstanbul’da ilçeden ilçeye de döviz bürolarının güncel kur değerleri de birbirini tutmuyor.



 Ketenci, Türkiye’de piyasalara genel olarak bakılması ve tek kur olması gerektiğinin altını çizerek yükseliyorsa bütün döviz büfelerinde yükselmesi, düşüyorsa da hepsinde düşmesi gerektiğini savundu. İstanbul’un farklı ilçelerindeki döviz bürolarında farklı kurlara rastlanmasını ise spekülasyon olarak değerlendiren Ketenci, bunun aslında legal olmadığını, fırsatçılık olabileceğini vurguladı.

 Dövizde ipin ucu kaçtı! İstanbul’da ilçeden ilçeye farklı dolar kur tarifesi uygulanıyor!

KONTROL MEKANİZMASI YETERLİ DEĞİL

Ketenci, olağan dışı fiyat uygulamalarının piyasada yarattığı negatif etkiye dikkat çekerek bu nedenle yatırımcılar arasında panik oluştuğunu, bunun da örneğinin Türkiye’de birkaç kez yaşandığını dile getirdi. Döviz kurları yükseldiği zaman yatırımcıların paniğe kapılarak döviz satın almaya yöneldiğini kaydeden Ketenci, döviz bürolarının kesinlikle kontrol edilmesi gerektiğini savundu.

PANİĞE KAPILMAYIN!

Ketenci, yatırımcıların piyasaların oynak olduğu zamanlanda paniğe kapılmaması gerektiğinin altını çizerek herkes dolar alıyor diye dolar alınmasının doğru olmadığını, soğukkanlı davranılmasının önemine değindi. Seçim öncesinde oluşan belirsiz ortam nedeniyle çeşitli spekülasyonların olabildiğine işaret eden Ketenci, vatandaşların her duyduklarına inanıp dolara yatırım yapmalarının doğru olmadığını savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön